SULTAN BABA YARIN DUALARLA ANILACAK

Gölcük 21.09.2017 - 11:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

SULTAN BABA YARIN DUALARLA ANILACAK

Zaman zaman Mantar Pano Köşesinde, ilçemizin değerlerini ve güzelliklerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu değerlerden birisi Sultan Baba. İlçemizin en güzel köylerinden birisi olan Örcün Köyü'nde bulunan Türbesi başında, bir kez daha dualarla anılacak.  Bizde size kısaca Sultan Baba'yı tanıtmak istedik. Belki bilmeyyenleriniz ya da unutanlarınız vardır. Gölcük Örcün Köyü'nde bulunan “ Sultan Baba”, hem bölge insanlarının, hem de başka yerlerden gelen misafirlerin yoğun ilgisine mazhar oluyor. Adı İbrahim Edhem lakabı “Derviş Baba” olan bu zat, Fatih Sultan Mehmet Han zamanında kerametleri görülmüş, Sinoptan gelerek Örcün'e yerleşmiş, bir zaviye, evler ve hamam yapmış, bağlar vücuda getirmiştir.  Sultan 2. Beyazıt Han, bunları kendisine temlik etmiş ve zaviyenin ismi evkaf defterine, “Baba Sultan Zaviyesi” olarak kaydedilmiştir. Bir buçuk asır süreyle kendisi ve evlatları zaviyedarlık yapmışlar, günümüze türbesi intikal etmiştir. Gölcük Belediyesi'nce restorasyonu yapılan türbeye vatandaşlarımız büyük ilgi gösterip ziyaretler de bulunuyorlar. Aynı zamanda Belediyece her yıl “Sultan Baba” yı anma etkinliği düzenleniyor.  Bu seneki etkinlik 22 Eylül Cuma (Yarın) günü Saat 14:30 da gerçekleştirilecek. Bizde Mantar Pano ekibi olarak, tüm Gölcük Halkını Sultan Baba etkinlikleri ve anma töreni için, Örcün Köyü'ne davet ediyoruz. 

Zaman zaman Mantar Pano Köşesinde, ilçemizin değerlerini ve güzelliklerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu değerlerden birisi Sultan Baba. İlçemizin en güzel köylerinden birisi olan Örcün Köyü'nde bulunan Türbesi başında, bir kez daha dualarla anılacak. 
Bizde size kısaca Sultan Baba'yı tanıtmak istedik. Belki bilmeyyenleriniz ya da unutanlarınız vardır. Gölcük Örcün Köyü'nde bulunan “ Sultan Baba”, hem bölge insanlarının, hem de başka yerlerden gelen misafirlerin yoğun ilgisine mazhar oluyor.
Adı İbrahim Edhem lakabı “Derviş Baba” olan bu zat, Fatih Sultan Mehmet Han zamanında kerametleri görülmüş, Sinoptan gelerek Örcün'e yerleşmiş, bir zaviye, evler ve hamam yapmış, bağlar vücuda getirmiştir. 
Sultan 2. Beyazıt Han, bunları kendisine temlik etmiş ve zaviyenin ismi evkaf defterine, “Baba Sultan Zaviyesi” olarak kaydedilmiştir. Bir buçuk asır süreyle kendisi ve evlatları zaviyedarlık yapmışlar, günümüze türbesi intikal etmiştir.
Gölcük Belediyesi'nce restorasyonu yapılan türbeye vatandaşlarımız büyük ilgi gösterip ziyaretler de bulunuyorlar. Aynı zamanda Belediyece her yıl “Sultan Baba” yı anma etkinliği düzenleniyor. 
Bu seneki etkinlik 22 Eylül Cuma (Yarın) günü Saat 14:30 da gerçekleştirilecek. Bizde Mantar Pano ekibi olarak, tüm Gölcük Halkını Sultan Baba etkinlikleri ve anma töreni için, Örcün Köyü'ne davet ediyoruz. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.