LASTİK İŞ
ismail

TARİHİ TREN GARI’NDA İKİ GÜZEL SERGİ

08.04.2019 - 10:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TARİHİ TREN GARI’NDA İKİ GÜZEL SERGİ

Kocaeli Valiliği'nin desteği, Art Nicomedia Kültür ve Sanat Derneği (AND) öncülüğünde İzmit Tarihi Tren Garı Sanat Galerisi’nde açılışı yapılan iki muhteşem sergi sanatseverlerle buluştu.

Kocaeli Valiliği’nin destekleri, Art Nicomedia Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde ressam Feryal Taneri ve ressam Özlem Kalkan Erenus’un danışmanlığında açılan 21. Peron isimli resim sergisinde 20 ülkeden 23 sanatçının resimleri, 18 değerli Türk ressamın yapıtlarıyla birlikte sergilendi. İkinci sergide ise Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan’ın kızı Duygu İrem Can’ın doğal boyama ve baskı tekniklerini kullandığı, geri dönüştürülmüş 14 parçalık tasarım ürünleri yer aldı. 21. Peron Resim Sergisi Serginin açılışına Kocaeli Vali Yardımcıları Ekrem Erdoğan, Suat Yıldız ve Beyazıt Tanç, Kocaeli Valiliği Kültür Sanat Koordinatörü Adnan Zanburkan, İl Kültür Turizm Müdürü V. Ercan Yamen, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, AND Başkanı Akın Ülkü Sevinç, sanatçılar ve İzmitli sanatseverler katıldı. Birçok ülkeden sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan 21. Peron Resim Sergisi, Erenus ve Taneri’nin 2003-2005 yılları arasında Antalya - Kemer, Kapadokya - Uçhisar ve Urla - Karantina Adası’nda düzenledikleri uluslararası sanat sempozyumlarında oluşturdukları seçkiyi sanatseverlerle buluşturdu. Erenus ve Taneri, bu organizasyonla birlikte katılımcı ülkelerin sanatçıları arasında kurulan dostluk bağlarıyla, kültür ve sanatın toplumları birleştiren etkisine dikkat çekti. Kintsugi - Doğal Boyama-Baskı Sergisi Eşzamanlı olarak açılışı gerçekleştirilen serginin ikinci bölümündeyse doğa dostu moda tasarım eserleri yer aldı. Eskişehir Teknik Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan’ın kızı olan Duygu İrem Can'ın giyilebilir sanatta kullanılan doğal materyaller ile birlikte doğal boyama yöntemlerini de kullandığı Kintsugi - Doğal Boyama-Baskı Sergisi de 13 Nisan’a kadar kapıları ziyaretçilerine açık kalacak. 21.Peron Uluslararası Resim Sergisinde Yer Alan Sanatçılar: Thuraya Al-Baqsami (Kuveyt) Sırma Akkün (Türkiye) Duygu Aksoy (Türkiye) Artan Balaj (Kosova) Istvan Balog (Romanya) Tommy Barr (Kuzey İrlanda) Ayşegül Bayraktar (Türkiye) Ralph Brancaccio (Fransa) Linda Buller (Avustralya) Safa Büte (Türkiye) Mountassir Chemao (Fas) Igor Cvacho (Slovakya) Tülay Mamur Çelik (Türkiye) Zerrin Çiğdemli Aner (Türkiye) Uğur Demirbaş (Türkiye) Lona Dioszegi (Macaristan) Fatma Meriç Erçetin (Türkiye) Özlem Kalkan Erenus (Türkiye) Dorothea Fleiss (Almanya) Maria Fulöp (Romanya) Elena Garstea (Moldova) Aynur Güner Görmüş (Türkiye) Pirjo Heino (Finlandiya) Hilda Hiary (Ürdün) Türksal İnce (KKTC) Lojze Kalinsek (Slovenya) Gyöngyver Kleh (Romanya) Nilhan Madenci Koçer (Türkiye) Vijay Kumar (Hindistan) Hayriye Kuran (Türkiye) Milagros Melendez (ABD) Oleh Nedoshytko (Ukrayna) Elmaz Osmanova-Dönmezer (Ukrayna) Burçak Özberk (Türkiye) Feryal Taneri (Türkiye) Cahide Topaloğlu (Türkiye) Dimitar Velichkov (Bulgaristan) Hülya Yalçın (Türkiye) Reha Yalnızcık (Türkiye) Franck Yannick (Belçika) Efser Yıldız (Türkiye)
Kocaeli Valiliği'nin desteği, Art Nicomedia Kültür ve Sanat Derneği (AND) öncülüğünde İzmit Tarihi Tren Garı Sanat Galerisi’nde açılışı yapılan iki muhteşem sergi sanatseverlerle buluştu.

Kocaeli Valiliği’nin destekleri, Art Nicomedia Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde ressam Feryal Taneri ve ressam Özlem Kalkan Erenus’un danışmanlığında açılan 21. Peron isimli resim sergisinde 20 ülkeden 23 sanatçının resimleri, 18 değerli Türk ressamın yapıtlarıyla birlikte sergilendi. İkinci sergide ise Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan’ın kızı Duygu İrem Can’ın doğal boyama ve baskı tekniklerini kullandığı, geri dönüştürülmüş 14 parçalık tasarım ürünleri yer aldı.

21. Peron Resim Sergisi

Serginin açılışına Kocaeli Vali Yardımcıları Ekrem Erdoğan, Suat Yıldız ve Beyazıt Tanç, Kocaeli Valiliği Kültür Sanat Koordinatörü Adnan Zanburkan, İl Kültür Turizm Müdürü V. Ercan Yamen, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, AND Başkanı Akın Ülkü Sevinç, sanatçılar ve İzmitli sanatseverler katıldı. Birçok ülkeden sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan 21. Peron Resim Sergisi, Erenus ve Taneri’nin 2003-2005 yılları arasında Antalya - Kemer, Kapadokya - Uçhisar ve Urla - Karantina Adası’nda düzenledikleri uluslararası sanat sempozyumlarında oluşturdukları seçkiyi sanatseverlerle buluşturdu. Erenus ve Taneri, bu organizasyonla birlikte katılımcı ülkelerin sanatçıları arasında kurulan dostluk bağlarıyla, kültür ve sanatın toplumları birleştiren etkisine dikkat çekti.

Kintsugi - Doğal Boyama-Baskı Sergisi

Eşzamanlı olarak açılışı gerçekleştirilen serginin ikinci bölümündeyse doğa dostu moda tasarım eserleri yer aldı. Eskişehir Teknik Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi ve aynı zamanda Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan’ın kızı olan Duygu İrem Can'ın giyilebilir sanatta kullanılan doğal materyaller ile birlikte doğal boyama yöntemlerini de kullandığı Kintsugi - Doğal Boyama-Baskı Sergisi de 13 Nisan’a kadar kapıları ziyaretçilerine açık kalacak.

21.Peron Uluslararası Resim Sergisinde Yer Alan Sanatçılar:
Thuraya Al-Baqsami (Kuveyt)
Sırma Akkün (Türkiye)
Duygu Aksoy (Türkiye)
Artan Balaj (Kosova)
Istvan Balog (Romanya)
Tommy Barr (Kuzey İrlanda)
Ayşegül Bayraktar (Türkiye)
Ralph Brancaccio (Fransa)
Linda Buller (Avustralya)
Safa Büte (Türkiye)
Mountassir Chemao (Fas)
Igor Cvacho (Slovakya)
Tülay Mamur Çelik (Türkiye)
Zerrin Çiğdemli Aner (Türkiye)
Uğur Demirbaş (Türkiye)
Lona Dioszegi (Macaristan)
Fatma Meriç Erçetin (Türkiye)
Özlem Kalkan Erenus (Türkiye)
Dorothea Fleiss (Almanya)
Maria Fulöp (Romanya)
Elena Garstea (Moldova)
Aynur Güner Görmüş (Türkiye)
Pirjo Heino (Finlandiya)
Hilda Hiary (Ürdün)
Türksal İnce (KKTC)
Lojze Kalinsek (Slovenya)
Gyöngyver Kleh (Romanya)
Nilhan Madenci Koçer (Türkiye)
Vijay Kumar (Hindistan)
Hayriye Kuran (Türkiye)
Milagros Melendez (ABD)
Oleh Nedoshytko (Ukrayna)
Elmaz Osmanova-Dönmezer (Ukrayna)
Burçak Özberk (Türkiye)
Feryal Taneri (Türkiye)
Cahide Topaloğlu (Türkiye)
Dimitar Velichkov (Bulgaristan)
Hülya Yalçın (Türkiye)
Reha Yalnızcık (Türkiye)
Franck Yannick (Belçika)
Efser Yıldız (Türkiye)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.