TEMAD'DAN SAĞLIK SEMİNERİ

Sağlık 25.11.2016 - 16:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TEMAD'DAN SAĞLIK SEMİNERİ

Aile Konak Hastanesi, göğüs hastalıkları konusunda TEMAD ile ortaklaşa bir seminer düzenledi. Seminere Aile Konak Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Doç Dr. Murat Sezer’in sunumuyla gerçekleşen seminerde koah hastalığı ve sigaranın insan sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.

TEMAD yönetim kurulu üyesi Erdoğan Köseoğlu: ‘’TEMAD Gölcük olarak her ay düzenlediğimiz rutin konferanslardan biri olan bu seneki Aile Konak Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Doç Dr. Murat Sezer bugün sizlere göğüs hastalıkları hakkında size bilgi verecektir. Kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum dedi.’’  Aile Konak Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Doç Dr. Murat Sezer: ‘’Bu seminerde size sigara, sigaranın insan üzerindeki etkileri, akciğer kanseri ve göğüs hastalıkları hakkında size bilgi vericem. Size koah hastalığından bahsedebilirim. Koah akciğerlerin kronik olması olarak biliniyor aslında. Akciğerin uzun süreli kalıcı ve akciğerin hava yollarını tıkayan bir hastalık.   90 bu oluşumun sebebi sigara  Büyük olasılıkla bu hastalık sigaradan oluşuyor. 90 bu oluşumun sebebi sigara. Bu her sigara içende oluşmuyor. Bu insanın kendi bağışıklık sisteminin ne kadar ve ne uzun süreyle sigara içtiğinin gibi nedenlerle oluşabiliyor. Bu hastalık sigara içmeyenlerde de oluşuyor. Evde soba ve kuzine yakılıyorsa farklı ev aletlerinden çıkan dumanla sanki sigara içiyormuş gibi koah hastalığına yakalanıyorlar.   Tedavideki en büyük basamak tabi ki sigaranın bırakılması. Kanlı balgam çıkaranlar, Akciğer grafisinden anormal bir durum izlenene hastalar, nefes borusunu yardımcı cisim kaçan hastalara, nedeni anlaşılmayan ciddi ve kronik öksürüklerde çok sık karşılaştığımız sorunlar. Koah ölümcül bir hastalık. Hem beyni hem kalbi hemde soluk almamızı engelleyen bir hastalık. İlaçların bu hastalığı iyileştirmesinde bir etken yok. Buradaki en büyük etken sigarayı bırakmamız.   Düzenli ilaç kullanamazsanız sigarayı da bırakamazsınız  Sigarayı bırakmanın dışında ilaç tedavileri var. Bu ilaçlar soluk borumuzu genişleterek akciğere biraz daha fazla oksijen gitmesini sağlayan ilaçlar. Düzenli ilaç kullanamazsanız sigarayı da bırakamazsınız. İlaçlarınızı doktorun tavsiyeleri üzerinde ve düzenli kullanırsanız daha iyi olur. Egzersiz de çok önemli. Yol yürüdüğüm zaman merdiven çıktığım zaman nefesim daralıyor diyen hastalar oluyor. Nefes darlığı hareketsizlikten oluyor. İlaçları düzenli kullanmak ve hareketi kısıtlamadan hareketli yaşama devam etmek önemli dedi.’’     
Aile Konak Hastanesi, göğüs hastalıkları konusunda TEMAD ile ortaklaşa bir seminer düzenledi. Seminere Aile Konak Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Doç Dr. Murat Sezer’in sunumuyla gerçekleşen seminerde koah hastalığı ve sigaranın insan sağlığı üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.

TEMAD yönetim kurulu üyesi Erdoğan Köseoğlu: ‘’TEMAD Gölcük olarak her ay düzenlediğimiz rutin konferanslardan biri olan bu seneki Aile Konak Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Doç Dr. Murat Sezer bugün sizlere göğüs hastalıkları hakkında size bilgi verecektir. Kendilerine şimdiden teşekkür ediyorum dedi.’’ 

Aile Konak Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Doç Dr. Murat Sezer: ‘’Bu seminerde size sigara, sigaranın insan üzerindeki etkileri, akciğer kanseri ve göğüs hastalıkları hakkında size bilgi vericem. Size koah hastalığından bahsedebilirim. Koah akciğerlerin kronik olması olarak biliniyor aslında. Akciğerin uzun süreli kalıcı ve akciğerin hava yollarını tıkayan bir hastalık.  

90 bu oluşumun sebebi sigara 

Büyük olasılıkla bu hastalık sigaradan oluşuyor. 90 bu oluşumun sebebi sigara. Bu her sigara içende oluşmuyor. Bu insanın kendi bağışıklık sisteminin ne kadar ve ne uzun süreyle sigara içtiğinin gibi nedenlerle oluşabiliyor. Bu hastalık sigara içmeyenlerde de oluşuyor. Evde soba ve kuzine yakılıyorsa farklı ev aletlerinden çıkan dumanla sanki sigara içiyormuş gibi koah hastalığına yakalanıyorlar.  

Tedavideki en büyük basamak tabi ki sigaranın bırakılması. Kanlı balgam çıkaranlar, Akciğer grafisinden anormal bir durum izlenene hastalar, nefes borusunu yardımcı cisim kaçan hastalara, nedeni anlaşılmayan ciddi ve kronik öksürüklerde çok sık karşılaştığımız sorunlar. Koah ölümcül bir hastalık. Hem beyni hem kalbi hemde soluk almamızı engelleyen bir hastalık. İlaçların bu hastalığı iyileştirmesinde bir etken yok. Buradaki en büyük etken sigarayı bırakmamız.  

Düzenli ilaç kullanamazsanız sigarayı da bırakamazsınız 

Sigarayı bırakmanın dışında ilaç tedavileri var. Bu ilaçlar soluk borumuzu genişleterek akciğere biraz daha fazla oksijen gitmesini sağlayan ilaçlar. Düzenli ilaç kullanamazsanız sigarayı da bırakamazsınız. İlaçlarınızı doktorun tavsiyeleri üzerinde ve düzenli kullanırsanız daha iyi olur. Egzersiz de çok önemli. Yol yürüdüğüm zaman merdiven çıktığım zaman nefesim daralıyor diyen hastalar oluyor. Nefes darlığı hareketsizlikten oluyor. İlaçları düzenli kullanmak ve hareketi kısıtlamadan hareketli yaşama devam etmek önemli dedi.’’ 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.