LASTİK İŞ

STK'LAR DONANMA DAVASINI İZLİYOR

Gündem 13.09.2017 - 11:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

STK'LAR DONANMA DAVASINI İZLİYOR

KOCAELİ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Donanma Komutanlığı'ndaki 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hazırladığı iddianame kapsamında 53'ü tutuklu 13'ü firari toplam 92 sanıklı davanın yargılanmasına devam edildi. Davanın üçüncü duruşmasını Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri'nden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup izlemeye geldi.

Kocaeli'nin Kandıra İlçesinde bulunan Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Yerleşkesi'nde kurulan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna 872 sayfalık iddianame kapsamında 92 sanıklı davanın üçüncü gününde, sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında salona getirildi. Cezaevi önüne bugün Kocaeli Kültür Teşekkülleri Platformu adı altında 42 Sivil Toplum Kuruluşundan 30 kişilik grup davayı izleme geldi. Cezaevi içinde basın açıklaması yapılmasının yasak olduğunun söylenmesi üzerine gelen STK üyeleri, sanıkların duruşma salonuna getirilişleri sırasında 'Kocaeli Vatan Nöbetinde', 'Ey kukla Feto! O yalan bu yalan şehitler, gaziler, darbe de mi yalan?' yazılı dövizler açtı. Cezaevi dışında STK temsilcilerine adına açıklama yapan Şahin Yaşlı, "Buradan Kocaeli halkına şunu söylemek istiyorum FETÖ davalarının en önemli davası olan Donanma ana davası burada başladı. Ama gördüğüm şu ki Kocaeli halkının bundan haberi yok, çok ilgisiz ve alakasız. Bizim burada yapmak istediğimiz şey Kocaeli halkının bu davalara ilgisini toplamak ve burada Türkiye'nin en önemli davalarından birisinin başladığını bildirmek istiyoruz. Buraya sadece STK başkanları olarak geldik ama bundan sonra çok daha güçlü ve çok daha kalabalık geleceğiz. Kocaeli halkının dikkatini toplayana kadar bu eylemlerimiz devam edecek" dedi. STK'ların burada yapılan duruşmalara dikkatlerini çekmek istediklerini söyleyen Şahin Yaşlı konuşmasını söyle sürdürdü: "Allaha hamdolsun ki kahraman milletimiz 15 Temmuzda vatanımıza, milletimize, devletimize, değerlerimize, demokrasimize karşı işgal hareketini Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki kararlı duruşuyla önleyerek, tarihteki zaferlere bir yenisini eklenmiştir. Biz gönüllü Kültür Teşekkülleri olarak halkımızın da diğer STK'ların da dikkatini burada yapılan duruşmalara çekmek istiyoruz. Bu davaları takip noktasında gösterilecek bir gevşemenin, diğer illerde ortaya çıkan bazı olumsuzluklara zemin oluşturulmasını istemiyoruz. Sandıktan yetki almadan iktidar olmaya çalışan her kurum, kuruluş, odak, parti, örgüt, vesayetçi bizim gönlümüzde bizim gözümüzde merduttur. Biz buna ne pahasına olursa olsun geçit vermeyeceğiz."    
KOCAELİ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Donanma Komutanlığı'ndaki 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hazırladığı iddianame kapsamında 53'ü tutuklu 13'ü firari toplam 92 sanıklı davanın yargılanmasına devam edildi. Davanın üçüncü duruşmasını Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri'nden oluşan yaklaşık 30 kişilik grup izlemeye geldi.

Kocaeli'nin Kandıra İlçesinde bulunan Kandıra Yüksek Güvenlikli Cezaevi Yerleşkesi'nde kurulan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonuna 872 sayfalık iddianame kapsamında 92 sanıklı davanın üçüncü gününde, sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında salona getirildi. Cezaevi önüne bugün Kocaeli Kültür Teşekkülleri Platformu adı altında 42 Sivil Toplum Kuruluşundan 30 kişilik grup davayı izleme geldi. Cezaevi içinde basın açıklaması yapılmasının yasak olduğunun söylenmesi üzerine gelen STK üyeleri, sanıkların duruşma salonuna getirilişleri sırasında 'Kocaeli Vatan Nöbetinde', 'Ey kukla Feto! O yalan bu yalan şehitler, gaziler, darbe de mi yalan?' yazılı dövizler açtı.

Cezaevi dışında STK temsilcilerine adına açıklama yapan Şahin Yaşlı, "Buradan Kocaeli halkına şunu söylemek istiyorum FETÖ davalarının en önemli davası olan Donanma ana davası burada başladı. Ama gördüğüm şu ki Kocaeli halkının bundan haberi yok, çok ilgisiz ve alakasız. Bizim burada yapmak istediğimiz şey Kocaeli halkının bu davalara ilgisini toplamak ve burada Türkiye'nin en önemli davalarından birisinin başladığını bildirmek istiyoruz. Buraya sadece STK başkanları olarak geldik ama bundan sonra çok daha güçlü ve çok daha kalabalık geleceğiz. Kocaeli halkının dikkatini toplayana kadar bu eylemlerimiz devam edecek" dedi.

STK'ların burada yapılan duruşmalara dikkatlerini çekmek istediklerini söyleyen Şahin Yaşlı konuşmasını söyle sürdürdü:

"Allaha hamdolsun ki kahraman milletimiz 15 Temmuzda vatanımıza, milletimize, devletimize, değerlerimize, demokrasimize karşı işgal hareketini Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki kararlı duruşuyla önleyerek, tarihteki zaferlere bir yenisini eklenmiştir. Biz gönüllü Kültür Teşekkülleri olarak halkımızın da diğer STK'ların da dikkatini burada yapılan duruşmalara çekmek istiyoruz. Bu davaları takip noktasında gösterilecek bir gevşemenin, diğer illerde ortaya çıkan bazı olumsuzluklara zemin oluşturulmasını istemiyoruz. Sandıktan yetki almadan iktidar olmaya çalışan her kurum, kuruluş, odak, parti, örgüt, vesayetçi bizim gönlümüzde bizim gözümüzde merduttur. Biz buna ne pahasına olursa olsun geçit vermeyeceğiz."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.