LASTİK İŞ
ismail

TATİLE GİTMEDEN ÖNCE MUTLAKA DİŞ HEKİMİZİ ZİYARET EDİN

Sağlık 24.06.2018 - 12:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TATİLE GİTMEDEN ÖNCE MUTLAKA DİŞ HEKİMİZİ ZİYARET EDİN

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatile çıkacakları uyaran diş hekimleri, tatilde sürpriz diş ağrılarıyla karşılaşılmaması için mutlaka diş kontrolünün yaptırılması çağrısında bulunuyor. Gölcük ADSM Diş Hekimi Fatma ALTIPARMAK kişisel ağız bakımı ve diş hekimi kontrolünün yaz aylarında önemli olduğunu söyledi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatile çıkacakları uyaran diş hekimleri, tatilde sürpriz diş ağrılarıyla karşılaşılmaması için mutlaka diş kontrolünün yaptırılması çağrısında bulunuyor Gölcük ADSM Diş Hekimi Fatma ALTIPARMAK kişisel ağız bakımı ve diş hekimi kontrolünün yaz aylarında önemli olduğunu söyledi. Yaz aylarında karşılaşılan dişlerdeki enfeksiyonların, sıcaklığın etkisi ve vücut direncinin az olması nedeniyle daha ağrılı olduğuna dikkati çeken Diş hekimi Fatma ALTIPARMAK ''Tabi bunların tedavileri de basitten zora doğru ilerlemekte. Özellikle soğuk sıvı tüketimi her dönem için zararlı'' dedi. Dt. Fatma ALTIPARMAK yaz tatilinden dönen vatandaşlardan sıkça ''Tatile gittim ikinci gün ağzım şişti, bir yazlığa gittim üç gün boyunca diş hekimi aradım'' gibi şikayetlerin geldiğini belirtti. Tatile çıkmadan önce mutlaka diş kontrolünün yaptırılması gerektiğini vurgulayan Dt. Fatma ALTIPARMAK ''Dişlerde fark edilemeyen ara üst çürükleri olabilir. Tatile gitmeden önce tedavi yaptırırlarsa bu gibi sürprizlerden korunmuş olurlar ve tatillerini rahat geçirirler. Vatandaşlar tatile giderken sağlığından ve eğlencesinden olmasın'' ifadelerini kullandı. ASİTLİ SIVI TÜKETİMİ DE DİŞLERE ZARAR VERİYOR Dt. Fatma ALTIPARMAK, sıcaklıklara bağlı olarak bol sıvı tüketilmesinin, özellikle asitli içecekler ile şekerli sıvı tüketiminin artmasıyla, diş çürümelerini önleyici, aynı zamanda sindirime yardımcı olan ve ağız içerisinde belli bir süre kalması gereken ''tükürük'' salgısını azalttığını söyledi. Yaz aylarında sıcaklık, su kaybı ve direnç düşüklüğü nedeniyle sürekli içilen suyun ''tükürüğü'' ağız ortamından yutma yoluyla uzaklaştırdığını vurgulayan Dt.Fatma ALTIPARMAK , ''Bol sıvı tüketerek tükürüğü ağızdan uzaklaştırdığımız zaman dişteki oluşan çürükleri hızlandırıyoruz'' dedi.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatile çıkacakları uyaran diş hekimleri, tatilde sürpriz diş ağrılarıyla karşılaşılmaması için mutlaka diş kontrolünün yaptırılması çağrısında bulunuyor. Gölcük ADSM Diş Hekimi Fatma ALTIPARMAK kişisel ağız bakımı ve diş hekimi kontrolünün yaz aylarında önemli olduğunu söyledi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tatile çıkacakları uyaran diş hekimleri, tatilde sürpriz diş ağrılarıyla karşılaşılmaması için mutlaka diş kontrolünün yaptırılması çağrısında bulunuyor

Gölcük ADSM Diş Hekimi Fatma ALTIPARMAK kişisel ağız bakımı ve diş hekimi kontrolünün yaz aylarında önemli olduğunu söyledi.

Yaz aylarında karşılaşılan dişlerdeki enfeksiyonların, sıcaklığın etkisi ve vücut direncinin az olması nedeniyle daha ağrılı olduğuna dikkati çeken Diş hekimi Fatma ALTIPARMAK ''Tabi bunların tedavileri de basitten zora doğru ilerlemekte. Özellikle soğuk sıvı tüketimi her dönem için zararlı'' dedi.

Dt. Fatma ALTIPARMAK yaz tatilinden dönen vatandaşlardan sıkça ''Tatile gittim ikinci gün ağzım şişti, bir yazlığa gittim üç gün boyunca diş hekimi aradım'' gibi şikayetlerin geldiğini belirtti.

Tatile çıkmadan önce mutlaka diş kontrolünün yaptırılması gerektiğini vurgulayan Dt. Fatma ALTIPARMAK ''Dişlerde fark edilemeyen ara üst çürükleri olabilir. Tatile gitmeden önce tedavi yaptırırlarsa bu gibi sürprizlerden korunmuş olurlar ve tatillerini rahat geçirirler. Vatandaşlar tatile giderken sağlığından ve eğlencesinden olmasın'' ifadelerini kullandı.

ASİTLİ SIVI TÜKETİMİ DE DİŞLERE ZARAR VERİYOR
Dt. Fatma ALTIPARMAK, sıcaklıklara bağlı olarak bol sıvı tüketilmesinin, özellikle asitli içecekler ile şekerli sıvı tüketiminin artmasıyla, diş çürümelerini önleyici, aynı zamanda sindirime yardımcı olan ve ağız içerisinde belli bir süre kalması gereken ''tükürük'' salgısını azalttığını söyledi.

Yaz aylarında sıcaklık, su kaybı ve direnç düşüklüğü nedeniyle sürekli içilen suyun ''tükürüğü'' ağız ortamından yutma yoluyla uzaklaştırdığını vurgulayan Dt.Fatma ALTIPARMAK , ''Bol sıvı tüketerek tükürüğü ağızdan uzaklaştırdığımız zaman dişteki oluşan çürükleri hızlandırıyoruz'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.