LASTİK İŞ
ismail

TARİHİMİZİ SERGİLEYECEKLER

09.01.2016 - 09:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

TARİHİMİZİ SERGİLEYECEKLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Bilgievi öğrencileri, tarihimize yön veren önemli şahsiyetleri ve önemli mücadeleleri konu alan tiyatro oyunlarını sergilemeye hazırlanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Bilgievi öğrencileri, tarihimize yön veren önemli şahsiyetleri ve önemli mücadeleleri konu alan tiyatro oyunlarını sergilemeye hazırlanıyor. Sahnelenecek olan oyun ile ilgili rollerde oynamak üzere Bilgievi öğrencileri arasından oyuncu seçmeleri yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçısı Mehmet Beyazıt Uzgaş ve Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Eğitmeni İnci Cevher Uzgaş öncülüğünde gerçekleştirilen projede, oyunlarda rol alacak öğrenciler titizlikle seçiliyor. GELECEĞİN ŞİMDİKİ ADRESİ BİLGİEVLERİ Bilgievleri ile çalışmaya başlamalarının üçüncü yılı olduğunu belirten Mehmet Beyazıt Uzgaş, "Geleceğin şimdiki adresi olan Bilgievleri bünyesinde yaptığımız çalışmalara, daha önce Bilgievi eğitmenlerine drama dersleri vererek başlamıştık. Şimdi de öğrencilerle yapacağımız çalışmada tarihimizin önemli şahsiyetleri ve olaylarını tiyatro oyunu ile sergileyeceğiz" dedi. BİTMEYEN SAVAŞ ÇANAKKALE Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşı'nda Türk milleti yalnızca can kaybına uğramakla kalmadı. O dönemde hiç mezun veremeyen okullar oldu. Savaşı kazanmıştık ama okumuş yazmış insanlarımızı savaşta kaybettik. Geçmişteki bu önemli olayları gençlerimize tiyatro oyunlarıyla aktararak, bu yaşananlardan ders çıkarmaları gerektiğini belirten Mehmet Beyazıt Uzgaş, "Sahneleyeceğimiz bu oyunda diyoruz ki; Çanakkale Savaşı bitmedi. Çanakkale'de açılan cephe, Bilgievileri'nde devam ediyor" şeklinde konuştu. FATİH VE FETİH RUHU İŞLENECEK Körfez, Derince ve Gebze bölgesi Bilgievleri'nde Çanakkale Savaşı'nı anlatan tiyatro oyunu için hazırlıklar yapılırken, İzmit Karamürsel bölgesindeki Bilgievleri'nde de Fatih ve Fetih konulu tiyatro çalışması yapılacak. Tiyatro oyununda İstanbul'un fethini değil, İstanbul'u fetheden komutanın, idarecinin ve yöneticilerin nasıl yetiştiğini anlatmaya çalışacaklarını belirten Uzgaş, "Fatih Sultan Mehmet'in çocukluğundan itibaren almış olduğu eğitimi, Şehzade Mehmet'i Fatih yapan zihniyeti ve eğitim modelini anlatmaya çalışacağız" dedi. Uzgaş, sahnelenecek olan tiyatro oyunuyla, Fetih ruhunun Bilgievleri'nde devam edeceğini söyledi. ​
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Bilgievi öğrencileri, tarihimize yön veren önemli şahsiyetleri ve önemli mücadeleleri konu alan tiyatro oyunlarını sergilemeye hazırlanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri, öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Bilgievi öğrencileri, tarihimize yön veren önemli şahsiyetleri ve önemli mücadeleleri konu alan tiyatro oyunlarını sergilemeye hazırlanıyor. Sahnelenecek olan oyun ile ilgili rollerde oynamak üzere Bilgievi öğrencileri arasından oyuncu seçmeleri yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçısı Mehmet Beyazıt Uzgaş ve Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Eğitmeni İnci Cevher Uzgaş öncülüğünde gerçekleştirilen projede, oyunlarda rol alacak öğrenciler titizlikle seçiliyor.

GELECEĞİN ŞİMDİKİ ADRESİ BİLGİEVLERİ

Bilgievleri ile çalışmaya başlamalarının üçüncü yılı olduğunu belirten Mehmet Beyazıt Uzgaş, "Geleceğin şimdiki adresi olan Bilgievleri bünyesinde yaptığımız çalışmalara, daha önce Bilgievi eğitmenlerine drama dersleri vererek başlamıştık. Şimdi de öğrencilerle yapacağımız çalışmada tarihimizin önemli şahsiyetleri ve olaylarını tiyatro oyunu ile sergileyeceğiz" dedi.

BİTMEYEN SAVAŞ ÇANAKKALE

Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan Çanakkale Savaşı'nda Türk milleti yalnızca can kaybına uğramakla kalmadı. O dönemde hiç mezun veremeyen okullar oldu. Savaşı kazanmıştık ama okumuş yazmış insanlarımızı savaşta kaybettik. Geçmişteki bu önemli olayları gençlerimize tiyatro oyunlarıyla aktararak, bu yaşananlardan ders çıkarmaları gerektiğini belirten Mehmet Beyazıt Uzgaş, "Sahneleyeceğimiz bu oyunda diyoruz ki; Çanakkale Savaşı bitmedi. Çanakkale'de açılan cephe, Bilgievileri'nde devam ediyor" şeklinde konuştu.

FATİH VE FETİH RUHU İŞLENECEK

Körfez, Derince ve Gebze bölgesi Bilgievleri'nde Çanakkale Savaşı'nı anlatan tiyatro oyunu için hazırlıklar yapılırken, İzmit Karamürsel bölgesindeki Bilgievleri'nde de Fatih ve Fetih konulu tiyatro çalışması yapılacak. Tiyatro oyununda İstanbul'un fethini değil, İstanbul'u fetheden komutanın, idarecinin ve yöneticilerin nasıl yetiştiğini anlatmaya çalışacaklarını belirten Uzgaş, "Fatih Sultan Mehmet'in çocukluğundan itibaren almış olduğu eğitimi, Şehzade Mehmet'i Fatih yapan zihniyeti ve eğitim modelini anlatmaya çalışacağız" dedi. Uzgaş, sahnelenecek olan tiyatro oyunuyla, Fetih ruhunun Bilgievleri'nde devam edeceğini söyledi. ​

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.