SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUK SAYISI ARTIYOR

19.07.2018 - 18:33, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUK SAYISI ARTIYOR

Kocaeli Valiliği tarafından sokakta çalıştırılan çocukların korunmasına yönelik başlatılan proje kapsamında çalışmalar devam ederken Mobil ışıklarda mendil ve su satan çocuklar her geçen gün artmaya devam ediyor.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy geçtiğimiz hafta ilçemizde muhtarlarla buluşmuş özellikle sokakta çalışan ve dilendirilen çocuklarla ilgili sokakta çalışan çocuk görmek istemiyoruz vurgusunu yapmıştı. Ancak ilçe merkezinde anne kucağında dilenen çocuk sayısı ve özellikle akşam saatlerinde Mobil ışıklarda su ve mendil satan çocukların sayısı her geçen gün azalacağına artıyor. AİLELERE CEZA KESİLİYOR Kocaeli Valisi Aksoy “Valilik olarak bizde sokakta çalışan ve dilenen çocuklar ile ilgili olarak bir çalışma başlattık. Sokakta çalışan ve dilenen çocuk istemiyoruz. Sokakta çalışan ve dilenen çocuk gördüğünüzde Aile ve Sosyal Politikalar, İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediyelerimizin Zabıtaları ortak çalışmayla bu çocukları alıyoruz ve ailesine teslim ediyoruz. Ailelerine diyoruz ki; eğer çocuğunuz ikinci kez sokakta dilenirken veya çalışırken görürsek size idari para cezası uygulayacağız. Bu noktada Kocaeli genelinde  650’yi aşan çocuğa işlem yaptık.  Bu çocuklarımızın Aile durumları incelenerek, ekonomik yardım yapıyoruz. Okul çağında olan çocuklarımızın okula kazandırılmaları için gayret gösteriyoruz. Gençlik merkezlerine ve sportif aktivitelere yönlendirilmesi konusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün çalışmalarını yaptırıyoruz. Sonuç olarak Sokakta Çalışan ve Dilenen çocuklarla ilgili başlattığımız bu çalışmaya muhtarlarımızın da, vatandaşlarımızın da  destek vermelerini özellikle istiyoruz. Sokakta çalışan ve dilenen çocuklardan bir şey alan ve onlara yardım yapan kişilere de Valilik emri gereği para cezası uygulama noktasında bir kararımız var. Amacımız kimseye ceza kesmek değil, temel amacımız; sokakta dilenen çocuk kalmaması. Çünkü sokaklar tehlikeli ve risklidir. Çocukların sokakta başlayan alışkanlıkları, onların suça bulaşma  ve farklı noktalara eğilme gibi bir boyutuyla da karşı karşıya bırakma durumu söz konusudur” dedi. İHBAR HATTI Kocaeli Valiliği, çocukların sokakta çalıştırıldığını gören vatandaşların ALO 183, ALO 155, ALO 153 numaralı ihbar hatlarına durumu bildirebilecekleri konusunda çağrıda bulundu.
Kocaeli Valiliği tarafından sokakta çalıştırılan çocukların korunmasına yönelik başlatılan proje kapsamında çalışmalar devam ederken Mobil ışıklarda mendil ve su satan çocuklar her geçen gün artmaya devam ediyor.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy geçtiğimiz hafta ilçemizde muhtarlarla buluşmuş özellikle sokakta çalışan ve dilendirilen çocuklarla ilgili sokakta çalışan çocuk görmek istemiyoruz vurgusunu yapmıştı.

Ancak ilçe merkezinde anne kucağında dilenen çocuk sayısı ve özellikle akşam saatlerinde Mobil ışıklarda su ve mendil satan çocukların sayısı her geçen gün azalacağına artıyor.

AİLELERE CEZA KESİLİYOR
Kocaeli Valisi Aksoy “Valilik olarak bizde sokakta çalışan ve dilenen çocuklar ile ilgili olarak bir çalışma başlattık. Sokakta çalışan ve dilenen çocuk istemiyoruz. Sokakta çalışan ve dilenen çocuk gördüğünüzde Aile ve Sosyal Politikalar, İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediyelerimizin Zabıtaları ortak çalışmayla bu çocukları alıyoruz ve ailesine teslim ediyoruz. Ailelerine diyoruz ki; eğer çocuğunuz ikinci kez sokakta dilenirken veya çalışırken görürsek size idari para cezası uygulayacağız. Bu noktada Kocaeli genelinde  650’yi aşan çocuğa işlem yaptık.  Bu çocuklarımızın Aile durumları incelenerek, ekonomik yardım yapıyoruz. Okul çağında olan çocuklarımızın okula kazandırılmaları için gayret gösteriyoruz. Gençlik merkezlerine ve sportif aktivitelere yönlendirilmesi konusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün çalışmalarını yaptırıyoruz. Sonuç olarak Sokakta Çalışan ve Dilenen çocuklarla ilgili başlattığımız bu çalışmaya muhtarlarımızın da, vatandaşlarımızın da  destek vermelerini özellikle istiyoruz. Sokakta çalışan ve dilenen çocuklardan bir şey alan ve onlara yardım yapan kişilere de Valilik emri gereği para cezası uygulama noktasında bir kararımız var. Amacımız kimseye ceza kesmek değil, temel amacımız; sokakta dilenen çocuk kalmaması. Çünkü sokaklar tehlikeli ve risklidir. Çocukların sokakta başlayan alışkanlıkları, onların suça bulaşma  ve farklı noktalara eğilme gibi bir boyutuyla da karşı karşıya bırakma durumu söz konusudur” dedi.
İHBAR HATTI
Kocaeli Valiliği, çocukların sokakta çalıştırıldığını gören vatandaşların ALO 183, ALO 155, ALO 153 numaralı ihbar hatlarına durumu bildirebilecekleri konusunda çağrıda bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.