LASTİK İŞ
ismail

TAŞIMA OYLARA YSK YASAĞI

Asayiş 20.01.2019 - 15:28, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TAŞIMA OYLARA YSK YASAĞI

Özellikle muhtarlık seçimleri ile ilgili olarak oy taşınması yönündeki iddialara Yüksek Seçim Kurulu (YSK) da dahil oldu.

Özellikle muhtarlık seçimleri ile ilgili olarak oy taşınması yönündeki iddialara Yüksek Seçim Kurulu (YSK) da dahil oldu. Konu hakkında YSK Başkanı Sade Güven imzası ile yapılan açıklamada askıda bulunan seçmen listeleri ile ilgili yapılan tahkikat sonunda belirtilen yerleşim yerinde bulunmadığı tespit edilen seçmenlerin kayıtlarının dondurulacağı belirtildi. “OY KULLANAMAYACAKLAR” Buna göre tespit edilen bu isimlerin kayıtlarını yeniden yaşadıkları bölgeye almadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacakları duyuruldu. Yapılan açıklamada ayrıca seçmenlerin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmalarının da oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluk olduğu dile getirildi.
Özellikle muhtarlık seçimleri ile ilgili olarak oy taşınması yönündeki iddialara Yüksek Seçim Kurulu (YSK) da dahil oldu.

Özellikle muhtarlık seçimleri ile ilgili olarak oy taşınması yönündeki iddialara Yüksek Seçim Kurulu (YSK) da dahil oldu. Konu hakkında YSK Başkanı Sade Güven imzası ile yapılan açıklamada askıda bulunan seçmen listeleri ile ilgili yapılan tahkikat sonunda belirtilen yerleşim yerinde bulunmadığı tespit edilen seçmenlerin kayıtlarının dondurulacağı belirtildi.

“OY KULLANAMAYACAKLAR”

Buna göre tespit edilen bu isimlerin kayıtlarını yeniden yaşadıkları bölgeye almadıkları takdirde önceki yerleşim yerinde de oy kullanamayacakları duyuruldu. Yapılan açıklamada ayrıca seçmenlerin gerçek yerleşim yerlerinde kayıtlı olmalarının da oy kullanma yetkileri bakımından yasal zorunluluk olduğu dile getirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.