SULTAN BABA DUALARLA ANILDI

23.09.2017 - 09:54, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SULTAN BABA DUALARLA ANILDI

Gölcük Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında tertip edilen, 13. Geleneksel Sultan Baba´yı anma günü etkinliği Örcün Köyü Sultan baba Mesire alanında gerçekleştirildi.

Anma programına yoğun katılım sağlandı Etkinlikte Sultanbaba hakkında kısa bir açıklama yapılarak vatandaşın bilgilendirilmesi sağlandı. Anma programına Kaymakam Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük İlçe Vaizi Adnan Yıldız,, Gölcük Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Haluk Özçakmak,  Cami Görevlileri ve çok sayıda vatandaşlar katılım sağladı. MANEVİYATIMIZI KORUMAMIZ LAZIM Sultanbaba anma günü etkinliğinde bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Gölcük Belediyesi olarak bu yıl 13.sünü tertip etmiş olduğumuz Sultanbaba anma günü etkinliğimiz her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi görmekte. Ülke genelinde çeşitli yerleşim bölgelerimizde manevi değerler taşıyan türbeler bulunmaktadır. Gölcük’e bağlı Örcün köyümüzde bulunan Sultanbaba türbemizde gerek ilçe genelinden gerekse Kocaeli ve diğer illerimizden gelerek burada manevi duygular yaşayan insanlarımızın ziyaretlerde bulunduğunu biliyor ve görüyoruz. Bu süreçte bize düşen görev bu tip manevi değer taşıyan alanlarımızın korunması ve güzelleştirilmesidir. Gölcük Belediyesi olarak bu yönde hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi. Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu Başkan Ellibeş’in konuşmasının ardından başta İlçe Vaizi Adnan Yıldız olmak üzere, anma programına katılan Cami görevlileri Kur’an-ı Kerim okuyarak, Sultan Baba’yı dualarla andılar. Anma programına katılanlara yemek ikram edildi Duaların ardından anma programına katılım sağlayan vatandaşlar yemek ikramında bulunuldu ve program sona erdi.
Gölcük Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında tertip edilen, 13. Geleneksel Sultan Baba´yı anma günü etkinliği Örcün Köyü Sultan baba Mesire alanında gerçekleştirildi.

Anma programına yoğun katılım sağlandı

Etkinlikte Sultanbaba hakkında kısa bir açıklama yapılarak vatandaşın bilgilendirilmesi sağlandı. Anma programına Kaymakam Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük İlçe Vaizi Adnan Yıldız,, Gölcük Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Haluk Özçakmak,  Cami Görevlileri ve çok sayıda vatandaşlar katılım sağladı.

MANEVİYATIMIZI KORUMAMIZ LAZIM

Sultanbaba anma günü etkinliğinde bir konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Gölcük Belediyesi olarak bu yıl 13.sünü tertip etmiş olduğumuz Sultanbaba anma günü etkinliğimiz her yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi görmekte. Ülke genelinde çeşitli yerleşim bölgelerimizde manevi değerler taşıyan türbeler bulunmaktadır. Gölcük’e bağlı Örcün köyümüzde bulunan Sultanbaba türbemizde gerek ilçe genelinden gerekse Kocaeli ve diğer illerimizden gelerek burada manevi duygular yaşayan insanlarımızın ziyaretlerde bulunduğunu biliyor ve görüyoruz. Bu süreçte bize düşen görev bu tip manevi değer taşıyan alanlarımızın korunması ve güzelleştirilmesidir. Gölcük Belediyesi olarak bu yönde hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu

Başkan Ellibeş’in konuşmasının ardından başta İlçe Vaizi Adnan Yıldız olmak üzere, anma programına katılan Cami görevlileri Kur’an-ı Kerim okuyarak, Sultan Baba’yı dualarla andılar.

Anma programına katılanlara yemek ikram edildi

Duaların ardından anma programına katılım sağlayan vatandaşlar yemek ikramında bulunuldu ve program sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.