TEK DOKUNUŞTA ŞİDDETE DUR DE

Gündem 25.11.2020 - 15:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

TEK DOKUNUŞTA ŞİDDETE DUR DE

Kadına acil Destek uygulaması (KADSES) standı Gölcük Anıtpark’ta açıldı. Stantta broşür, Maske ve çiçek dağıtımı ilçe polis ekipleri tarafından dağıtıldı.

Kadına şiddete karşı mücadele kapsamında Gölcük Emniyet Müdürlüğü Aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele büro amirliği ve Gölcük jandarma komutanlığı tarafından ortaklaşa 25 Kasım Dünya kadına karşı şiddetle mücadele günü nedeniyle Gölcük Anıtpark’ta stant etkinlik programını düzenlediler. Düzenlenen program Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Emniyet Müdürü Zafer Güven, Gölcül ilçe Jandarma Komutanı Mahir Sarıdağ, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu ve görevli polisler katılım sağladılar.  KADES KULLANIN Programda konuşan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut; “bu gün 25 Kasım tüm dünyada kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin çalışmaların başlatıldığı bir tarih. Türkiye’de tüm il ve ilçelerimizde bu hususla ilgili bir değerlendirme toplantıları yaptık. Gölcük Emniyet Müdürlüğümüz ve ilçe jandarma komutanlığımızın müşterek düzenlediği bir çalışma var. Bu da kadına yönelik şiddete anında müdahale edilmesi ve minimize edilebilmesi için KADES denilen  uygulamamız var. Bunu bir panik butonu gibi değerlendirebiliriz. Şiddete uğrama ihtimali olan ve riski olan kadınlarımız bu programı akıllı telefonlarına indiriyorlar. BUTONA BASTIKLARI AN EKİPLERİMİZ MÜDAHALE EDİYOR Kadınlarımız her hangi bir riskli durumlarla karşılaştıklarında telefondaki panik butonuna bastığında bastığın da emniyet anında haberdar olur. Ekip hızlıca olay yerine intikal eder ve yaşanan bir olay varsa bertaraf eder. Bu hafta itibaren kadınlarımızın bu KADES uygulamasını telefona indirilmesini istiyoruz. Tabi ki gönlümüz arzu ediyor ki bunun hiç kullanılmaması, ama bir güvenlik tedbiri olarak bu telefonumuzda bulunursa kadınlarımız kendilerini tehdide karşı daha güvende his edecekler.   Fahri Haner           
Kadına acil Destek uygulaması (KADSES) standı Gölcük Anıtpark’ta açıldı. Stantta broşür, Maske ve çiçek dağıtımı ilçe polis ekipleri tarafından dağıtıldı.

Kadına şiddete karşı mücadele kapsamında Gölcük Emniyet Müdürlüğü Aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele büro amirliği ve Gölcük jandarma komutanlığı tarafından ortaklaşa 25 Kasım Dünya kadına karşı şiddetle mücadele günü nedeniyle Gölcük Anıtpark’ta stant etkinlik programını düzenlediler. Düzenlenen program Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Emniyet Müdürü Zafer Güven, Gölcül ilçe Jandarma Komutanı Mahir Sarıdağ, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu ve görevli polisler katılım sağladılar. 

KADES KULLANIN

Programda konuşan Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut; “bu gün 25 Kasım tüm dünyada kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin çalışmaların başlatıldığı bir tarih. Türkiye’de tüm il ve ilçelerimizde bu hususla ilgili bir değerlendirme toplantıları yaptık. Gölcük Emniyet Müdürlüğümüz ve ilçe jandarma komutanlığımızın müşterek düzenlediği bir çalışma var. Bu da kadına yönelik şiddete anında müdahale edilmesi ve minimize edilebilmesi için KADES denilen  uygulamamız var. Bunu bir panik butonu gibi değerlendirebiliriz. Şiddete uğrama ihtimali olan ve riski olan kadınlarımız bu programı akıllı telefonlarına indiriyorlar.

BUTONA BASTIKLARI AN EKİPLERİMİZ MÜDAHALE EDİYOR

Kadınlarımız her hangi bir riskli durumlarla karşılaştıklarında telefondaki panik butonuna bastığında bastığın da emniyet anında haberdar olur. Ekip hızlıca olay yerine intikal eder ve yaşanan bir olay varsa bertaraf eder. Bu hafta itibaren kadınlarımızın bu KADES uygulamasını telefona indirilmesini istiyoruz. Tabi ki gönlümüz arzu ediyor ki bunun hiç kullanılmaması, ama bir güvenlik tedbiri olarak bu telefonumuzda bulunursa kadınlarımız kendilerini tehdide karşı daha güvende his edecekler.

 

Fahri Haner 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.