LASTİK İŞ

TIR TİYATROSU KÖYLERDE

Kocaeli 14.09.2016 - 21:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

TIR TİYATROSU KÖYLERDE

Köy çocukları tiyatroya gidemiyorsa, tiyatro onların köyüne gelir

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatıyla kurulan Tır Tiyatrosu, çocukları tiyatroyla buluşturmak için yeniden yola çıkıyor. Bir Tır dorsesinin tiyatro sahnesine dönüştürülmesi ile hayat bulan Tır Tiyatrosu, çocuklara tiyatroyu sevdiriyor. Ebru Özdemir’in yazdığı, Veysel Sami Berikan’ın yönettiği “Kuşlar Yine Gelir” oyununda Sarper Saydam, Cansu Cengiz, Nursel Çeliktürk ve Başar Alemdar oynuyor. İLK OYUN CEBECİ’DE Tır Tiyatrosu ilk oyununu 16 Eylül Cuma günü Kandıra Cebeci’de sahneleyecek. Cebeci sahilinde kapılarını açacak olan TIR tiyatrosu, saat 20.00’den itibaren Kandıralı çocukları farklı bir dünyaya taşıyacak. 23 Eylül’e kadar devam edecek programda Kandıra, Gölcük, İzmit, Kartepe ve Derince’de köylere ve köy ilkokullarına misafir olarak, binlerce çocukla buluşacak.   OYUNUN KONUSU Ebru Özdemir’in yazdığı, Veysel Sami Berikan’ın yönettiği “Kuşlar Yine Gelir” oyunu, hayal kurmayı ve oyun oynamayı unutmuş olan çocukları, yeniden hayallerine kavuşturmayı ve onlara umut aşılamayı amaçlıyor. Sarper Saydam, Cansu Cengiz, Nursel Çeliktürk ve Başar Alemdar’ın oynadığı oyun, tır tiyatrosu aracılığıyla farklı ilçe ve köylerimizden pek çok okulumuza misafir olarak, binlerce çocukla buluşacak.   OYUN GÖREV DAĞILIMI Oyun adı KUŞLAR YİNE GELİR Yazan EBRU ÖZDEMİR Yönetmen VEYSEL SAMİ BERİKAN Yönetmen yardımcısı ÇAĞRI MENGÜÇ Dekor tasarımcısı EBRU ÖZDEMİR Kostüm tasarımcısı EBRU ÖZDEMİR Işık tasarımcısı EROL DİNÇDEMİR Koreograf FERDİ YILDIZ Ses Tasarımcısı İLKER SEVÜKER Kukla tasarım EBRU ÖZDEMİR     Sahne Amiri FATMA YILMAZ – ONURSAL YILDIRIM Asistan UFUK TUNCER Işık kumanda ERSİN SARIKAŞ – ADEM KARATAŞ Ses kumanda MURAT ÜNAL – MURAT USTA Aksesuar AHMET ÖNER – MUSTAFA KÜÇÜK Sahne terzisi SEZAİ ÇAKMAR – HAVVA SERİMER Sahne teknisyenleri MEHMET ÇELİK – HASAN ÜDGE –KADİR İNCİ – SELÇUK ONAT – ERKAN BAYRAKTAR – HÜSEYİN GÜLSER – FERİDUN ÜLGEN – HÜSEYİN SİRMEN   KUŞLAR YİNE GELİR TİYATROSU PROGRAMI TARİH Saat İLÇE OKUL-MAH 16.09.2016-Cuma 20.00 KANDIRA Cebeci Cebeci Sahili (Merkez)   17.09.2016-Cumartesi 20.00 KANDIRA Bağırganlı Köyü Bağırganlı Köy Meydanı   18.09.2016-Pazar 20.00 GÖLCÜK Hamidiye Köyü Hamidiye Köyü Okul Bahçesi   19.09.2016-Pazartesi 20.00 İZMİT Sepetçi Köyü Sepetçi Köyü   20.09.2016-Salı 9.30 İZMİT Hakkaniye Köyü Hakkaniye İlkokulu   21.09.2016-Çarşamba 9.30 GÖLCÜK Yazlık Yazlık Tabosan İlkokulu   22.09.2016-Perşembe 9.30 KARTEPE Acısu Türk Fransız Kardeşlik İlkokulu   23.09.2016-Cuma 9.30 DERİNCE Mersincik Mah. Çakabey İlkokulu  
Köy çocukları tiyatroya gidemiyorsa, tiyatro onların köyüne gelir

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun talimatıyla kurulan Tır Tiyatrosu, çocukları tiyatroyla buluşturmak için yeniden yola çıkıyor. Bir Tır dorsesinin tiyatro sahnesine dönüştürülmesi ile hayat bulan Tır Tiyatrosu, çocuklara tiyatroyu sevdiriyor. Ebru Özdemir’in yazdığı, Veysel Sami Berikan’ın yönettiği “Kuşlar Yine Gelir” oyununda Sarper Saydam, Cansu Cengiz, Nursel Çeliktürk ve Başar Alemdar oynuyor.

İLK OYUN CEBECİ’DE

Tır Tiyatrosu ilk oyununu 16 Eylül Cuma günü Kandıra Cebeci’de sahneleyecek. Cebeci sahilinde kapılarını açacak olan TIR tiyatrosu, saat 20.00’den itibaren Kandıralı çocukları farklı bir dünyaya taşıyacak. 23 Eylül’e kadar devam edecek programda Kandıra, Gölcük, İzmit, Kartepe ve Derince’de köylere ve köy ilkokullarına misafir olarak, binlerce çocukla buluşacak.

 

OYUNUN KONUSU

Ebru Özdemir’in yazdığı, Veysel Sami Berikan’ın yönettiği “Kuşlar Yine Gelir” oyunu, hayal kurmayı ve oyun oynamayı unutmuş olan çocukları, yeniden hayallerine kavuşturmayı ve onlara umut aşılamayı amaçlıyor. Sarper Saydam, Cansu Cengiz, Nursel Çeliktürk ve Başar Alemdar’ın oynadığı oyun, tır tiyatrosu aracılığıyla farklı ilçe ve köylerimizden pek çok okulumuza misafir olarak, binlerce çocukla buluşacak.

 

OYUN GÖREV DAĞILIMI

Oyun adı KUŞLAR YİNE GELİR
Yazan EBRU ÖZDEMİR
Yönetmen VEYSEL SAMİ BERİKAN
Yönetmen yardımcısı ÇAĞRI MENGÜÇ
Dekor tasarımcısı EBRU ÖZDEMİR
Kostüm tasarımcısı EBRU ÖZDEMİR
Işık tasarımcısı EROL DİNÇDEMİR
Koreograf FERDİ YILDIZ
Ses Tasarımcısı İLKER SEVÜKER
Kukla tasarım EBRU ÖZDEMİR

 

 

Sahne Amiri FATMA YILMAZ – ONURSAL YILDIRIM
Asistan UFUK TUNCER
Işık kumanda ERSİN SARIKAŞ – ADEM KARATAŞ
Ses kumanda MURAT ÜNAL – MURAT USTA
Aksesuar AHMET ÖNER – MUSTAFA KÜÇÜK
Sahne terzisi SEZAİ ÇAKMAR – HAVVA SERİMER
Sahne teknisyenleri MEHMET ÇELİK – HASAN ÜDGE –KADİR İNCİ – SELÇUK ONAT – ERKAN BAYRAKTAR – HÜSEYİN GÜLSER – FERİDUN ÜLGEN – HÜSEYİN SİRMEN

 

KUŞLAR YİNE GELİR TİYATROSU PROGRAMI

TARİH Saat İLÇE OKUL-MAH
16.09.2016-Cuma 20.00

KANDIRA

Cebeci

Cebeci Sahili (Merkez)

 

17.09.2016-Cumartesi 20.00

KANDIRA

Bağırganlı Köyü

Bağırganlı Köy Meydanı

 

18.09.2016-Pazar 20.00

GÖLCÜK

Hamidiye Köyü

Hamidiye Köyü Okul Bahçesi

 

19.09.2016-Pazartesi 20.00

İZMİT

Sepetçi Köyü

Sepetçi Köyü

 

20.09.2016-Salı 9.30

İZMİT

Hakkaniye Köyü

Hakkaniye İlkokulu

 

21.09.2016-Çarşamba 9.30

GÖLCÜK

Yazlık

Yazlık Tabosan İlkokulu

 

22.09.2016-Perşembe 9.30

KARTEPE

Acısu

Türk Fransız Kardeşlik İlkokulu

 

23.09.2016-Cuma 9.30

DERİNCE

Mersincik Mah.

Çakabey İlkokulu

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.