LASTİK İŞ

TÖRE'NİN GALASI YAPILDI

01.12.2013 - 13:22, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

TÖRE'NİN GALASI YAPILDI

Turgut Özakman’ın ölümsüz eseri Töre’nin prömiyeri Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM)’de yapıldı

Bir süre önce kaybettiğimiz ünlü yazar Turgut Özakman’ın ölümsüz eseri Töre’nin ilk sahnesi gerçekleştirdi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM)’de sahnelenen gösteriyi çok sayıda kişi izledi. BARIŞ HER ZAMAN GÜZELDİR Gösteriyi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Başkan Danışmanı  Nermin Tol ve çok sayıda vatandaş izledi. Gösteriden sonra bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, çok güzel törelerimiz olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu ‘Bizi bazen insanlıktan sevgiden yoksun bırakan kötü durumlar düşüren yanlış törelerimiz de var. Doğru her zaman doğrudur. Buna sahip çıkmak gerekir. Yanlış bir töreyi yaşatmanın da bir anlamı yoktur. Bugün artık sevgiye daha çok ihtiyacımız var. Barış her zaman güzeldir. Sevginin olduğu yerde medeniyet vardır’ dedi.   TÖREYE KURBAN EDİLMİŞ BİR SEVGİ Şakir Gürzumar’ın yönetmenliğini yaptığı Töre, 1900’lü yıllarda Erzurum’da iki aile arasında süregelen kan davası özelinde, geleneklerin kuşattığı bireylerin çaresizliğini konu aldı. Sevgi ve barış kavramlarının iç dünyalardaki karşılıklarının sarsıcı şekilde yansıtıldığı oyunda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçılarından Eylem Tanrıver Varlı, Zeliha Çetinkaya, Aysel Yılmaz, Melih Düzenli, Tarık Keskiner, Taylan Ertuğrul, Çağla Buldak, Emel Pala, Ahsen Gül Ever, Senem Akman, Pınar Ünsal ve Talha Kaya rol aldı.   KADININ YAŞAMDAKİ ÖNEMİNE VURGU İnsanların yaşamlarıyla ödedikleri bedeli sorgulayan, kadının toplumsal yaşamdaki yerinin önemine vurgu yapan Töre’nin Yönetmen Yardımcılığında Utku Oğuz bulunuyor. Bestesi Nedim Yıldız tarafından yapılan, folklorik motiflerin zenginliği ve çarpıcı kurgusu ile dikkat çeken oyunun Dekor Tasarımında Sertel Çetiner, Kostüm Tasarımında Nalan Türkoğlu, Işık Tasarımında ise Cafer Yiğiter görev yaptı.
Turgut Özakman’ın ölümsüz eseri Töre’nin prömiyeri Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM)’de yapıldı

Bir süre önce kaybettiğimiz ünlü yazar Turgut Özakman’ın ölümsüz eseri Töre’nin ilk sahnesi gerçekleştirdi. Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM)’de sahnelenen gösteriyi çok sayıda kişi izledi.

BARIŞ HER ZAMAN GÜZELDİR

Gösteriyi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Başkan Danışmanı  Nermin Tol ve çok sayıda vatandaş izledi. Gösteriden sonra bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, çok güzel törelerimiz olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu ‘Bizi bazen insanlıktan sevgiden yoksun bırakan kötü durumlar düşüren yanlış törelerimiz de var. Doğru her zaman doğrudur. Buna sahip çıkmak gerekir. Yanlış bir töreyi yaşatmanın da bir anlamı yoktur. Bugün artık sevgiye daha çok ihtiyacımız var. Barış her zaman güzeldir. Sevginin olduğu yerde medeniyet vardır’ dedi.

 

TÖREYE KURBAN EDİLMİŞ BİR SEVGİ

Şakir Gürzumar’ın yönetmenliğini yaptığı Töre, 1900’lü yıllarda Erzurum’da iki aile arasında süregelen kan davası özelinde, geleneklerin kuşattığı bireylerin çaresizliğini konu aldı. Sevgi ve barış kavramlarının iç dünyalardaki karşılıklarının sarsıcı şekilde yansıtıldığı oyunda, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçılarından Eylem Tanrıver Varlı, Zeliha Çetinkaya, Aysel Yılmaz, Melih Düzenli, Tarık Keskiner, Taylan Ertuğrul, Çağla Buldak, Emel Pala, Ahsen Gül Ever, Senem Akman, Pınar Ünsal ve Talha Kaya rol aldı.

 

KADININ YAŞAMDAKİ ÖNEMİNE VURGU

İnsanların yaşamlarıyla ödedikleri bedeli sorgulayan, kadının toplumsal yaşamdaki yerinin önemine vurgu yapan Töre’nin Yönetmen Yardımcılığında Utku Oğuz bulunuyor. Bestesi Nedim Yıldız tarafından yapılan, folklorik motiflerin zenginliği ve çarpıcı kurgusu ile dikkat çeken oyunun Dekor Tasarımında Sertel Çetiner, Kostüm Tasarımında Nalan Türkoğlu, Işık Tasarımında ise Cafer Yiğiter görev yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.