SULTAN BABA DUALARLA ANILDI

Eğitim 06.09.2019 - 16:11, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SULTAN BABA DUALARLA ANILDI

Gölcük Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında bu yıl 15.si düzenlenen "Sultan Baba Anma Günü" etkinliği Örcün Köyü Sultan Baba Mesire alanında gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim Tilaveti ve duaların yapıldığı anma programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gölcük Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında bu yıl 15.si düzenlenecek olan, "Sultan Baba Anma Günü" etkinliği Örcün Köyü Sultan Baba Mesire alanında gerçekleştirildi. Programa Gölcük, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Belediyesi, Gölcük Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş, Fikret Ormancı, Şevket Kaba, Mehmet Uzun, Ahmet Karadağ, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Gölcük Müftü Vekili Adnan Yıldız, belediye daire müdürleri, cami hocaları ve vatandaşlar katılım gösterdi. Programda ilk olarak derviş baba lakaplı İbrahim Ethem Hz hakkında tanıtıcı bilgiler programın sunucu Abdullah Yıldırım tarafından verildi.   “HAMAMIN RESTORASYONU GERÇEKLEŞTİRİLECEK” Program öncesinde konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer şunları dile getirdi Sezer “Örcün köyümüzde bulunan Sultan Baba’yı anmak adına, 2005 yılından bu yana her yıl gerçekleştirdiğimiz anma programına katılım sağladığınız için siz değerli hemşehrilerime öncelikle teşekkür ediyorum. Türbemizi yıl içerisinde her zaman vatandaşlarımız ziyaret ediyor, dualar okuyor. Bugün de bizler buraya gelerek anma programı kapsamında dualar edeceğiz. Manevi atmosferi bizler için önemli olan bir yerdeyiz. Yine burada bulunan Sultan Baba döneminde inşa edilen köy hamamının yapımı da birkaç yıl içinde tamamlanarak halkımızın, sizlerin kullanımına açacağız. Bugünlere kadar getirmiş olduğu manevi iklimi dolayısıyla Sultan Baba’yı rahmetle anıyorum. Sadece onu değil, geçmişten bu zamana kadar ilmin bu döneme gelmesi için gayret sarf eden bütün büyüklerimizi, hocalarımızı rahmetle anıyorum. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi. Konuşmanın ardından Gölcük Müftü Vekili Adnan Yıldız ve hocalar tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualar edildi. Yapılan ikramlar sonrasında anma programı son buldu.  SULTAN BABA KİMDİR?   Örcün Köyünde bir mezarlığın tepesinde bulunan Sultan baba Türbesi Osmanlı dönemine aittir. Türbe içerisinde Sultan Baba’ya (İbrahim Ethem Hz.) ait ahşap bir sanduka ve III. Selim zamanından kalma 1787 yılına ait bir berat bulunmaktadır. Sultan Baba olarak bilinen İbrahim Ethem Hz. Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet zamanında Sinop ilinden gelerek türbenin bulunduğu bölgeye yerleşmiş ve burada ev ve haman inşa etmiştir. Ayrıca çeşitli bağlar yetiştirmiştir. Sultan Baba’nın hastalıkları iyileştirmek, vücut sıkıntılarına çare bulmak ve az yiyecekle çok kişiyi doyurmak gibi kerametleri olduğu rivayet edilmektedir.
Gölcük Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında bu yıl 15.si düzenlenen "Sultan Baba Anma Günü" etkinliği Örcün Köyü Sultan Baba Mesire alanında gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim Tilaveti ve duaların yapıldığı anma programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gölcük Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında bu yıl 15.si düzenlenecek olan, "Sultan Baba Anma Günü" etkinliği Örcün Köyü Sultan Baba Mesire alanında gerçekleştirildi. Programa Gölcük, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Belediyesi, Gölcük Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş, Fikret Ormancı, Şevket Kaba, Mehmet Uzun, Ahmet Karadağ, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Gölcük Müftü Vekili Adnan Yıldız, belediye daire müdürleri, cami hocaları ve vatandaşlar katılım gösterdi. Programda ilk olarak derviş baba lakaplı İbrahim Ethem Hz hakkında tanıtıcı bilgiler programın sunucu Abdullah Yıldırım tarafından verildi.

 

“HAMAMIN RESTORASYONU GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Program öncesinde konuşma yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer şunları dile getirdi Sezer “Örcün köyümüzde bulunan Sultan Baba’yı anmak adına, 2005 yılından bu yana her yıl gerçekleştirdiğimiz anma programına katılım sağladığınız için siz değerli hemşehrilerime öncelikle teşekkür ediyorum. Türbemizi yıl içerisinde her zaman vatandaşlarımız ziyaret ediyor, dualar okuyor. Bugün de bizler buraya gelerek anma programı kapsamında dualar edeceğiz. Manevi atmosferi bizler için önemli olan bir yerdeyiz. Yine burada bulunan Sultan Baba döneminde inşa edilen köy hamamının yapımı da birkaç yıl içinde tamamlanarak halkımızın, sizlerin kullanımına açacağız. Bugünlere kadar getirmiş olduğu manevi iklimi dolayısıyla Sultan Baba’yı rahmetle anıyorum. Sadece onu değil, geçmişten bu zamana kadar ilmin bu döneme gelmesi için gayret sarf eden bütün büyüklerimizi, hocalarımızı rahmetle anıyorum. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi. Konuşmanın ardından Gölcük Müftü Vekili Adnan Yıldız ve hocalar tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dualar edildi. Yapılan ikramlar sonrasında anma programı son buldu. 

SULTAN BABA KİMDİR?

 

Örcün Köyünde bir mezarlığın tepesinde bulunan Sultan baba Türbesi Osmanlı dönemine aittir. Türbe içerisinde Sultan Baba’ya (İbrahim Ethem Hz.) ait ahşap bir sanduka ve III. Selim zamanından kalma 1787 yılına ait bir berat bulunmaktadır. Sultan Baba olarak bilinen İbrahim Ethem Hz. Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet zamanında Sinop ilinden gelerek türbenin bulunduğu bölgeye yerleşmiş ve burada ev ve haman inşa etmiştir. Ayrıca çeşitli bağlar yetiştirmiştir. Sultan Baba’nın hastalıkları iyileştirmek, vücut sıkıntılarına çare bulmak ve az yiyecekle çok kişiyi doyurmak gibi kerametleri olduğu rivayet edilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.