LASTİK İŞ
ismail

TAKSİLERE PANİK BUTONU !

Kocaeli 18.12.2016 - 12:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TAKSİLERE PANİK BUTONU !

UKOME bazı servis araçları ve taksilerin güvenliği için önemli zorunluluklar getirdi

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) servis araçları ve taksilerde yaşanabilecek olumsuz vakaların önüne geçmek için bazı tedbirler aldı. UKOME’nin aldığı kararlara göre bazı servis araçlarına ve ticari taksilere Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ve Jandarma tarafından denetlenebilecek araç içi görüntü kaydedici kamera takılması ve Araç Takip Sistemi(GPS) takılması zorunluluğu getirildi. Taksilere ayrıca yolcu ve sürücü panik butonu konulması da karara bağlandı. Söz konusu karar 31 Mayıs 2017 tarihine kadar yerine getirilebilecek.   SERVİS ARAÇLARINA KAMERA VE GPS Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UKOME'nin 13.12.2016 tarih ve 2016/223 sayılı kararına göre ilimizde servis taşımacılığı yapan; personel, öğrenci, ticari amaç dışı (8000-9000 serisi), misafir servis araçları ve komşu illerden ilimize servis taşımacılığı yapan servis araçlarına 31 Mayıs 2017 tarihine kadar, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ve Jandarma tarafından denetlenebilecek araç içi görüntü kaydedici kamera takılması ve Araç Takip Sistemi (GPS) takılması zorunluluğu getirildi.   TİCARİ TAKSİLERE PANİK BUTONU Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UKOME'nin 13.12.2016 tarih ve 2016/271 sayılı kararıyla ilimizde 2 taksici cinayeti yaşandığından üzücü olayların önlenmesi ve faillerin tespiti amacıyla güvenlik önlemleri kapsamında;  31 Mayıs 2017 tarihine kadar, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ve Jandarma tarafından denetlenebilecek, ticari taksilere araç içi görüntü kaydedici kamera takılması, araç takip sistemi(GPS), sürücü ve yolcu panik butonu konulması zorunluluğu getirildi. İsteyen taksici esnafı TSE Standartlarına uygun olarak özel güvenlik bölmeli kabin yaptırabilecek.
UKOME bazı servis araçları ve taksilerin güvenliği için önemli zorunluluklar getirdi

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) servis araçları ve taksilerde yaşanabilecek olumsuz vakaların önüne geçmek için bazı tedbirler aldı. UKOME’nin aldığı kararlara göre bazı servis araçlarına ve ticari taksilere Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ve Jandarma tarafından denetlenebilecek araç içi görüntü kaydedici kamera takılması ve Araç Takip Sistemi(GPS) takılması zorunluluğu getirildi. Taksilere ayrıca yolcu ve sürücü panik butonu konulması da karara bağlandı. Söz konusu karar 31 Mayıs 2017 tarihine kadar yerine getirilebilecek.
 
SERVİS ARAÇLARINA KAMERA VE GPS
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UKOME'nin 13.12.2016 tarih ve 2016/223 sayılı kararına göre ilimizde servis taşımacılığı yapan; personel, öğrenci, ticari amaç dışı (8000-9000 serisi), misafir servis araçları ve komşu illerden ilimize servis taşımacılığı yapan servis araçlarına 31 Mayıs 2017 tarihine kadar, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ve Jandarma tarafından denetlenebilecek araç içi görüntü kaydedici kamera takılması ve Araç Takip Sistemi (GPS) takılması zorunluluğu getirildi.
 
TİCARİ TAKSİLERE PANİK BUTONU
Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UKOME'nin 13.12.2016 tarih ve 2016/271 sayılı kararıyla ilimizde 2 taksici cinayeti yaşandığından üzücü olayların önlenmesi ve faillerin tespiti amacıyla güvenlik önlemleri kapsamında;  31 Mayıs 2017 tarihine kadar, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ve Jandarma tarafından denetlenebilecek, ticari taksilere araç içi görüntü kaydedici kamera takılması, araç takip sistemi(GPS), sürücü ve yolcu panik butonu konulması zorunluluğu getirildi. İsteyen taksici esnafı TSE Standartlarına uygun olarak özel güvenlik bölmeli kabin yaptırabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.