LASTİK İŞ
ismail

SİGARA İÇENLER COVİD-19'A DAHA KOLAY YAKALANIYOR

Sağlık 03.09.2020 - 17:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

SİGARA İÇENLER COVİD-19'A DAHA KOLAY YAKALANIYOR

Ülkemizde her yıl Eylül ayının ilk haftasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası hakkında konuşan Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu,“ Bizim asıl amacımız, halkımızın sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerimizin önemini bir kere daha vurgulamak ve yürüttüğümüz çalışmaları daha görünür kılmaktır.” dedi

Halk sağlığı açısından en önemli amacın toplumun sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora ve ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatabilmesini sağlamak olduğunu hatırlatan KADIOĞLU  ; “Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Bizler de Gebze’deki vatandaşlarımıza İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak sunduğumuz birinci basamak sağlık hizmetlerimiz arasında,  Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’miz (KETEM), Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimimiz (ÇEKÜS), Beylikbağı Sağlıklı Hayat Merkezimiz, Göçmen Sağlığı Birimimiz, Sağlık Evlerimiz bulunmaktadır. Aile Sağlığı Merkezlerimiz ve çalışan sağlık personellerimiz ile Gebze halkımıza hizmet vermekteyiz.” dedi.                                       Covid-19 ve Sigara Sigara kullanan bireylerde Covid-19’a yakalanma riskinin daha yüksek, hastalığın ise daha ağır seyrettiğini belirten Dr. İlhan Kadıoğlu bu süreçte sigarayı acilen bırakmayı önerirken , iyi ve sağlıklı yaşamın önemine  dikkat çekerek,  Covid-19’a   karşı alınacak önlemler arasında tütün, elektronik sigara ve nargile kullanımına son verilmesinin gerekli olduğunu hatırlatırken ; “ Bağımlılıklar bağışık sistemimizi yavaşlatıyor. Aktif sigara içenler kadar pasif içicilerinde risk altında olduğunu unutmayalım. Böylesine ciddi bir toplum sağlığı olan tütün kullanımının bağışıklık sistemimizi çökertmesine ve her türlü riskli hastalığa yakalanmamıza neden oluyor .“ dedi.    “Sağlıklı bir çocuk, geleceğin sağlıklı yetişkini demek”  İnsana yapılan yatırımda, geri dönüşüyle ilgili hesaplamaların, en yüksek getirili yatırımın, erken yıllarda çocuklara yapılan yatırım olduğunu hatırlatan Kadıoğlu,  tüm çocukların büyüme ve gelişmelerinin izlendiğini, sağlıklı olup olmadığının değerlendirildiğini, aşı ve sağlık eğitimi gibi koruyucu hekimlik uygulamalarının sunulduğu bir sağlık hizmeti verdiklerini dile getirirken,  bu hizmetlerden yararlanmak her çocuğun en doğal hakkı olduğunu , sağlam çocuk izleminde amaçlarının, halkın sağlıklı yaşam  sürdürmesini, bebek ve çocuk ölümlerini, hastalık, sakatlıkları azaltmak ve önlemek olduğu hususunun altını çizerek “Sağlığın geliştirilmesi ve desteklenmesini sağlıyoruz,  geleceğimizin güvencesi için sağlıklı çocuklar yetiştirmeliyiz. Sağlıklı bir çocuk, geleceğin sağlıklı yetişkini demektir.”  dedi.
Ülkemizde her yıl Eylül ayının ilk haftasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası hakkında konuşan Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu,“ Bizim asıl amacımız, halkımızın sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerimizin önemini bir kere daha vurgulamak ve yürüttüğümüz çalışmaları daha görünür kılmaktır.” dedi

Halk sağlığı açısından en önemli amacın toplumun sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora ve ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatabilmesini sağlamak olduğunu hatırlatan KADIOĞLU  ; “Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedefe ulaşmak amacıyla bireylerin sağlıklarını korumak ve geliştirmek için gereken tüm sağlık hizmetlerini sunmak esastır. Bizler de Gebze’deki vatandaşlarımıza İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak sunduğumuz birinci basamak sağlık hizmetlerimiz arasında,  Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’miz (KETEM), Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimimiz (ÇEKÜS), Beylikbağı Sağlıklı Hayat Merkezimiz, Göçmen Sağlığı Birimimiz, Sağlık Evlerimiz bulunmaktadır. Aile Sağlığı Merkezlerimiz ve çalışan sağlık personellerimiz ile Gebze halkımıza hizmet vermekteyiz.” dedi.

                                     
Covid-19 ve Sigara

Sigara kullanan bireylerde Covid-19’a yakalanma riskinin daha yüksek, hastalığın ise daha ağır seyrettiğini belirten Dr. İlhan Kadıoğlu bu süreçte sigarayı acilen bırakmayı önerirken , iyi ve sağlıklı yaşamın önemine  dikkat çekerek,  Covid-19’a   karşı alınacak önlemler arasında tütün, elektronik sigara ve nargile kullanımına son verilmesinin gerekli olduğunu hatırlatırken ; “ Bağımlılıklar bağışık sistemimizi yavaşlatıyor. Aktif sigara içenler kadar pasif içicilerinde risk altında olduğunu unutmayalım. Böylesine ciddi bir toplum sağlığı olan tütün kullanımının bağışıklık sistemimizi çökertmesine ve her türlü riskli hastalığa yakalanmamıza neden oluyor .“ dedi.

 

 “Sağlıklı bir çocuk, geleceğin sağlıklı yetişkini demek” 

İnsana yapılan yatırımda, geri dönüşüyle ilgili hesaplamaların, en yüksek getirili yatırımın, erken yıllarda çocuklara yapılan yatırım olduğunu hatırlatan Kadıoğlu,  tüm çocukların büyüme ve gelişmelerinin izlendiğini, sağlıklı olup olmadığının değerlendirildiğini, aşı ve sağlık eğitimi gibi koruyucu hekimlik uygulamalarının sunulduğu bir sağlık hizmeti verdiklerini dile getirirken,  bu hizmetlerden yararlanmak her çocuğun en doğal hakkı olduğunu , sağlam çocuk izleminde amaçlarının, halkın sağlıklı yaşam  sürdürmesini, bebek ve çocuk ölümlerini, hastalık, sakatlıkları azaltmak ve önlemek olduğu hususunun altını çizerek “Sağlığın geliştirilmesi ve desteklenmesini sağlıyoruz,  geleceğimizin güvencesi için sağlıklı çocuklar yetiştirmeliyiz. Sağlıklı bir çocuk, geleceğin sağlıklı yetişkini demektir.”  dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.