SUBAŞI’NIN SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

16.03.2017 - 10:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SUBAŞI’NIN SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunlarından Enes Subaşı tarafından yağlıboya ve kelebek kanatlarıyla yapılan resim sergisi katıldı.

Ressam Enes Subaşı, 5 aylık bir çalışma sonucunda yağlı boya ve kelebek kanatları ile toplam 18 resim yapmış olup,  Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergisini açarak sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergi açılışına Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, , Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cemil Köksal ve sanatseverler katılım gösterdi. Sanatçılarımıza Destek Olmaya Devam Edeceğiz Sergi açılışında yaptığı konuşmada Başkan Yardımcısı Değirmenci, Yoğun emek harcanarak yapılan çalışmalardan ötürü Sanatçımızı tebrik ediyorum. Sanatçılarımızın, özellikle bu tür farklı çalışmalar yapan kardeşlerimizin her zaman yanındayız, onlara her zaman destek olmaya edeceğiz. Bu anlamda Enes Subaşı kardeşime çalışmalarında başarılar diliyor ve yolunun açık olmasını temenni ediyorum, dedi.   Akabinde açılış kurdelesi kesilip, davetliler tarafından sergi gezilerek hayranlık uyandıran ve eşine az rastlanır resimler, özellikle kelebek kanatlarının olduğu eserler büyük beğeni topladı.   5 Aylık Bir Çalışmanın Sonucu Kelebek kanatları ile yaptığı resimlerle ilgili bilgi veren ressam Enes Subaşı, Orta Afrika’nın başkenti Bengui Ormanları'nda her gün milyonlarca kelebeğin doğduğunu, milyonlarcasının da öldüğünü, fakir yerli halkın bu kelebekleri toplayarak yüzlerce kelebek kanadından bu tabloları oluşturduklarını, bu çalışmaların kendisinin ilgisini çektiğini ve Kelebek Kanatlarından tablolar yapmaya başladığını, yoğun emekleri sonucunda da güzel şeyler ortaya çıkararak, açmış olduğu sergide de bunları sergileme fırsatı bulduğunu ifade etti.   Sergisi’nde diğer eserleri hakkında da bilgiler veren Subaşı, Osmanlı’nın renkli cemiyetini okuduğumda etkilendim. Okurken edindiğim şahsiyeti taşıyan resimlerin sayısının yetersizliğini gördüm ve bunları edindiğim bilgiler eşliğinde biriktirmeye başladım. Resim öğrettiğim engellilerin yaşama bağlılıklarından çok etkilendiğim için de, onlara destek için neler yapabileceğimi düşünüp bu sergiyi açarak onlara destek olmaya karar verdim. Bundan dolayı da tüm malzememi hazırlayıp  5 aylık bir çalışmam neticesinde, hem yağlıboya resimleri , hem de Afrika’dan getirttiğim kelebek kanatlarından oluşturduğum eserlerle bu sergiyi açtım” dedi. 
Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunlarından Enes Subaşı tarafından yağlıboya ve kelebek kanatlarıyla yapılan resim sergisi katıldı.

Ressam Enes Subaşı, 5 aylık bir çalışma sonucunda yağlı boya ve kelebek kanatları ile toplam 18 resim yapmış olup,  Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergisini açarak sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergi açılışına Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, , Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Gölcük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Cemil Köksal ve sanatseverler katılım gösterdi.

Sanatçılarımıza Destek Olmaya Devam Edeceğiz

Sergi açılışında yaptığı konuşmada Başkan Yardımcısı Değirmenci, Yoğun emek harcanarak yapılan çalışmalardan ötürü Sanatçımızı tebrik ediyorum. Sanatçılarımızın, özellikle bu tür farklı çalışmalar yapan kardeşlerimizin her zaman yanındayız, onlara her zaman destek olmaya edeceğiz. Bu anlamda Enes Subaşı kardeşime çalışmalarında başarılar diliyor ve yolunun açık olmasını temenni ediyorum, dedi.

 

Akabinde açılış kurdelesi kesilip, davetliler tarafından sergi gezilerek hayranlık uyandıran ve eşine az rastlanır resimler, özellikle kelebek kanatlarının olduğu eserler büyük beğeni topladı.

 

5 Aylık Bir Çalışmanın Sonucu

Kelebek kanatları ile yaptığı resimlerle ilgili bilgi veren ressam Enes Subaşı, Orta Afrika’nın başkenti Bengui Ormanları'nda her gün milyonlarca kelebeğin doğduğunu, milyonlarcasının da öldüğünü, fakir yerli halkın bu kelebekleri toplayarak yüzlerce kelebek kanadından bu tabloları oluşturduklarını, bu çalışmaların kendisinin ilgisini çektiğini ve Kelebek Kanatlarından tablolar yapmaya başladığını, yoğun emekleri sonucunda da güzel şeyler ortaya çıkararak, açmış olduğu sergide de bunları sergileme fırsatı bulduğunu ifade etti.

 

Sergisi’nde diğer eserleri hakkında da bilgiler veren Subaşı, Osmanlı’nın renkli cemiyetini okuduğumda etkilendim. Okurken edindiğim şahsiyeti taşıyan resimlerin sayısının yetersizliğini gördüm ve bunları edindiğim bilgiler eşliğinde biriktirmeye başladım. Resim öğrettiğim engellilerin yaşama bağlılıklarından çok etkilendiğim için de, onlara destek için neler yapabileceğimi düşünüp bu sergiyi açarak onlara destek olmaya karar verdim. Bundan dolayı da tüm malzememi hazırlayıp  5 aylık bir çalışmam neticesinde, hem yağlıboya resimleri , hem de Afrika’dan getirttiğim kelebek kanatlarından oluşturduğum eserlerle bu sergiyi açtım” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.