LASTİK İŞ
ismail

TERSANEYE İŞÇİ ALINACAK

Ekonomi 09.12.2020 - 12:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

TERSANEYE İŞÇİ ALINACAK

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak, “Bilindiği üzere Tersaneler Genel Müdürlüğü bünyesine alınacak olan 1072 kişilik işçi alımları kapsamında 96 işçi, Gölcük Tersane Komutanlığı’na alınacak”dedi.

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak,  ilk olarak asgari ücret konusuna değindi ve “İlk kez bu sene üç konfederasyon, Hak-İş, DİSK ve Türk-İş, asgari ücret konusunda ortak noktada buluştu. Siyasi iktidar ile asgari ücret belirleme toplantıları başladı. Bu görüşmeler, dört oturum halinde gerçekleştirilecek. Sonuç, dördüncü oturum sonunda açıklanacak” dedi. ‘ALINACAK KARARLARIN TAKİPÇİSİYİZ’ Sözlerine devam eden Başkan Gökbayrak, “Üç konfederasyonun vardıkları karar gereği, teklif edilecek zam oranı tatminkar olmazsa masadan kalkılacağı ve teklif edilen düşük ücretin asla kabul edilmeyeceği açıklandı. Gerek ekonomik sıkıntıların gerekse de pandemi sürecinde işletme ve çalışanlar açısından zor günlerin geçirildiği bugünlerde hak kayıplarının telafi edildiği, çalışanların memnun olduğu bir ücret ve aynı zamanda asgari ücretin vergiden muaf tutulması gerektiğini ifade ediyoruz. Gerek konfederasyon, gerekse de bizler, asgari ücretin bu şekilde olması gerektiğini düşünüyoruz. Asgari ücret konusunda alınacak kararların takipçisi, destekçisi ve uygulayıcısı olacağımızı taahhüt ediyoruz” dedi. ‘MÜLAKATLAR NETİCELENDİ’ İşçi alımları konusuna değinen Başkan Gökbayrak, “Bilindiği üzere Tersaneler Genel Müdürlüğü bünyesine alınacak olan 1072 kişilik işçi alımları kapsamında 96 işçi, Gölcük Tersane Komutanlığı’na alınacak. Gölcük Tersane Komutanlığı’na alınacak işçi konusunda mülakatlar tamamlandıktan sonra gerek İzmir, gerekse de İstanbul tersanelerindeki mülakatlar da neticelendi. Sınav komisyonu tarafından değerlendirmeler, bu hafta itibariyle tamamlanıp Milli Savunma Bakanlığı tarafından kısa zaman içinde, resmi internet sayfası üzerinden açıklanacak” dedi. ‘YENİ ALIMLAR OLMAYA DEVAM EDECEK’ Başkan Gökbayrak,  “Yeni yıldan itibaren her gün yeni ivme kazanan, ülke savunmasında, Akdeniz’de ve ihtiyaç duyulan her yerde tarih yazan ordumuzun ihtiyaçlarını karşılamak üzere askeri fabrikalar ve tersaneler, büyük önem arz etmektedir. Bundan dolayı emekli olan personelin yerine yeni alımlar olmaya devam edecektir. Beklentimiz, Gölcük Tersane Komutanlığı’na 2021 yılında daha büyük sayılarda işçi personelin alınmasıdır. Bu konuda gerek TGM, gerekse MSB, çalışmalar yapmaktadır. Bu askeri fabrikalarda çalışan MSB’ye bağlı işçiler ve temsilcileri olarak bizler, yaptığımız işin gururunu, onurunu taşımaktayız. Bu milli şuurla görevimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi. Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak,  ilk olarak asgari ücret konusuna değindi ve “İlk kez bu sene üç konfederasyon, Hak-İş, DİSK ve Türk-İş, asgari ücret konusunda ortak noktada buluştu. Siyasi iktidar ile asgari ücret belirleme toplantıları başladı. Bu görüşmeler, dört oturum halinde gerçekleştirilecek. Sonuç, dördüncü oturum sonunda açıklanacak” dedi.  
Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak, “Bilindiği üzere Tersaneler Genel Müdürlüğü bünyesine alınacak olan 1072 kişilik işçi alımları kapsamında 96 işçi, Gölcük Tersane Komutanlığı’na alınacak”dedi.

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak,  ilk olarak asgari ücret konusuna değindi ve “İlk kez bu sene üç konfederasyon, Hak-İş, DİSK ve Türk-İş, asgari ücret konusunda ortak noktada buluştu. Siyasi iktidar ile asgari ücret belirleme toplantıları başladı. Bu görüşmeler, dört oturum halinde gerçekleştirilecek. Sonuç, dördüncü oturum sonunda açıklanacak” dedi.

‘ALINACAK KARARLARIN TAKİPÇİSİYİZ’

Sözlerine devam eden Başkan Gökbayrak, “Üç konfederasyonun vardıkları karar gereği, teklif edilecek zam oranı tatminkar olmazsa masadan kalkılacağı ve teklif edilen düşük ücretin asla kabul edilmeyeceği açıklandı. Gerek ekonomik sıkıntıların gerekse de pandemi sürecinde işletme ve çalışanlar açısından zor günlerin geçirildiği bugünlerde hak kayıplarının telafi edildiği, çalışanların memnun olduğu bir ücret ve aynı zamanda asgari ücretin vergiden muaf tutulması gerektiğini ifade ediyoruz. Gerek konfederasyon, gerekse de bizler, asgari ücretin bu şekilde olması gerektiğini düşünüyoruz. Asgari ücret konusunda alınacak kararların takipçisi, destekçisi ve uygulayıcısı olacağımızı taahhüt ediyoruz” dedi.

‘MÜLAKATLAR NETİCELENDİ’

İşçi alımları konusuna değinen Başkan Gökbayrak, “Bilindiği üzere Tersaneler Genel Müdürlüğü bünyesine alınacak olan 1072 kişilik işçi alımları kapsamında 96 işçi, Gölcük Tersane Komutanlığı’na alınacak. Gölcük Tersane Komutanlığı’na alınacak işçi konusunda mülakatlar tamamlandıktan sonra gerek İzmir, gerekse de İstanbul tersanelerindeki mülakatlar da neticelendi. Sınav komisyonu tarafından değerlendirmeler, bu hafta itibariyle tamamlanıp Milli Savunma Bakanlığı tarafından kısa zaman içinde, resmi internet sayfası üzerinden açıklanacak” dedi.

‘YENİ ALIMLAR OLMAYA DEVAM EDECEK’
Başkan Gökbayrak,  “Yeni yıldan itibaren her gün yeni ivme kazanan, ülke savunmasında, Akdeniz’de ve ihtiyaç duyulan her yerde tarih yazan ordumuzun ihtiyaçlarını karşılamak üzere askeri fabrikalar ve tersaneler, büyük önem arz etmektedir. Bundan dolayı emekli olan personelin yerine yeni alımlar olmaya devam edecektir. Beklentimiz, Gölcük Tersane Komutanlığı’na 2021 yılında daha büyük sayılarda işçi personelin alınmasıdır. Bu konuda gerek TGM, gerekse MSB, çalışmalar yapmaktadır. Bu askeri fabrikalarda çalışan MSB’ye bağlı işçiler ve temsilcileri olarak bizler, yaptığımız işin gururunu, onurunu taşımaktayız. Bu milli şuurla görevimizi yapmaya devam edeceğiz” dedi. Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak,  ilk olarak asgari ücret konusuna değindi ve “İlk kez bu sene üç konfederasyon, Hak-İş, DİSK ve Türk-İş, asgari ücret konusunda ortak noktada buluştu. Siyasi iktidar ile asgari ücret belirleme toplantıları başladı. Bu görüşmeler, dört oturum halinde gerçekleştirilecek. Sonuç, dördüncü oturum sonunda açıklanacak” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.