‘SOKAK HAYVANLARI AÇ BIRAKILMADI’

02.01.2021 - 13:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

‘SOKAK HAYVANLARI AÇ BIRAKILMADI’

Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın, 2020 yılını değerlendirdi ve yeni yıldan beklentilerini dile getirdi. Taşkın, “2020 yılına baktığımız zaman koronavirüsle mücadele sürecinde sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu dönemlerde, sokak hayvanlarının aç kaldığı günler oldu ama bu durum, çok da uzun sürmedi.

Taşkın, “2021 yılı içerisinde ilçemizde, sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezinin yapılmasını ümit ediyoruz” dedi Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın, 2020 yılını değerlendirdi ve yeni yıldan beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Taşkın, yaptığı açıklamada, “2020 yılının büyük bölümünü koronavirüsle mücadele kapsamında geçirdik. Yeni senede de bir süre bu mücadelemiz devam edecek. Her zaman maske, mesafe ve temizlik kurallarına sıkı bir şekilde riayet edilmesini istemekle birlikte, aşının yapılmaya başlanması ile birlikte bu mücadeleden de mutlu bir şekilde ayrılacağımızı temenni ediyorum” dedi. ‘SOKAK HAYVANLARI AÇ BIRAKILMADI’ Sözlerine devam eden Taşkın, “2020 yılına baktığımız zaman koronavirüsle mücadele sürecinde sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu dönemlerde, sokak hayvanlarının aç kaldığı günler oldu ama bu durum, çok da uzun sürmedi. Yapılan çalışmalar neticesinde sokak hayvanları, özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günlerde gerek ilgili ekipler gerekse de gönüllüler tarafından mamalar ve su verilerek aç bırakılmadı. Bu çalışma, ilçemizin genelinde yapıldı ve güzel de bir sonuç alındı. Fakat bunun yanında, bazı can sıkan olaylar da oldu” dedi. ‘ŞİDDETE UĞRAMADIKLARI BİR SENE OLSUN’ Taşkın açıklamasının devamında, “Yine bu yıl içerisinde sokak hayvanlarının canice öldürülmesi gibi durumlarla maalesef karşı karşıya kaldık. Bu olaylar biz hayvan severleri gerçekten çok üzdü. Sokak hayvanları aç olduğu zaman insanlara yanaşıyor. Karınlarını doyurduktan sonra bir köşeye çekiliyorlar. Kimse onlara zarar vermeye çalışmazsa onlar da kimseye dokunmuyor. Ricamız, sokak hayvanlarına şiddet uygulanmamasıdır. Yine 2021 yılı içerisinde ilçemizde, sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezinin yapılmasını da ümit ediyoruz. Bu merkez, sokak hayvanlarının tedavisi ve sahiplenilmeleri açısından gerçekten iyi olacak. Yine bu senede sokak hayvanlarının şiddete uğramadığı bir sene olmasını diliyorum” dedi.
Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın, 2020 yılını değerlendirdi ve yeni yıldan beklentilerini dile getirdi. Taşkın, “2020 yılına baktığımız zaman koronavirüsle mücadele sürecinde sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu dönemlerde, sokak hayvanlarının aç kaldığı günler oldu ama bu durum, çok da uzun sürmedi.

Taşkın, “2021 yılı içerisinde ilçemizde, sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezinin yapılmasını ümit ediyoruz” dedi Gölcük Hayvan Hakları ve Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın, 2020 yılını değerlendirdi ve yeni yıldan beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Taşkın, yaptığı açıklamada, “2020 yılının büyük bölümünü koronavirüsle mücadele kapsamında geçirdik. Yeni senede de bir süre bu mücadelemiz devam edecek. Her zaman maske, mesafe ve temizlik kurallarına sıkı bir şekilde riayet edilmesini istemekle birlikte, aşının yapılmaya başlanması ile birlikte bu mücadeleden de mutlu bir şekilde ayrılacağımızı temenni ediyorum” dedi.

‘SOKAK HAYVANLARI AÇ BIRAKILMADI’
Sözlerine devam eden Taşkın, “2020 yılına baktığımız zaman koronavirüsle mücadele sürecinde sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu dönemlerde, sokak hayvanlarının aç kaldığı günler oldu ama bu durum, çok da uzun sürmedi. Yapılan çalışmalar neticesinde sokak hayvanları, özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğu günlerde gerek ilgili ekipler gerekse de gönüllüler tarafından mamalar ve su verilerek aç bırakılmadı. Bu çalışma, ilçemizin genelinde yapıldı ve güzel de bir sonuç alındı. Fakat bunun yanında, bazı can sıkan olaylar da oldu” dedi.

‘ŞİDDETE UĞRAMADIKLARI BİR SENE OLSUN’
Taşkın açıklamasının devamında, “Yine bu yıl içerisinde sokak hayvanlarının canice öldürülmesi gibi durumlarla maalesef karşı karşıya kaldık. Bu olaylar biz hayvan severleri gerçekten çok üzdü. Sokak hayvanları aç olduğu zaman insanlara yanaşıyor. Karınlarını doyurduktan sonra bir köşeye çekiliyorlar. Kimse onlara zarar vermeye çalışmazsa onlar da kimseye dokunmuyor. Ricamız, sokak hayvanlarına şiddet uygulanmamasıdır. Yine 2021 yılı içerisinde ilçemizde, sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezinin yapılmasını da ümit ediyoruz. Bu merkez, sokak hayvanlarının tedavisi ve sahiplenilmeleri açısından gerçekten iyi olacak. Yine bu senede sokak hayvanlarının şiddete uğramadığı bir sene olmasını diliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.