SOKAK HAYVANLARININ DOSTU

12.12.2020 - 12:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

SOKAK HAYVANLARININ DOSTU

Uzun zamandan beri sokak hayvanlarını besleyen Halil Palak, hayvanları sevdiğini belirterek, ben bunlarsız duramam onlarda bensiz duramazlar. Bundan dolayı bu hayvanları yalnız bırakamıyorum dedi.

HAYVANLARI ÇOK SEVİYORUM 50 yaşındaki evli 2 çocuk babası olan Halil Palak gazete dağıtımını yapıyor Yazlık'ta ikamet ediyor. Hayvanları çok sevdiği için önceleri evinde büyükbaş hayvan besliyordu. 2005 te hayvan beslemek yasaklanınca, elindeki hayvanlarını sattığını belirtti. Kendisinde hayvan sevgisinin olduğunu ve hayvanları çok sevdiğini belirten Halil Palak; “bu sevgi ile sokak hayvanlarını beslemeye başladım. Tabi bu süreçte sokak hayvanları olan kediler çoğaldı. Ben üşenmeden bu hayvanları beslemek için gerekli gıdalarını temin ediyorum”dedi. EŞİNE RAĞMEN KEDİLERE BAKIYOR Palak “Kediler fazlalaşınca mahalle halkından bir huzursuzluk başladı. Kedi beslememe karşı çıktılar. Ben onları dinlemedim hayvanları beslemeye devam ettim. Çünkü artık ayrılmak imkansız hale geldi. Mahalle sakinlerimiz buna karşı imza topladılar. İşin en enteresan bölümü ise bu imza kampanyası benim eşim Ayşe Palak ilk birinci sırada imza veren oldu. Ama ben yine yılmadım ve hayvanlarımdan ayrılmayarak beslemeye başladım. Bu mahalle kenarında gerekli beslemesini yapıyorum”dedi.  37 TANE KEDİ BESLİYOR Palak “Bakın biz birbirimize öyle alıştık ki kediler ortalıktan görünmezken benimi motosikletimin sesini duyar duymaz 37 side bir anda gelirler. Sadece burada baktığım kedilerin 37 tanedir. Kaymakamlık binasında 4 tane, Değirmendere ve yukarı Değirmendere olmak üzere çok sayıda kediler var. Aynı zamanda 10 tane köpek var beslediğim. Bunlar hep sokak hayvanlarıdır. Kedilerimin bir özelliği de bayat sucuk yemezler. Örneği bu gün getirdiğim bayat sucukları yemiyorlar. Her Çarşamba günleri kedilerime balık ziyafeti yapıyorum. Hafta içi lokantalarda arta kalan yemekleri topluyorum. Topladığım bu yemeklerle bu hayvanları besliyorum” dedi. Fahri Haner    
Uzun zamandan beri sokak hayvanlarını besleyen Halil Palak, hayvanları sevdiğini belirterek, ben bunlarsız duramam onlarda bensiz duramazlar. Bundan dolayı bu hayvanları yalnız bırakamıyorum dedi.

HAYVANLARI ÇOK SEVİYORUM

50 yaşındaki evli 2 çocuk babası olan Halil Palak gazete dağıtımını yapıyor Yazlık'ta ikamet ediyor. Hayvanları çok sevdiği için önceleri evinde büyükbaş hayvan besliyordu. 2005 te hayvan beslemek yasaklanınca, elindeki hayvanlarını sattığını belirtti. Kendisinde hayvan sevgisinin olduğunu ve hayvanları çok sevdiğini belirten Halil Palak; “bu sevgi ile sokak hayvanlarını beslemeye başladım. Tabi bu süreçte sokak hayvanları olan kediler çoğaldı. Ben üşenmeden bu hayvanları beslemek için gerekli gıdalarını temin ediyorum”dedi.

EŞİNE RAĞMEN KEDİLERE BAKIYOR
Palak “Kediler fazlalaşınca mahalle halkından bir huzursuzluk başladı. Kedi beslememe karşı çıktılar. Ben onları dinlemedim hayvanları beslemeye devam ettim. Çünkü artık ayrılmak imkansız hale geldi. Mahalle sakinlerimiz buna karşı imza topladılar. İşin en enteresan bölümü ise bu imza kampanyası benim eşim Ayşe Palak ilk birinci sırada imza veren oldu. Ama ben yine yılmadım ve hayvanlarımdan ayrılmayarak beslemeye başladım. Bu mahalle kenarında gerekli beslemesini yapıyorum”dedi. 

37 TANE KEDİ BESLİYOR
Palak “Bakın biz birbirimize öyle alıştık ki kediler ortalıktan görünmezken benimi motosikletimin sesini duyar duymaz 37 side bir anda gelirler. Sadece burada baktığım kedilerin 37 tanedir. Kaymakamlık binasında 4 tane, Değirmendere ve yukarı Değirmendere olmak üzere çok sayıda kediler var. Aynı zamanda 10 tane köpek var beslediğim. Bunlar hep sokak hayvanlarıdır. Kedilerimin bir özelliği de bayat sucuk yemezler. Örneği bu gün getirdiğim bayat sucukları yemiyorlar. Her Çarşamba günleri kedilerime balık ziyafeti yapıyorum. Hafta içi lokantalarda arta kalan yemekleri topluyorum. Topladığım bu yemeklerle bu hayvanları besliyorum” dedi.

Fahri Haner    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.