LASTİK İŞ
ismail

TEMAD 34. YAŞINI ANKARA’DA KUTLADI

Gündem 17.10.2018 - 18:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TEMAD 34. YAŞINI ANKARA’DA KUTLADI

TEMAD Kuruluşunun 34. yıl dönümünü ve Dünya astsubaylar gününü Ankara’da kutladı. Kutlamaya Gölcük TEMAD Başkanı BekirTülü ve yönetimi de katıldı. Türkiye’nin her yerinden gelen TEMAD Üyeleri Anıt Kabir’i ziyaret etti.

TEMAD Kuruluşunun 34. yıl dönümünü ve Dünya astsubaylar gününü Ankara’da kutladı. Kutlamaya Gölcük TEMAD Başkanı BekirTülü ve yönetimi de katıldı. Türkiye’nin her yerinden gelen TEMAD Üyeleri Anıt Kabir’i ziyaret etti. TEMAD 34’NCÜ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI  TEMAD Üyeleri  Anıt Kabirde buluştu.  Genel Başkan  Hamza Dürgen tarafından mozoleye çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okundu. Daha sonra  Beşevler  MEB Şura Salonu’nda Sempozyum Programı düzenlendi. Akşam  MEB Şura Salonundan Etiler Orduevi’nde Resepsiyon düzenlendi. Programa Şuba başkanları üyeler ve eşleri katıldı. TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen” Türk Devletinin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü ile milli birlik ve beraberliğimizin bekası uğruna üstün fedakarlıklarda bulunan, canı ve kanı pahasına göğsünü siper ederek vazifesini yapan biz Astsubayların, değerinin anlaşılması ve hak ettiğimiz şekilde minnetle ve takdirle anılmamız için “17 Ekim Astsubaylar Günü” ayrı bir önem taşımaktadır. 29 Aralık 1962 senesinde bir grup dava adamının yola çıkarak oluşturduğu TÜRKİYE EMEKLİ MALÜL MÜSTAFİ ASTSUBAYLAR YARDIMLAŞMA CEMİYETİ, 17 Ekim 1984 tarihinde TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ (TEMAD) olarak faaliyetlerini yürütmeye başlamıştır. Bundan 34 yıl önce kurulan TEMAD, her geçen gün daha güçlü, kendinden daha emin, devletine ve milletine gerektiğinde destek ve önderlik eden çok önemli bir dernek haline gelmiştir. Bugün, bütün kurucularımızı bir kez daha saygıyla, minnetle ve şükranla selamlıyorum. Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara uzun ömürler diliyorum. TEMAD, kurulduğu günden bugüne kadar hak mücadelesi uğruna çok zorluklar çekmiştir. 1970’li yılların başında bir yandan şubelerin açılması hız kazanırken diğer yandan özlük haklarıyla ilgili yoğun mücadele süreci başlatılmıştır. Bu mücadelede özellikle kadınlarımızın öncü rol üslenmiş olmaları dikkatlerden kaçmamıştır. O dönemde derneğimize sahip çıkan bütün dava arkadaşlarımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. 
TEMAD Kuruluşunun 34. yıl dönümünü ve Dünya astsubaylar gününü Ankara’da kutladı. Kutlamaya Gölcük TEMAD Başkanı BekirTülü ve yönetimi de katıldı. Türkiye’nin her yerinden gelen TEMAD Üyeleri Anıt Kabir’i ziyaret etti.

TEMAD Kuruluşunun 34. yıl dönümünü ve Dünya astsubaylar gününü Ankara’da kutladı. Kutlamaya Gölcük TEMAD Başkanı BekirTülü ve yönetimi de katıldı. Türkiye’nin her yerinden gelen TEMAD Üyeleri Anıt Kabir’i ziyaret etti.

TEMAD 34’NCÜ KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI 

TEMAD Üyeleri  Anıt Kabirde buluştu. 
Genel Başkan  Hamza Dürgen tarafından mozoleye çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okundu. Daha sonra 
Beşevler  MEB Şura Salonu’nda Sempozyum Programı düzenlendi.
Akşam  MEB Şura Salonundan Etiler Orduevi’nde Resepsiyon düzenlendi. Programa Şuba başkanları üyeler ve eşleri katıldı.

TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen” Türk Devletinin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü ile milli birlik ve beraberliğimizin bekası uğruna üstün fedakarlıklarda bulunan, canı ve kanı pahasına göğsünü siper ederek vazifesini yapan biz Astsubayların, değerinin anlaşılması ve hak ettiğimiz şekilde minnetle ve takdirle anılmamız için “17 Ekim Astsubaylar Günü” ayrı bir önem taşımaktadır.

29 Aralık 1962 senesinde bir grup dava adamının yola çıkarak oluşturduğu TÜRKİYE EMEKLİ MALÜL MÜSTAFİ ASTSUBAYLAR YARDIMLAŞMA CEMİYETİ, 17 Ekim 1984 tarihinde TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ (TEMAD) olarak faaliyetlerini yürütmeye başlamıştır.

Bundan 34 yıl önce kurulan TEMAD, her geçen gün daha güçlü, kendinden daha emin, devletine ve milletine gerektiğinde destek ve önderlik eden çok önemli bir dernek haline gelmiştir.

Bugün, bütün kurucularımızı bir kez daha saygıyla, minnetle ve şükranla selamlıyorum. Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara uzun ömürler diliyorum.

TEMAD, kurulduğu günden bugüne kadar hak mücadelesi uğruna çok zorluklar çekmiştir. 1970’li yılların başında bir yandan şubelerin açılması hız kazanırken diğer yandan özlük haklarıyla ilgili yoğun mücadele süreci başlatılmıştır. Bu mücadelede özellikle kadınlarımızın öncü rol üslenmiş olmaları dikkatlerden kaçmamıştır. O dönemde derneğimize sahip çıkan bütün dava arkadaşlarımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.