TECAVÜZ DAVASI BAŞLADI

08.08.2013 - 13:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

TECAVÜZ DAVASI BAŞLADI

Geçtiğimiz Ocak ayında ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki Ö.Y.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla aralarında astsubayın da olduğu tutuklu 9 kişinin yargılanmasına başlandı.

Geçtiğimiz ocak ayından Gölcük'te bir ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Ö.Y. okulda arkadaşları ile konuşurken erkeklerin kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini ağzından kaçırmıştı. Bunun üzerine öğrenciler durumu Türkçe öğretmenine anlatmış ve ola ortaya çıkmıştı. Olay ilçede ve Türkiye gündeminde büyük yankı uyandırırken, Aile ve Sosyal Bakanlığı da konuya müdahil olmuştu.    ŞANTAJ VE TEHDİTLE  13 yaşındaki Ö.Y.'nin facebook üzerinden U.K.. ile tanıştığı ve onun zorlamasıyla cinsel ilişkiye girdiği, daha sonra da U.K.'nın tehditle başka kişilerle para karşılığı yada tehditle cinsel ilişkiye girdikleri belirlenmişti. Gölcük Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında aralarında bir astsubayında bulunduğu 29 kişi gözaltına alınmıştı.    9 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI  Dava kapsamında C.B., U.A., astsubay F.V.B., Ş.T., A.E.T., İ.K., E.D., S.A. ve U.N.K. tutuklanırken, C.O. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Davanın görülmesine Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar ile tutuklu sanıkların çok sayıda yakını katıldı. Duruşma sanıkların yaşları nedeniyle basına ve izleyiciye kapalı olarak yapıldı.    19 EYLÜL'E ERTELENDİ Duruşmaya müşteki Ö.Y. ve annesi A.A. katılmazken, sanıkların avukatları Sinan Yavaş, Mine Akdoğan, Müge Kuran, Ümit Cinemre, Cafer Bayraktar,  Hülya Güngör, Örfü Köksal ile Hüseyin Acurman hazır bulundu. Davada tutuklu sanıkların savunmalarını yaptıkları öğrenildi. Dava tutuklu sanıkların tutukluluk hallerine karar vererek duruşmayı 19 Eylül tarihine erteledi.   
Geçtiğimiz Ocak ayında ilköğretim öğrencisi 13 yaşındaki Ö.Y.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla aralarında astsubayın da olduğu tutuklu 9 kişinin yargılanmasına başlandı.

Geçtiğimiz ocak ayından Gölcük'te bir ilköğretim okulu öğrencisi 13 yaşındaki Ö.Y. okulda arkadaşları ile konuşurken erkeklerin kendisiyle cinsel ilişkiye girdiğini ağzından kaçırmıştı. Bunun üzerine öğrenciler durumu Türkçe öğretmenine anlatmış ve ola ortaya çıkmıştı. Olay ilçede ve Türkiye gündeminde büyük yankı uyandırırken, Aile ve Sosyal Bakanlığı da konuya müdahil olmuştu. 

 
ŞANTAJ VE TEHDİTLE 
13 yaşındaki Ö.Y.'nin facebook üzerinden U.K.. ile tanıştığı ve onun zorlamasıyla cinsel ilişkiye girdiği, daha sonra da U.K.'nın tehditle başka kişilerle para karşılığı yada tehditle cinsel ilişkiye girdikleri belirlenmişti. Gölcük Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında aralarında bir astsubayında bulunduğu 29 kişi gözaltına alınmıştı. 
 
9 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI 
Dava kapsamında C.B., U.A., astsubay F.V.B., Ş.T., A.E.T., İ.K., E.D., S.A. ve U.N.K. tutuklanırken, C.O. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Davanın görülmesine Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanıklar ile tutuklu sanıkların çok sayıda yakını katıldı. Duruşma sanıkların yaşları nedeniyle basına ve izleyiciye kapalı olarak yapıldı. 
 
19 EYLÜL'E ERTELENDİ
Duruşmaya müşteki Ö.Y. ve annesi A.A. katılmazken, sanıkların avukatları Sinan Yavaş, Mine Akdoğan, Müge Kuran, Ümit Cinemre, Cafer Bayraktar,  Hülya Güngör, Örfü Köksal ile Hüseyin Acurman hazır bulundu. Davada tutuklu sanıkların savunmalarını yaptıkları öğrenildi. Dava tutuklu sanıkların tutukluluk hallerine karar vererek duruşmayı 19 Eylül tarihine erteledi. 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.