LASTİK İŞ
ismail

TOHUMLAR FİDAN OLUYOR

21.11.2018 - 17:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TOHUMLAR FİDAN OLUYOR

Her yıl farklı bir temaya dikkat çeken Erozyonla Mücadele Haftası’nın 2018 yılı teması “Toprak ve İklim Değişikliği” olarak belirlendi. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı Kocaeli ortaklığında TEMA eğitim programı uygulayan okulların öğrencileri tarafında Büyükşehir Belediyesi Kullar Fidanlığında “Meşe Palamudu Ekimi” gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışması Nermin Tol, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan ve İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan’ın da katıldığı etkinlik kapsamında, 2 bin 500 öğrenci ve veli, 12 bin tohum ekti.  TOHUMLAR TOPRAKLA BULUŞTU Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) kuruluşundan bugüne kadar “Tohumdan Fidana” projesiyle her yıl kasım ayında “Erozyonla Mücadele Haftası Farkındalık Etkinlikleri” düzenliyor. Bu doğrultuda Başiskele Kullarda bulunan Büyükşehir Belediyesi fidanlığında gerçekleşen fidan dikimine, TEMA eğitim programını uygulayan okullardan 2 bin 500 öğrenci ve veli katıldı. Anlamlı etkinlikte öğrenci ve veliler, bir tohum dikerek iklim değişikliği farkındalığına katkı da bulundu. Meşe Palamudu ve At Kestanesi tohumlarını eken çocuklar, hep birlikte zevkli vakit geçirdi.  “ÇOCUKLARIN BİLİNÇLENMESİNİ SAĞLIYORUZ” Etkinlikte konuşan Başkan Danışmanı Nermin Tol “3 gün boyunca yaklaşık 2 bin Temacı çocuklarımızla Meşe Palamudu ekimi gerçekleştirdik. Tohumdan Fidana proje çalışması ile çocukların çok yönlü beceri gelişimlerini desteklerken içinde yaşadıkları dünyayı tanımaları, tabiat ve tabiatın korunması ile ilgili bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla; bu konuda sorumluluk duygusu oluşturmasını hep birlikte katkı sağlıyoruz. Lütfen çektiğiniz fotoğrafları ‘Toprağı koru iklimi koru’ afişimizle birlikte sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak toplumsal bilincin artmasına katkı sağlayalım” şeklinde konuştu. Tohum dikim etkinliğine katılan İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, çevre ve ağaçlandırma projelerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.  500 BİN TOHUM 500 BİN FİDAN OLDU Tohumdan Fidana proje çalışması ile çocukların çok yönlü beceri gelişimlerini desteklenirken içinde yaşadıkları dünyayı tanımaları, tabiat ve tabiatın korunması ile ilgili bilinçlenmelerini sağlanıyor. Projeyle çocukların tabiat ve tabiatın korunması ile ilgili bilinçlenmelerini amaçlanırken, bu konuda sorumluluk duygusu geliştirmeleri bakımından önem taşıyor. 5 yıldır uygulanan bu projeyle beş yılda 500 bin tohum, 500 bin fidan oldu.
Her yıl farklı bir temaya dikkat çeken Erozyonla Mücadele Haftası’nın 2018 yılı teması “Toprak ve İklim Değişikliği” olarak belirlendi. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı Kocaeli ortaklığında TEMA eğitim programı uygulayan okulların öğrencileri tarafında Büyükşehir Belediyesi Kullar Fidanlığında “Meşe Palamudu Ekimi” gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışması Nermin Tol, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan ve İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan’ın da katıldığı etkinlik kapsamında, 2 bin 500 öğrenci ve veli, 12 bin tohum ekti. 

TOHUMLAR TOPRAKLA BULUŞTU
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) kuruluşundan bugüne kadar “Tohumdan Fidana” projesiyle her yıl kasım ayında “Erozyonla Mücadele Haftası Farkındalık Etkinlikleri” düzenliyor. Bu doğrultuda Başiskele Kullarda bulunan Büyükşehir Belediyesi fidanlığında gerçekleşen fidan dikimine, TEMA eğitim programını uygulayan okullardan 2 bin 500 öğrenci ve veli katıldı. Anlamlı etkinlikte öğrenci ve veliler, bir tohum dikerek iklim değişikliği farkındalığına katkı da bulundu. Meşe Palamudu ve At Kestanesi tohumlarını eken çocuklar, hep birlikte zevkli vakit geçirdi. 

“ÇOCUKLARIN BİLİNÇLENMESİNİ SAĞLIYORUZ”
Etkinlikte konuşan Başkan Danışmanı Nermin Tol “3 gün boyunca yaklaşık 2 bin Temacı çocuklarımızla Meşe Palamudu ekimi gerçekleştirdik. Tohumdan Fidana proje çalışması ile çocukların çok yönlü beceri gelişimlerini desteklerken içinde yaşadıkları dünyayı tanımaları, tabiat ve tabiatın korunması ile ilgili bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla; bu konuda sorumluluk duygusu oluşturmasını hep birlikte katkı sağlıyoruz. Lütfen çektiğiniz fotoğrafları ‘Toprağı koru iklimi koru’ afişimizle birlikte sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak toplumsal bilincin artmasına katkı sağlayalım” şeklinde konuştu. Tohum dikim etkinliğine katılan İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, çevre ve ağaçlandırma projelerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. 

500 BİN TOHUM 500 BİN FİDAN OLDU
Tohumdan Fidana proje çalışması ile çocukların çok yönlü beceri gelişimlerini desteklenirken içinde yaşadıkları dünyayı tanımaları, tabiat ve tabiatın korunması ile ilgili bilinçlenmelerini sağlanıyor. Projeyle çocukların tabiat ve tabiatın korunması ile ilgili bilinçlenmelerini amaçlanırken, bu konuda sorumluluk duygusu geliştirmeleri bakımından önem taşıyor. 5 yıldır uygulanan bu projeyle beş yılda 500 bin tohum, 500 bin fidan oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.