LASTİK İŞ
ismail

SİRMEN CEZAEVİ'NDEN ÇIKIYOR

Gündem 05.02.2017 - 14:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SİRMEN CEZAEVİ'NDEN ÇIKIYOR

Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen, İZGAZ davası nedeniyle tutuklu kaldığı Kandıra Cezaevi’nden yarın çıkıyor

Önceki yıl Haziran ayında İZGAZ davasından tutuklanarak Kandıra Cezaevi’ne gönderilen Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen yarın çıkıyor. İzmit’te 3 dönem belediye başkanlığı yapan Sirmen, yaklaşık 7 ay tutuklu kaldığı cezaevinden çıkarak dışarıda kendisini karşılayacak olan başta ailesi ve sevenleriyle birlikte konvoy eşliğinde CHP İzmit İlçe Başkanlığı’na gelecek. İzmit İlçe Başkanlığı ise Sirmen için görkemli bir törene hazırlanıyor. İzmit’te yaptığı hizmetleriyle adından söz ettiren Sirmen, 7 Şubat Salı günü CHP İzmit İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelerek hasret giderecek. Kendisini karşılayanlara hitap ettikten sonra da lokma dağıtacak.   NE OLMUŞTU? İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 2002 yılında İZGAZ şebekesinin yapımında görevini kötüyü kullandığı iddiası ile Sefa Sirmen ve 15 kişi hakkında 2006 yılında dava açılmıştı. Sefa Sirmen ve 15 sanık 2011 yılında beraat etmişti. Yargıtay’ın kararı bozması sonucu Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen dava 2015 yılında sonuçlanmıştı. Mahkeme, Sefa Sirmen ile kendisinden sonra bir dönem İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Hikmet Erenkaya’yı 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırmış, Sirmen ve Erenkaya kararı temyiz etmişti. Yargıtay, Sirmen ve Erenkaya’nın itirazlarını değerlendirirken, sadece Sirmen’e ceza vermişti.
Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen, İZGAZ davası nedeniyle tutuklu kaldığı Kandıra Cezaevi’nden yarın çıkıyor

Önceki yıl Haziran ayında İZGAZ davasından tutuklanarak Kandıra Cezaevi’ne gönderilen Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen yarın çıkıyor. İzmit’te 3 dönem belediye başkanlığı yapan Sirmen, yaklaşık 7 ay tutuklu kaldığı cezaevinden çıkarak dışarıda kendisini karşılayacak olan başta ailesi ve sevenleriyle birlikte konvoy eşliğinde CHP İzmit İlçe Başkanlığı’na gelecek. İzmit İlçe Başkanlığı ise Sirmen için görkemli bir törene hazırlanıyor. İzmit’te yaptığı hizmetleriyle adından söz ettiren Sirmen, 7 Şubat Salı günü CHP İzmit İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelerek hasret giderecek. Kendisini karşılayanlara hitap ettikten sonra da lokma dağıtacak.

 

NE OLMUŞTU?

İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 2002 yılında İZGAZ şebekesinin yapımında görevini kötüyü kullandığı iddiası ile Sefa Sirmen ve 15 kişi hakkında 2006 yılında dava açılmıştı. Sefa Sirmen ve 15 sanık 2011 yılında beraat etmişti. Yargıtay’ın kararı bozması sonucu Kocaeli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen dava 2015 yılında sonuçlanmıştı. Mahkeme, Sefa Sirmen ile kendisinden sonra bir dönem İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Hikmet Erenkaya’yı 6’şar yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırmış, Sirmen ve Erenkaya kararı temyiz etmişti. Yargıtay, Sirmen ve Erenkaya’nın itirazlarını değerlendirirken, sadece Sirmen’e ceza vermişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.