LASTİK İŞ
ismail

SİVRİTEPE KONUTLARI İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Gündem 02.08.2017 - 17:26, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SİVRİTEPE KONUTLARI İÇİN İLK KAZMA VURULDU

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde en büyük darbeyi ve en ağır hasarı alan, İhsaniye Denizevler Mahallesi sakinlerini, daha güvenli daha modern bir alana taşımak için, Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde başlatılan Sivritepe Kalıcı Konutları'nın yapımı için ilk kazma vuruldu. 541 dairesi, 14 işyeri ve 1 camisi bulunan konutların yapılacağı alana şantiyesini kuran yüklenci firma olan Okçuoğlu İnşaat firması, 70 dönümlük alanda tesviye çalışmalarına başladı

180 GÜN SONRA TESLİM EDİLECEK Gölcük'ün ve Gölcük Belediyesi'nin tarihindeki en büyük projelerinden birisi olan ve 1999 Marmara Depremi'nin izlerini silecek en büyük projelerinden birisi olan, Kentsel Dönüşüm Projesi'nde her geçen gün yeni adımlar atılıyor. Sanayi Sitesi, Dewnizevler ve Çarşı Merkezi başta olmak üzere 3 etaplı planlanan Kentsel Dönüşümün ilk ayağı olan ve Hisrayn Karaköprü Mahallesi'nde yapımına başlanılan, Yeni Sanayi Sitesi yapımı hızla ilerken, Kentsel Dönüşümün 2. Ayağı olan ve 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde en büyük darbeyi ve en ağır hasarı alan, İhsaniye Denizevler Mahallesi sakinlerini, daha güvenli daha modern bir alana taşımak için, başlatılan Sivritepe Kalıcı Konutları'nın yapımı için ilk kazma vuruldu. Okçuoğlu İnşaat Firması tarafından, 180 günde tamamlanması planlanan Sivritepe Konutları, geleneksel mimari ile modern mimari anlayış sentezlenerek, nitelikli bir mimari dil oluşturularak inşaa edilecek.  MAHALLE KONSEPTİNDE OLACAK TOKİ tarafından, “Kentsel Dönüşüm Projesi” çerçevesinde, Gölcük Sivritepe Rezerv Alanı'nda inşa edilecek, 541 konut ile 14 dükkanın ihalesi 9 Mayıs Salı günü yapılmıştı. Gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca cami ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. Yükseklikleri zemin+4 olan konutların, 325'i 2+1 ve 216'sı ise 3+1 planında inşa edilecek. Daha sonra hak sahiplerine konut verilmek üzere, Sivritepe Mevkii de bulunan 70 Dönümlük rezerv alanda, kentsel dönüşüm projesine başlanıldı. Gölcük Belediyesi Denizevler Mahallesi'nde riskli alanda yaşayan hak sahiplerinin, (479 bağımsız bölümün 426'sı ile) büyük kısmı (90) ile uzlaşma daha önce sağlamıştı. Mahalle konseptine dönük projede hak sahipleri için dükkânları, camisi, parkı, peyzajı ile çağdaş standartlarda kaliteli bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandı. Cephe tasarımlarında geleneksel mimari ile modern mimari anlayış sentezlenerek nitelikli bir mimari dil oluşturulacak. Haber: Yılmaz DEĞİRMENCİ. 
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde en büyük darbeyi ve en ağır hasarı alan, İhsaniye Denizevler Mahallesi sakinlerini, daha güvenli daha modern bir alana taşımak için, Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde başlatılan Sivritepe Kalıcı Konutları'nın yapımı için ilk kazma vuruldu. 541 dairesi, 14 işyeri ve 1 camisi bulunan konutların yapılacağı alana şantiyesini kuran yüklenci firma olan Okçuoğlu İnşaat firması, 70 dönümlük alanda tesviye çalışmalarına başladı

180 GÜN SONRA TESLİM EDİLECEK
Gölcük'ün ve Gölcük Belediyesi'nin tarihindeki en büyük projelerinden birisi olan ve 1999 Marmara Depremi'nin izlerini silecek en büyük projelerinden birisi olan, Kentsel Dönüşüm Projesi'nde her geçen gün yeni adımlar atılıyor. Sanayi Sitesi, Dewnizevler ve Çarşı Merkezi başta olmak üzere 3 etaplı planlanan Kentsel Dönüşümün ilk ayağı olan ve Hisrayn Karaköprü Mahallesi'nde yapımına başlanılan, Yeni Sanayi Sitesi yapımı hızla ilerken, Kentsel Dönüşümün 2. Ayağı olan ve 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde en büyük darbeyi ve en ağır hasarı alan, İhsaniye Denizevler Mahallesi sakinlerini, daha güvenli daha modern bir alana taşımak için, başlatılan Sivritepe Kalıcı Konutları'nın yapımı için ilk kazma vuruldu. Okçuoğlu İnşaat Firması tarafından, 180 günde tamamlanması planlanan Sivritepe Konutları, geleneksel mimari ile modern mimari anlayış sentezlenerek, nitelikli bir mimari dil oluşturularak inşaa edilecek. 
MAHALLE KONSEPTİNDE OLACAK
TOKİ tarafından, “Kentsel Dönüşüm Projesi” çerçevesinde, Gölcük Sivritepe Rezerv Alanı'nda inşa edilecek, 541 konut ile 14 dükkanın ihalesi 9 Mayıs Salı günü yapılmıştı. Gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca cami ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor. Yükseklikleri zemin+4 olan konutların, 325'i 2+1 ve 216'sı ise 3+1 planında inşa edilecek. Daha sonra hak sahiplerine konut verilmek üzere, Sivritepe Mevkii de bulunan 70 Dönümlük rezerv alanda, kentsel dönüşüm projesine başlanıldı. Gölcük Belediyesi Denizevler Mahallesi'nde riskli alanda yaşayan hak sahiplerinin, (479 bağımsız bölümün 426'sı ile) büyük kısmı (90) ile uzlaşma daha önce sağlamıştı. Mahalle konseptine dönük projede hak sahipleri için dükkânları, camisi, parkı, peyzajı ile çağdaş standartlarda kaliteli bir yaşam alanı oluşturulması amaçlandı. Cephe tasarımlarında geleneksel mimari ile modern mimari anlayış sentezlenerek nitelikli bir mimari dil oluşturulacak. Haber: Yılmaz DEĞİRMENCİ. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.