LASTİK İŞ
ismail

SORUN VARSA FATURAYI KENDİNİZE YAZIN

20.05.2016 - 12:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

SORUN VARSA FATURAYI KENDİNİZE YAZIN

Sabahattin Yaşar, Kitap Fuarı’nda, ailelerin gençlerin sorunlarına duyarsız kalmaması gerektiğinin söyledi

Araştırmacı- yazar Sebahattin Yaşar “Gençlik ve anne baba ilişkileri” konulu söyleşiyle 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu. Uluslararası Fuar Merkezi Akçakoca Konferans Salonu’ndaki söyleşiyi vatandaşlar ilgiyle izledi. Sabahattin Yaşar, gençlerin sorunlarına duyarsız kalınmaması gerektiğine işaret ederek, “Eğer gençlerimizde bir sorun varsa, faturayı kendimize yazmamız gerekiyor” dedi. KİTAP FUARI’NI KUTLADI Yaşar söyleşisine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kitap Fuarı organizasyonuna dikkat çekerek başladı. Yazar Sabahattin Yaşar, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kitap Fuarı organizasyonu, ayağa kalkmanın da bir yolu. Çünkü kitap olmadan ayağa kalkış olamaz. O nedenle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni bu hizmeti için tebrik ediyorum” dedi. NASİHAT EDEN, O NASİHATI KENDİSİ YAŞAMIYOR Araştırmacı–yazar Sebahattin Yaşar, söyleşide ağırlıklı olarak gençlerin yaşadığı sorunları ele aldı. Kendisinin bir eğitimci olarak her gün binlerce öğrenci ile bir araya geldiğini ve onlarla konuştuğunu kaydeden Yaşar,  “Birçok öğrenci ile bir araya geliyorum. Çok yararlı gençlerimiz var. Ama sorunları olanlar da var. Gençte, çocukta bir problem varsa dönüp o aileye bakmak lazım. Bazen dramlar görüyoruz. Sebebi çocuk değil, ebeveynler. Nasihatin tesir etmemesinin tek nedeni ise, nasihat edenler bu nasihatleri kendi hayatlarında yaşamıyorlar. Onların sorunlarına duyarsız kalmamalıyız. Eğer gençlerimizde bir sorun varsa, faturayı kendimize yazmamız gerekiyor” dedi.     İŞİLİK ANNE KARNINDAN İTİBAREN GELİŞİYOR Yaşar, anne karnı döneminin çocuğun karakter gelişiminde önemli rol oynadığın kaydetti. Bunun bilimsel olarak da kanıtlandığını ifade eden Yaşar, “Bir evde bebek bekleyen bir anne varsa nasihat ve söylemlerin de ona göre dikkatli sarf edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. VİCDAN EĞİTİMİNİ VERMEZSEK BAŞIMIZ DAHA ÇOK AĞRIR Çocuk ve genç eğitiminin içine vicdan eğitimini koyulması gerektiğinin altını çizen Sebahattin Yaşar , “Bugün gazetelerde okuduğumuz o iç yakan haberleri yaşıyoruz.  Bu nedenle gençlerin eğitimine vicdan eğitimini katmamız gerekiyor. Eğer bunu yapmazsak başımız daha çok ağrır” uyarısında bulundu. “BİZİ ADAM YERİNE KOYMUYORLAR” Sebahattin Yaşar, üniversitedeki son dersinde 1200 öğrencisine “Aile içinde sizi en çok yoran şey nedir” şeklinde bir soru yönelttiğini anlattı. Yaşar, “Ortaya şu çıktı. Büyük oranda gençler, ‘Bizi adam yerine koymuyorlar, dikkate almıyorlar’ cevabını verdi. Gençleri dikkate almalı, onların dünyasını anlamaya çalışmalıyız.  Evladımıza karşı bir kusurumuz olduğunda özür dilemeliyiz. Bu bizi küçültmez tam tersine, bu davranış şeklide bizi o gencin gözünde yüceltir” dedi. Sebahattin Yaşar söyleşinin ardından okurları için imza standında kitaplarını imzaladı. 
Sabahattin Yaşar, Kitap Fuarı’nda, ailelerin gençlerin sorunlarına duyarsız kalmaması gerektiğinin söyledi

Araştırmacı- yazar Sebahattin Yaşar “Gençlik ve anne baba ilişkileri” konulu söyleşiyle 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluştu. Uluslararası Fuar Merkezi Akçakoca Konferans Salonu’ndaki söyleşiyi vatandaşlar ilgiyle izledi. Sabahattin Yaşar, gençlerin sorunlarına duyarsız kalınmaması gerektiğine işaret ederek, “Eğer gençlerimizde bir sorun varsa, faturayı kendimize yazmamız gerekiyor” dedi.

KİTAP FUARI’NI KUTLADI

Yaşar söyleşisine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kitap Fuarı organizasyonuna dikkat çekerek başladı. Yazar Sabahattin Yaşar, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kitap Fuarı organizasyonu, ayağa kalkmanın da bir yolu. Çünkü kitap olmadan ayağa kalkış olamaz. O nedenle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ni bu hizmeti için tebrik ediyorum” dedi.

NASİHAT EDEN, O NASİHATI KENDİSİ YAŞAMIYOR

Araştırmacı–yazar Sebahattin Yaşar, söyleşide ağırlıklı olarak gençlerin yaşadığı sorunları ele aldı. Kendisinin bir eğitimci olarak her gün binlerce öğrenci ile bir araya geldiğini ve onlarla konuştuğunu kaydeden Yaşar,  “Birçok öğrenci ile bir araya geliyorum. Çok yararlı gençlerimiz var. Ama sorunları olanlar da var. Gençte, çocukta bir problem varsa dönüp o aileye bakmak lazım. Bazen dramlar görüyoruz. Sebebi çocuk değil, ebeveynler. Nasihatin tesir etmemesinin tek nedeni ise, nasihat edenler bu nasihatleri kendi hayatlarında yaşamıyorlar. Onların sorunlarına duyarsız kalmamalıyız. Eğer gençlerimizde bir sorun varsa, faturayı kendimize yazmamız gerekiyor” dedi.

 

 

İŞİLİK ANNE KARNINDAN İTİBAREN GELİŞİYOR

Yaşar, anne karnı döneminin çocuğun karakter gelişiminde önemli rol oynadığın kaydetti. Bunun bilimsel olarak da kanıtlandığını ifade eden Yaşar, “Bir evde bebek bekleyen bir anne varsa nasihat ve söylemlerin de ona göre dikkatli sarf edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

VİCDAN EĞİTİMİNİ VERMEZSEK BAŞIMIZ DAHA ÇOK AĞRIR

Çocuk ve genç eğitiminin içine vicdan eğitimini koyulması gerektiğinin altını çizen Sebahattin Yaşar , “Bugün gazetelerde okuduğumuz o iç yakan haberleri yaşıyoruz.  Bu nedenle gençlerin eğitimine vicdan eğitimini katmamız gerekiyor. Eğer bunu yapmazsak başımız daha çok ağrır” uyarısında bulundu.

“BİZİ ADAM YERİNE KOYMUYORLAR”

Sebahattin Yaşar, üniversitedeki son dersinde 1200 öğrencisine “Aile içinde sizi en çok yoran şey nedir” şeklinde bir soru yönelttiğini anlattı. Yaşar, “Ortaya şu çıktı. Büyük oranda gençler, ‘Bizi adam yerine koymuyorlar, dikkate almıyorlar’ cevabını verdi. Gençleri dikkate almalı, onların dünyasını anlamaya çalışmalıyız.  Evladımıza karşı bir kusurumuz olduğunda özür dilemeliyiz. Bu bizi küçültmez tam tersine, bu davranış şeklide bizi o gencin gözünde yüceltir” dedi. Sebahattin Yaşar söyleşinin ardından okurları için imza standında kitaplarını imzaladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.