TARIM FUARINA YOĞUN İLGİ

Gündem 16.04.2018 - 09:17, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TARIM FUARINA YOĞUN İLGİ

Öncülüğünü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı, Kocaeli Sanayi Odası ve TÜYAP’ın destekleriyle gerçekleşen Doğu Marmara Tarım Fuarı, yoğun ilgi gördü. 5 gün süre ile devam eden Fuarı, şuana kadar 100 bini aşkın vatandaş ziyaret etti. Fuarda gerçekleşen yem bitkisi tohumu, doğal mineral vitamin içeren yem katkı maddesi, Kandıra Karpuzu tohumu gibi birçok ücretsiz destekleme ve yüzde 50 hibeli projelerden çiftçiler yararlandırıldı. Ayrıca fuara katılan 100’e yakın firma, gelecek sene de düzenlenecek olan tarım fuarı için şimdiden yer talebinde bulundu.

FUAR TARIM SEKTÖRÜNÜ BİR ARAYA GETİRDİ Türkiye genelinde tarımla ilgili sadece belirli alanlarda fuarlar düzenleniyor. Kocaeli’nde gerçekleşen Doğu Marmara Tarım Fuarı’nda ise sera, sulama, ısıtma, ilaç, gübre, bilgisayarlı kontrol sistemleri, tohum, yem, fide, peyzaj gibi tarımla ilgili tüm sektörlerin yer alması özelliğiyle öne çıktı. Bu doğrultuda Fuara katılan çiftçi, üretici, mühendis, sektör girişimcileri, araştırma enstitüleri, ilgili kuruluşlar ve vatandaşlar, tarımla ilgili tüm sektörlere ait ürün örneklerinin hepsini bir arada tanıma fırsatı yakaladı.   FİRMALAR GELECEK SENE İÇİN YER TALEBİNDE BULUNUYOR Bu sene Kocaeli’nde Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ilk kez düzenlenen Doğu Marmara Tarım Fuarına vatandaşların yanı sıra tarım sektöründen 100’e yakın firma ve 200 marka katıldı. Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşen Tarım Fuarı’nda firmalar 3 ayrı salonda yeni teknolojik ürünler ve gelişmeleri katılımcılara tanıtma fırsatı buldu. Fuara ilginin yoğun olması nedeniyle firmalar, önümüzdeki sene de düzenlenecek olan Tarım Fuarı için şimdiden yer talebinde bulunmaya başladı.   ÇİFTÇİLERE YEM VE TOHUM DESTEĞİ Fuarda yem tohumu destek projesi kapsamında, bin 30 dane, silajlık mısır, inokulant (silaj yapım malzemesi) ve süt otu desteği verildi. Hayvancılıkta döl tutmayı, et ve süt verimini arttıran ve hastalıklardan korunmayı sağlayan doğal mineral vitamin içeren yem katkı maddesi ilk defa çiftçilerin kullanımına sunuldu. Yem katkı maddesi büyükbaş ve küçükbaş premiksi olarak formüle edilip, yaklaşık 100 çiftçimize ar-ge kapsamında yüzde 50 hibeli desteklemesi gerçekleştirildi.   KANDIRA KARPUZU İÇİN TOHUM DAĞITIMI Tat aroması ve su oranıyla ünlü Kandıra Karpuzu Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ürünler arasında yer alıyor. Fuarda, Kandıra Karpuzu yetiştirmeye, arttırmaya yönelik projeyle, 100 üreticiye yüzde 50 hibeyle yüksek verimli karpuz tohumu desteklemesi yapıldı. Karpuz tohumu desteğiyle üretimin arttırılması hedefleniyor.   BÜYÜKŞEHİR TARIMI DESTEKLİYOR Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler ile çiftçilere, tarım danışmanlığı desteği yürütüyor. 2010 yılından bu yana tarım ve hayvancılık ile ilgili, çiftçilerden gelen talepler ve üretimde yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik projeler uygulanıyor. Bu kapsamda yaklaşık 9 bine yakın çiftçiye yüzde 50 hibeli üretim materyali ve tarım danışmanlık destekleriyle modern tekniklerin yerinde öğretilmesi, eğitim çalışmaları yapılıyor. Ayrıca her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde, yem bitkisi tohumu desteklemesi yapılıyor. Bugüne kadar çiftçilere, 3 bin 100 ton yem bitkisi tohumu desteği verildi.  
Öncülüğünü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı, Kocaeli Sanayi Odası ve TÜYAP’ın destekleriyle gerçekleşen Doğu Marmara Tarım Fuarı, yoğun ilgi gördü. 5 gün süre ile devam eden Fuarı, şuana kadar 100 bini aşkın vatandaş ziyaret etti. Fuarda gerçekleşen yem bitkisi tohumu, doğal mineral vitamin içeren yem katkı maddesi, Kandıra Karpuzu tohumu gibi birçok ücretsiz destekleme ve yüzde 50 hibeli projelerden çiftçiler yararlandırıldı. Ayrıca fuara katılan 100’e yakın firma, gelecek sene de düzenlenecek olan tarım fuarı için şimdiden yer talebinde bulundu.

FUAR TARIM SEKTÖRÜNÜ BİR ARAYA GETİRDİ

Türkiye genelinde tarımla ilgili sadece belirli alanlarda fuarlar düzenleniyor. Kocaeli’nde gerçekleşen Doğu Marmara Tarım Fuarı’nda ise sera, sulama, ısıtma, ilaç, gübre, bilgisayarlı kontrol sistemleri, tohum, yem, fide, peyzaj gibi tarımla ilgili tüm sektörlerin yer alması özelliğiyle öne çıktı. Bu doğrultuda Fuara katılan çiftçi, üretici, mühendis, sektör girişimcileri, araştırma enstitüleri, ilgili kuruluşlar ve vatandaşlar, tarımla ilgili tüm sektörlere ait ürün örneklerinin hepsini bir arada tanıma fırsatı yakaladı.

 

FİRMALAR GELECEK SENE İÇİN YER TALEBİNDE BULUNUYOR

Bu sene Kocaeli’nde Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde ilk kez düzenlenen Doğu Marmara Tarım Fuarına vatandaşların yanı sıra tarım sektöründen 100’e yakın firma ve 200 marka katıldı. Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşen Tarım Fuarı’nda firmalar 3 ayrı salonda yeni teknolojik ürünler ve gelişmeleri katılımcılara tanıtma fırsatı buldu. Fuara ilginin yoğun olması nedeniyle firmalar, önümüzdeki sene de düzenlenecek olan Tarım Fuarı için şimdiden yer talebinde bulunmaya başladı.

 

ÇİFTÇİLERE YEM VE TOHUM DESTEĞİ
Fuarda yem tohumu destek projesi kapsamında, bin 30 dane, silajlık mısır, inokulant (silaj yapım malzemesi) ve süt otu desteği verildi. Hayvancılıkta döl tutmayı, et ve süt verimini arttıran ve hastalıklardan korunmayı sağlayan doğal mineral vitamin içeren yem katkı maddesi ilk defa çiftçilerin kullanımına sunuldu. Yem katkı maddesi büyükbaş ve küçükbaş premiksi olarak formüle edilip, yaklaşık 100 çiftçimize ar-ge kapsamında yüzde 50 hibeli desteklemesi gerçekleştirildi.

 

KANDIRA KARPUZU İÇİN TOHUM DAĞITIMI
Tat aroması ve su oranıyla ünlü Kandıra Karpuzu Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ürünler arasında yer alıyor. Fuarda, Kandıra Karpuzu yetiştirmeye, arttırmaya yönelik projeyle, 100 üreticiye yüzde 50 hibeyle yüksek verimli karpuz tohumu desteklemesi yapıldı. Karpuz tohumu desteğiyle üretimin arttırılması hedefleniyor.

 

BÜYÜKŞEHİR TARIMI DESTEKLİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler ile çiftçilere, tarım danışmanlığı desteği yürütüyor. 2010 yılından bu yana tarım ve hayvancılık ile ilgili, çiftçilerden gelen talepler ve üretimde yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik projeler uygulanıyor. Bu kapsamda yaklaşık 9 bine yakın çiftçiye yüzde 50 hibeli üretim materyali ve tarım danışmanlık destekleriyle modern tekniklerin yerinde öğretilmesi, eğitim çalışmaları yapılıyor. Ayrıca her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde, yem bitkisi tohumu desteklemesi yapılıyor. Bugüne kadar çiftçilere, 3 bin 100 ton yem bitkisi tohumu desteği verildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.