LASTİK İŞ

SİNEKLERLE MÜCADELE BAŞLADI

28.05.2017 - 18:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SİNEKLERLE MÜCADELE BAŞLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen Vektör Mücadelesi Hizmeti’nde 2017 yılı Yaz Dönemi çalışmalarına başlandı.

Yaz dönemi boyunca vektör üreme potansiyeli olan alanlarda larva ve ergin ilaçlamalarına ara verilmeden çalışmalar devam edilecek. SİVRİSİNEK VE HAŞERELER Başta sivrisinek, karasinek, kemirgen ve haşerelere yönelik olarak, bu zararlıların üreme alanları olan; tüm su birikintilerinde çalışmalar yürütülecek. Dereler, logarlar, fosseptikler, kanal ve kanaletler, göller, havuzlar, yağmur suyu giderleri, bodrum, atık lastik, kuyu, bidon vb. gibi alanlarda düzenli olarak larva mücadelesi gerçekleştirilecek.   SOĞUK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ Yapılan larva mücadelesine ilaveten bu uygulamalara destek amaçlı olarak Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği doz ve aralıklarla Mist Blower denilen cihazlarla soğuk püskürtme tarzında ergin mücadelesi çalışmaları uygulanmaya devam edilecek. Bu uygulamalarda kullanılan ürünlerin seçiminde azami özen gösterilerek halk sağlığı korunması sağlanıyor.   DUMANLAMA YÖNTEMİ DE YAPILIYOR Öte yandan yaz dönemi çalışmaları kapsamında aşırı sıcaklardan kaçmak ve üreme amacıyla yer altı sistemlerine sığınan ergin sivrisineklerle etkin mücadele edilecek. Bunun için belirli dönemlerde alt yapı sistemlerine termal fog denilen cihazlarla dumanlama yöntemiyle ek ilaçlama uygulamaları gerçekleştirilecek.   AMFİBİK ARAÇ İLE MÜCADELE Çalışmalar kapsamında, bataklık, sazlık gibi ulaşılması zor noktalarda ilaçlama çalışması gerçekleştirilebilmesine olanak sağlayan 8 çarpı 8 amfibi araç ve hiç kimyasal ilaç kullanmaksızın sivrisinek larvalarını ses dalgalarıyla yok eden larvasonic cihaz hizmet verecek. Çatı olukları gibi zor noktalara erişim imkanı tanıyan teleskopik araç tüm yaz boyunca vektör mücadelesi çalışmalarına destek verecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen Vektör Mücadelesi Hizmeti’nde 2017 yılı Yaz Dönemi çalışmalarına başlandı.

Yaz dönemi boyunca vektör üreme potansiyeli olan alanlarda larva ve ergin ilaçlamalarına ara verilmeden çalışmalar devam edilecek.

SİVRİSİNEK VE HAŞERELER

Başta sivrisinek, karasinek, kemirgen ve haşerelere yönelik olarak, bu zararlıların üreme alanları olan; tüm su birikintilerinde çalışmalar yürütülecek. Dereler, logarlar, fosseptikler, kanal ve kanaletler, göller, havuzlar, yağmur suyu giderleri, bodrum, atık lastik, kuyu, bidon vb. gibi alanlarda düzenli olarak larva mücadelesi gerçekleştirilecek.

 

SOĞUK PÜSKÜRTME YÖNTEMİ

Yapılan larva mücadelesine ilaveten bu uygulamalara destek amaçlı olarak Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği doz ve aralıklarla Mist Blower denilen cihazlarla soğuk püskürtme tarzında ergin mücadelesi çalışmaları uygulanmaya devam edilecek. Bu uygulamalarda kullanılan ürünlerin seçiminde azami özen gösterilerek halk sağlığı korunması sağlanıyor.

 

DUMANLAMA YÖNTEMİ DE YAPILIYOR

Öte yandan yaz dönemi çalışmaları kapsamında aşırı sıcaklardan kaçmak ve üreme amacıyla yer altı sistemlerine sığınan ergin sivrisineklerle etkin mücadele edilecek. Bunun için belirli dönemlerde alt yapı sistemlerine termal fog denilen cihazlarla dumanlama yöntemiyle ek ilaçlama uygulamaları gerçekleştirilecek.

 

AMFİBİK ARAÇ İLE MÜCADELE

Çalışmalar kapsamında, bataklık, sazlık gibi ulaşılması zor noktalarda ilaçlama çalışması gerçekleştirilebilmesine olanak sağlayan 8 çarpı 8 amfibi araç ve hiç kimyasal ilaç kullanmaksızın sivrisinek larvalarını ses dalgalarıyla yok eden larvasonic cihaz hizmet verecek. Çatı olukları gibi zor noktalara erişim imkanı tanıyan teleskopik araç tüm yaz boyunca vektör mücadelesi çalışmalarına destek verecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.