ŞİDDETİM OLMA SEVGİLİM OL !

03.03.2018 - 09:56, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ŞİDDETİM OLMA SEVGİLİM OL !

2017 yılında kurulan Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği “Şiddetim olma, sevgilim ol” kampanyasını ilk kez kentimizde duyurdu. Ayrıca kampanyanın tanıtımı kadın cinayetlerinde sıkça rastlanan 9 rakamına atıfta bulunmak için saat 12.09’da başladı

2017 yılında kurulan Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin sıkça yaşandığı kentlerden biri olan ilimizde farkındalık ve dayanışma yaratma faaliyetleri yürütüyor. Her yaştan ve kesimden kadın, sırf kadın olmaktan dolayı yaşadığı sıkıntılarda ortaklaşarak bir araya geliyor. Buradan hareketle dernek, yerel düzeyde bu sorunları konuşmak, çözüm yolları aramak, üretmek ve kamuoyu yaratma amacını taşıyor. Bu kapsamda düzenlenen “Şiddetim olma, sevgilim ol” kampanyası ilk kez Kocaeli'de kız çocukları ve genç kadınların şiddet ve şiddetle mücadele yöntemleri hakkında farkındalığının artırılmasını amaçlıyor.   KAMPANYA VİDEOSU PAYLAŞILDI Kampanya Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği tarafından yürütülüyor. Kampanyanın tanıtımı dernek üyesi kadınlar tarafından TMMOB Taş binada yapıldı. Ayrıca kampanya kapsamında hazırlanan kampanya videosu da sosyal medya ile birlikte ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı.   ÇEŞİTLİ ŞİDDETLERE MARUZ KALIYOR Kampanya tanıtımında konuşan Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği yönetim kurulu üyesi Gülfer Kırbaş Battal, “Kız çocukları ve genç kadınlar sevgililik ilişkisi içinde şiddetle karşılaştıklarında bunu paylaşmak ve yardım istemek konusunda çekimser kalabiliyorlar, çünkü  sevgililik, gizli, ayıp, ve saklanması gereken bir konu olarak görülüyor. Üstelik kız çocukları ve genç kadınlar sadece fiziksel şiddete değil, psikolojik, sosyal ve dijital şiddete de maruz kalabiliyor” ifadelerini kullandı.   9’U KOCAELİ’DE YAŞIYORDU Sözlerini sürdüren Battal, “Kız çocukları ve genç kadınlar erken yaşlarda şiddeti fark edip mücadele mekanizmalarına erişebilirlerse bu cinayetlerin ve şiddetin azalması ve yok edilmesi mümkün. Verilere göre 2017'de öldürülen 409 kadından en az 9'u erkek arkadaşları tarafından öldürüldü. Öldürülen bu kadınlardan 65'i 15-25 yaş arasındaydı ve 9'u Kocaeli'de yaşıyordu” şeklinde konuştu.   PSİKOLOJİK ŞİDDET YÜZDE 26 Sözlerine istatistikleri vererek devam eden Battal, “Bu şiddet türü her ne kadar hem kadınların hem erkeklerin uyguladığı bir şiddet olsa da dünya genelinde kız çocukları ve kadınların şiddete maruz kalma oranları çok daha yüksektir. Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü tarafından 2015 yılında yapılan Türkiye’de kadına yönelik aile içi şiddet araştırmasına göre psikolojik şiddete maruz kalan 15-24 yaş aralığındaki kadınların oranı yüzde 26” dedi.   TÜRKİYE’DE 409 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ Battal sözlerini, “Fiziksel ve cinsel şiddet oranı ise yüzde 17. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2017 raporuna göre Kocaeli'de 9, Türkiye genelinde 409 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bunların 65’i 15-25 yaş aralığında olan kadınlardı. Yani bir kısmı henüz çocuktu ve bir kısmı da oldukça genç kadınlardı. Yüzde 9’luk bir oranla kadınlar erkek arkadaşları tarafından öldürüldü. Bu dokuz rakamlarına atıfla, öldürülen kadın sayısına işaret etmek için kampanyayı 12.09’da başlatıyoruz” ifadeleriyle sonlandırdı.  
2017 yılında kurulan Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği “Şiddetim olma, sevgilim ol” kampanyasını ilk kez kentimizde duyurdu. Ayrıca kampanyanın tanıtımı kadın cinayetlerinde sıkça rastlanan 9 rakamına atıfta bulunmak için saat 12.09’da başladı

2017 yılında kurulan Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin sıkça yaşandığı kentlerden biri olan ilimizde farkındalık ve dayanışma yaratma faaliyetleri yürütüyor. Her yaştan ve kesimden kadın, sırf kadın olmaktan dolayı yaşadığı sıkıntılarda ortaklaşarak bir araya geliyor. Buradan hareketle dernek, yerel düzeyde bu sorunları konuşmak, çözüm yolları aramak, üretmek ve kamuoyu yaratma amacını taşıyor. Bu kapsamda düzenlenen “Şiddetim olma, sevgilim ol” kampanyası ilk kez Kocaeli'de kız çocukları ve genç kadınların şiddet ve şiddetle mücadele yöntemleri hakkında farkındalığının artırılmasını amaçlıyor.

 

KAMPANYA VİDEOSU PAYLAŞILDI

Kampanya Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği tarafından yürütülüyor. Kampanyanın tanıtımı dernek üyesi kadınlar tarafından TMMOB Taş binada yapıldı. Ayrıca kampanya kapsamında hazırlanan kampanya videosu da sosyal medya ile birlikte ilk kez kamuoyuyla paylaşıldı.

 

ÇEŞİTLİ ŞİDDETLERE MARUZ KALIYOR

Kampanya tanıtımında konuşan Lotus Kadın Dayanışma ve Yaşam Derneği yönetim kurulu üyesi Gülfer Kırbaş Battal, “Kız çocukları ve genç kadınlar sevgililik ilişkisi içinde şiddetle karşılaştıklarında bunu paylaşmak ve yardım istemek konusunda çekimser kalabiliyorlar, çünkü  sevgililik, gizli, ayıp, ve saklanması gereken bir konu olarak görülüyor. Üstelik kız çocukları ve genç kadınlar sadece fiziksel şiddete değil, psikolojik, sosyal ve dijital şiddete de maruz kalabiliyor” ifadelerini kullandı.

 

9’U KOCAELİ’DE YAŞIYORDU

Sözlerini sürdüren Battal, “Kız çocukları ve genç kadınlar erken yaşlarda şiddeti fark edip mücadele mekanizmalarına erişebilirlerse bu cinayetlerin ve şiddetin azalması ve yok edilmesi mümkün. Verilere göre 2017'de öldürülen 409 kadından en az 9'u erkek arkadaşları tarafından öldürüldü. Öldürülen bu kadınlardan 65'i 15-25 yaş arasındaydı ve 9'u Kocaeli'de yaşıyordu” şeklinde konuştu.

 

PSİKOLOJİK ŞİDDET YÜZDE 26

Sözlerine istatistikleri vererek devam eden Battal, “Bu şiddet türü her ne kadar hem kadınların hem erkeklerin uyguladığı bir şiddet olsa da dünya genelinde kız çocukları ve kadınların şiddete maruz kalma oranları çok daha yüksektir. Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü tarafından 2015 yılında yapılan Türkiye’de kadına yönelik aile içi şiddet araştırmasına göre psikolojik şiddete maruz kalan 15-24 yaş aralığındaki kadınların oranı yüzde 26” dedi.

 

TÜRKİYE’DE 409 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Battal sözlerini, “Fiziksel ve cinsel şiddet oranı ise yüzde 17. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2017 raporuna göre Kocaeli'de 9, Türkiye genelinde 409 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Bunların 65’i 15-25 yaş aralığında olan kadınlardı. Yani bir kısmı henüz çocuktu ve bir kısmı da oldukça genç kadınlardı. Yüzde 9’luk bir oranla kadınlar erkek arkadaşları tarafından öldürüldü. Bu dokuz rakamlarına atıfla, öldürülen kadın sayısına işaret etmek için kampanyayı 12.09’da başlatıyoruz” ifadeleriyle sonlandırdı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.