LASTİK İŞ
ismail

TAKI TASARIM SEMPOZYUMU’NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

30.03.2016 - 16:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

TAKI TASARIM SEMPOZYUMU’NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

u’’ Gölcük Vizyon 2023 kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde, sempozyumun ikinci günü Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulunda gerçekleşti.

  TAKI TASARIM SEMPOZYUMU’NDA ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR   Onursal Başkanları Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş olan ‘Gölcük Uygulamalı Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Sempozyumu’’ Gölcük Vizyon 2023 kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde, sempozyumun ikinci günü Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulunda gerçekleşti.   Uluslararası alanda çalışmaları bulunan ve önemli çalışmalara imza atan Mücevher Sanatkarı Sayın Viktor Öcal’ın 2001 yılında kendisinin geliştirdiği “Negatif Heykel Tekniği” konulu oturumu ile sempozyumun ikinci gün ayağı başladı. Uzman sanatçı Viktor Öcal, öğrenciler ile anılarını ve deneyimlerini kısa bir söyleşi ile tamamladıktan sonra uygulamalı gösterim ile çalışmalarını öğrencilerine sergiledi.   Çalıştayın ardından;  “Tablolar Üzerinden Rönesans ve Osmanlı Takıları” konulu sunum Yrd. Doç. Dr. Nilgün Şener tarafından gerçekleşti. Sayın Şener: Rönesans dönemine ait olan tablolarda bulunan takıların kronolojik olarak gelişimini ve o yüzyıllarda takıların ihtişam dolu mücevherlerden oluşturulduğunu öğrencilere gösterdi.   Günün son oturumu Yrd. Doç. Dr. Haldun Şekerci’nin; “Türk Kuyumculuğunda Geleneksel Sanat Tekniği” konulu sunumu ile son buldu.  
u’’ Gölcük Vizyon 2023 kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde, sempozyumun ikinci günü Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulunda gerçekleşti.

 

TAKI TASARIM SEMPOZYUMU’NDA ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

 

Onursal Başkanları Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş olan ‘Gölcük Uygulamalı Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Sempozyumu’’ Gölcük Vizyon 2023 kapsamında Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde, sempozyumun ikinci günü Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksek Okulunda gerçekleşti.

 

Uluslararası alanda çalışmaları bulunan ve önemli çalışmalara imza atan Mücevher Sanatkarı Sayın Viktor Öcal’ın 2001 yılında kendisinin geliştirdiği “Negatif Heykel Tekniği” konulu oturumu ile sempozyumun ikinci gün ayağı başladı. Uzman sanatçı Viktor Öcal, öğrenciler ile anılarını ve deneyimlerini kısa bir söyleşi ile tamamladıktan sonra uygulamalı gösterim ile çalışmalarını öğrencilerine sergiledi.

 

Çalıştayın ardından;  “Tablolar Üzerinden Rönesans ve Osmanlı Takıları” konulu sunum Yrd. Doç. Dr. Nilgün Şener tarafından gerçekleşti. Sayın Şener: Rönesans dönemine ait olan tablolarda bulunan takıların kronolojik olarak gelişimini ve o yüzyıllarda takıların ihtişam dolu mücevherlerden oluşturulduğunu öğrencilere gösterdi.

 

Günün son oturumu Yrd. Doç. Dr. Haldun Şekerci’nin; “Türk Kuyumculuğunda Geleneksel Sanat Tekniği” konulu sunumu ile son buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.