LASTİK İŞ
ismail

TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ

Gölcük 25.09.2018 - 12:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TOKİ KURALARI ÇEKİLDİ

Kentsel dönüşüm kapsamında Gölcük Deniz Evler Mahalle sakinlerine yönelik TOKİ tarafından sivri tepede yapılan konutların hak sahipleri kuralarını çektiler.

Toplu Konut Başkanlığı ile Gölcük Belediyesi iş birliğinde Yapımı gerçekleştirilen Gölcük Deniz Evler Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında bu gün Gölcük Kongre Sarayında Hak sahipleri konut belirleme kura çekim töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, TOKİ kentsel dönüşüm şube müdürü Banu Tantan Gölcük Belediye Başkan yardımcıları Kemal Karaman, Nihat Abiş ve konut hak sahipleri katılım sağladılar. Tören Saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile başladı.   Törende söz alan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş şu açıklamalarda bulundu. Başkan Ellibeş; “sizler 17 Ağustos depreminin yaşayan kişilersiniz. Bir daha o günlere dönmek istemiyoruz. Gölcük alt ve üst yapı olarak depremi atlattık. Yaşanan depremin üzerinden 19 yılı bitirdik 20 yıla geldik. Sizlerin sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürdürmeniz için çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların neticesinde TOKİ ilçe iş birliğinde kalıcı konut inşa ettik. Çünkü bu bölgede takriben 30 yıl da bir deprem oluyor. Tabi ki de garanti değil. Nihayetinde bu coğrafyada 30 yılda bir yıkıcı bir deprem oluyor. Yakın bir gelecekte bir depremin tekrar bu coğrafyada olacağını gösteriyor. Buna karşı çok iyi önlem almak zorundayız.   Çünkü bu afetten bizlerde etkileneceğiniz. Çökme riski olan yerde Kavaklı da sizleri oturtamazdık. Bende Kavaklı doğumluyum. Orada oturmuş ve orada büyümüş bir insanım. Ama bu bölge hayati tehlikeyi etkilediği için sizlere yeni evler yapılıyor. Yeni evlerinizin inşası bitiyor. Çalışmalar sürüyor. Bu gün burada kura çekiliyor. Ama zemin katlar çekeceğiniz kuralarda muaf tutuldu. Sonuç itibariyle sizin daha sağlıklı daha güzel ve daha güvenli yaşayabileceğiniz bir yeri inşa ettik. Arzu ederdik baba ve ata yerimizde kalmak. Ama bu dünya imtihan dünyası sınav dünyasıdır. İnşallah yüce rabbim sınavı kazanarak ahirete göçmeyi nasip etsin. Evleriniz 2019 Haziran ayında en geç evlerinizi hak sahiplerine teslim edeceğiz” dedi. Kura çekimlerine başlandı. Kura çekiminde Tip -1- 119 konut, Tip -2-  141 konut ve Tip- 3- 180 konut olarak belirlendi. Toplam 440 konut kura çekimi yapıldı. İlk kura çekimi Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve TOKİ kentsel dönüşüm şube müdürü Banu Tantan gerçekleştirdi.   Fahri Haner
Kentsel dönüşüm kapsamında Gölcük Deniz Evler Mahalle sakinlerine yönelik TOKİ tarafından sivri tepede yapılan konutların hak sahipleri kuralarını çektiler.

Toplu Konut Başkanlığı ile Gölcük Belediyesi iş birliğinde Yapımı gerçekleştirilen Gölcük Deniz Evler Mahallesi kentsel dönüşüm projesi kapsamında bu gün Gölcük Kongre Sarayında Hak sahipleri konut belirleme kura çekim töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, TOKİ kentsel dönüşüm şube müdürü Banu Tantan Gölcük Belediye Başkan yardımcıları Kemal Karaman, Nihat Abiş ve konut hak sahipleri katılım sağladılar. Tören Saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile başladı.

 

Törende söz alan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş şu açıklamalarda bulundu. Başkan Ellibeş; “sizler 17 Ağustos depreminin yaşayan kişilersiniz. Bir daha o günlere dönmek istemiyoruz. Gölcük alt ve üst yapı olarak depremi atlattık. Yaşanan depremin üzerinden 19 yılı bitirdik 20 yıla geldik. Sizlerin sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürdürmeniz için çalışmalar yaptık. Bu çalışmaların neticesinde TOKİ ilçe iş birliğinde kalıcı konut inşa ettik. Çünkü bu bölgede takriben 30 yıl da bir deprem oluyor. Tabi ki de garanti değil. Nihayetinde bu coğrafyada 30 yılda bir yıkıcı bir deprem oluyor. Yakın bir gelecekte bir depremin tekrar bu coğrafyada olacağını gösteriyor. Buna karşı çok iyi önlem almak zorundayız.

 

Çünkü bu afetten bizlerde etkileneceğiniz. Çökme riski olan yerde Kavaklı da sizleri oturtamazdık. Bende Kavaklı doğumluyum. Orada oturmuş ve orada büyümüş bir insanım. Ama bu bölge hayati tehlikeyi etkilediği için sizlere yeni evler yapılıyor. Yeni evlerinizin inşası bitiyor. Çalışmalar sürüyor. Bu gün burada kura çekiliyor. Ama zemin katlar çekeceğiniz kuralarda muaf tutuldu. Sonuç itibariyle sizin daha sağlıklı daha güzel ve daha güvenli yaşayabileceğiniz bir yeri inşa ettik. Arzu ederdik baba ve ata yerimizde kalmak. Ama bu dünya imtihan dünyası sınav dünyasıdır. İnşallah yüce rabbim sınavı kazanarak ahirete göçmeyi nasip etsin. Evleriniz 2019 Haziran ayında en geç evlerinizi hak sahiplerine teslim edeceğiz” dedi. Kura çekimlerine başlandı. Kura çekiminde Tip -1- 119 konut, Tip -2-  141 konut ve Tip- 3- 180 konut olarak belirlendi. Toplam 440 konut kura çekimi yapıldı. İlk kura çekimi Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve TOKİ kentsel dönüşüm şube müdürü Banu Tantan gerçekleştirdi.

 

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.