Silivri'ye Gideceğiz !

Gölcük 03.08.2013 - 22:26, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Silivri'ye Gideceğiz !

Tutuklu asker yakınları, Yargıtay'dan umutlu oldukları ve Ergenekon Davası’nı izlemek için Silivri'ye gideceklerini söyledi

'Balyoz Darbe Planı' adıyla bilinen davada çeşitli cezalara çarptırılan ve Yargıtay'daki temyiz duruşmaları devam eden 325 emekli ve muvazzaf amiral ile subayların ailelerinin oluşturduğu 'Vardiya bizde platformu' her hafta olduğu gibi yine Gölcük`te bir araya geldi. 38'inci 'Sessiz Çığlık' buluşmasında konuşan asker eşleri, Yargıtay'dan umutlu olduklarını belirtirken, pazartesi günü de Ergenekon Davası`nı izlemeye gideceklerini söyledi.   PANKART TAŞIDILAR Gölcük Değirmendere`deki Atatürk anıtı önünde bir araya gelen tutuklu subay ve amirallerin eşleri, çocukları ile diğer yakınları, 'Bilirkişi raporları deliller sahte diyor', 'Sonuçta biz haklıyız, onlar haksız', 'Balyozdu balon oldu', 'Sahte CD'leri kim üretti', 'Mağdur olduk ey halkım bizi unutma', 'Üç kuruşluk sahte CD ile 18 yıl hapis verdiler' yazılı pankartları taşıdı.   SESSİZCE DURDULAR Hemen her hafta mektup veya yazılı açıklama okuyan asker eşleri, 38'inci buluşmada ise sessizce durdu. Burada bir açıklama yapan ve her hafta buluşmaya gelen Deniz Kurmay Albay Ercan İrençin'in eşi Serpil İrençin, temyiz duruşmasında avukatların savunmalarının devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Savunmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Aynı avukatlar, ErgenekonDavası`nda da avukatlık yaptığı için bir ara verildi.   AKSİNİ BEKLEMİYORUZ Yargıtay'dan umutluyuz. Yargıtay başsavcısının son hazırladığı temlikname ortada. 'Dijital veriler delil niteliği taşımaz' diye. Buna rağmen Yargıtay`dan aksi bir karar çıkmasını beklemiyoruz.” Yine aynı davadan 27 aydır tutuklu bulunan ve 16 yıl hapis cezası verilen Deniz Kurmay Albay Ümit Metin'in eşi Berna Metin ise, eşinin aynı dijital verilerle 'amirallere suikast davası'ndan da tutuklu olarak yargılandığını hatırlattı. Sessiz Çığlık buluşmasına 14 yaşındaki kızıyla birlikte gelen Berna Metin şöyle konuştu:   DESTEK OLMALIYIZ “Umut bizim her şeyimiz, umudumuzu kaybedemeyiz. Eşim tutuklandığından beri hep kendimi bir şeylere bağladım. Çünkü böyle ayakta durabiliyorum. Çünkü onlar suçsuzlar. Yargıtay'da bu davanın bozulacağına, beraat edeceklerine tüm kalbimle inanıyorum. Artık sonuna geldik. Tüm esaret, tüm yutseverler için bitiyor. Silivri'ye de gitmeyi düşünüyoruz. Çünkü orda olup destek olmak lazım. Çünkü onlar da suçsuzlar. Biz de orada olacağız. Mahkemelere katılmak, izlemek hukukta bir özgürlük ve sonucu bilmiyorum ama merakla bekliyorum pazartesi gününü.”
Tutuklu asker yakınları, Yargıtay'dan umutlu oldukları ve Ergenekon Davası’nı izlemek için Silivri'ye gideceklerini söyledi
'Balyoz Darbe Planı' adıyla bilinen davada çeşitli cezalara çarptırılan ve Yargıtay'daki temyiz duruşmaları devam eden 325 emekli ve muvazzaf amiral ile subayların ailelerinin oluşturduğu 'Vardiya bizde platformu' her hafta olduğu gibi yine Gölcük`te bir araya geldi. 38'inci 'Sessiz Çığlık' buluşmasında konuşan asker eşleri, Yargıtay'dan umutlu olduklarını belirtirken, pazartesi günü de Ergenekon Davası`nı izlemeye gideceklerini söyledi.
 
PANKART TAŞIDILAR
Gölcük Değirmendere`deki Atatürk anıtı önünde bir araya gelen tutuklu subay ve amirallerin eşleri, çocukları ile diğer yakınları, 'Bilirkişi raporları deliller sahte diyor', 'Sonuçta biz haklıyız, onlar haksız', 'Balyozdu balon oldu', 'Sahte CD'leri kim üretti', 'Mağdur olduk ey halkım bizi unutma', 'Üç kuruşluk sahte CD ile 18 yıl hapis verdiler' yazılı pankartları taşıdı.
 
SESSİZCE DURDULAR
Hemen her hafta mektup veya yazılı açıklama okuyan asker eşleri, 38'inci buluşmada ise sessizce durdu. Burada bir açıklama yapan ve her hafta buluşmaya gelen Deniz Kurmay Albay Ercan İrençin'in eşi Serpil İrençin, temyiz duruşmasında avukatların savunmalarının devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Savunmaların tamamlanmasını bekliyoruz. Aynı avukatlar, ErgenekonDavası`nda da avukatlık yaptığı için bir ara verildi.
 
AKSİNİ BEKLEMİYORUZ
Yargıtay'dan umutluyuz. Yargıtay başsavcısının son hazırladığı temlikname ortada. 'Dijital veriler delil niteliği taşımaz' diye. Buna rağmen Yargıtay`dan aksi bir karar çıkmasını beklemiyoruz.” Yine aynı davadan 27 aydır tutuklu bulunan ve 16 yıl hapis cezası verilen Deniz Kurmay Albay Ümit Metin'in eşi Berna Metin ise, eşinin aynı dijital verilerle 'amirallere suikast davası'ndan da tutuklu olarak yargılandığını hatırlattı. Sessiz Çığlık buluşmasına 14 yaşındaki kızıyla birlikte gelen Berna Metin şöyle konuştu:
 
DESTEK OLMALIYIZ
“Umut bizim her şeyimiz, umudumuzu kaybedemeyiz. Eşim tutuklandığından beri hep kendimi bir şeylere bağladım. Çünkü böyle ayakta durabiliyorum. Çünkü onlar suçsuzlar. Yargıtay'da bu davanın bozulacağına, beraat edeceklerine tüm kalbimle inanıyorum. Artık sonuna geldik. Tüm esaret, tüm yutseverler için bitiyor. Silivri'ye de gitmeyi düşünüyoruz. Çünkü orda olup destek olmak lazım. Çünkü onlar da suçsuzlar. Biz de orada olacağız. Mahkemelere katılmak, izlemek hukukta bir özgürlük ve sonucu bilmiyorum ama merakla bekliyorum pazartesi gününü.”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.