LASTİK İŞ

TOPRAK NEFES ALDI

Gündem 25.01.2021 - 11:01, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

TOPRAK NEFES ALDI

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, geçtiğimiz günlerde görülen kar yağışının il geneli ve ilçemizde tarıma olan etkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Çanakçı, “Yağışlar ile toprak biraz nefes aldı” dedi

Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, geçtiğimiz günlerde ilimiz ve ilçemizde görülen kar yağışının tarıma olan etkisi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başkan Çanakçı, yaptığı açıklamada “İlimiz genelinde uzun bir zamandan bu yana yağmur ve kar yağışının görülmemesi sebebiyle mevsim normallerinden farklı bir hava ile karşı karşıya kalmıştık. Yağmur yağışının olmaması, bu mevsimde elbette toprağı olumsuz etkilemişti ama nihayetinde yağmur ve kar yağışları ile toprak biraz nefes aldı” dedi.  ‘TOPRAĞIN SUYA DOYMASINA VESİLE OLDU’ Açıklamalarına devam eden Çanakçı, “Uzun bir zaman sonra yağan kar yağışları, yeterli miktarda suyun toprağa girmesine ve toprağın suya doymasına vesile oldu. Bu durum, tarımın yanı sıra barajlardaki doluluk oranlarının da artmasında elbette etkiliydi. Kar yağışının ardından soğuk havanın devam etmesi, havanın ayaz yapmasına ve don olayının görülmesine sebep oldu. Don olayı, ilimizin bazı ilçelerinde toprağı ve mahsulü olumsuz etkiledi ama bu durum, her ilçede yaşanmadı. Don olayının etkisi tüm ilçelerde görülmedi” dedi.  ‘GÖLCÜK’TE ZİRAİ DON YAŞANMADI’ Başkan Çanakçı, açıklamasının sonunda “Gölcük geneline baktığımız zaman zirai don ilçemizde yaşanmadı. Soğuk hava elbette birtakım mahsulü olumsuz etkilemiştir ama don olayından ötürü herhangi bir zarar görülmedi. Bu durum, ilçemizdeki pazar fiyatlarından da anlaşılabiliyor. Uzun bir süreden bu yana pazardaki sebze ve meyvelerin fiyatlarında büyük bir değişim yaşanmadı. Bundan sonraki dönemde çiftçilerimizin işlerinin güzel olmasını, topraklarından bol mahsul almalarını ve en iyi şekilde yaşayacak şartları edinebilmelerini temenni ediyorum” dedi. 
Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, geçtiğimiz günlerde görülen kar yağışının il geneli ve ilçemizde tarıma olan etkisi hakkında açıklamalarda bulundu. Çanakçı, “Yağışlar ile toprak biraz nefes aldı” dedi

Kocaeli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, geçtiğimiz günlerde ilimiz ve ilçemizde görülen kar yağışının tarıma olan etkisi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başkan Çanakçı, yaptığı açıklamada “İlimiz genelinde uzun bir zamandan bu yana yağmur ve kar yağışının görülmemesi sebebiyle mevsim normallerinden farklı bir hava ile karşı karşıya kalmıştık. Yağmur yağışının olmaması, bu mevsimde elbette toprağı olumsuz etkilemişti ama nihayetinde yağmur ve kar yağışları ile toprak biraz nefes aldı” dedi.

 ‘TOPRAĞIN SUYA DOYMASINA VESİLE OLDU’

Açıklamalarına devam eden Çanakçı, “Uzun bir zaman sonra yağan kar yağışları, yeterli miktarda suyun toprağa girmesine ve toprağın suya doymasına vesile oldu. Bu durum, tarımın yanı sıra barajlardaki doluluk oranlarının da artmasında elbette etkiliydi. Kar yağışının ardından soğuk havanın devam etmesi, havanın ayaz yapmasına ve don olayının görülmesine sebep oldu. Don olayı, ilimizin bazı ilçelerinde toprağı ve mahsulü olumsuz etkiledi ama bu durum, her ilçede yaşanmadı. Don olayının etkisi tüm ilçelerde görülmedi” dedi.

 ‘GÖLCÜK’TE ZİRAİ DON YAŞANMADI’

Başkan Çanakçı, açıklamasının sonunda “Gölcük geneline baktığımız zaman zirai don ilçemizde yaşanmadı. Soğuk hava elbette birtakım mahsulü olumsuz etkilemiştir ama don olayından ötürü herhangi bir zarar görülmedi. Bu durum, ilçemizdeki pazar fiyatlarından da anlaşılabiliyor. Uzun bir süreden bu yana pazardaki sebze ve meyvelerin fiyatlarında büyük bir değişim yaşanmadı. Bundan sonraki dönemde çiftçilerimizin işlerinin güzel olmasını, topraklarından bol mahsul almalarını ve en iyi şekilde yaşayacak şartları edinebilmelerini temenni ediyorum” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.