LASTİK İŞ

TÖVBE VE İSTİĞFAR

Gündem 23.05.2018 - 20:09, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TÖVBE VE İSTİĞFAR

Allah c.c. insanları dünyaya gönderirken onlara doğru yolu gösterecek peygamberler, kitaplar da beraberinde göndermiştir. Bununla beraber insanlara nefislerinin veya şeytanın isteklerine uyup günah işleyebilirler. Allah'ın c.c. sevmediği şeyleri yapabilirler.  İmtihan dünyası olan bu dünyada günah işleyen, isyan eden, emirlere uymayan insanlara bu dünyada TEVBE ve İSTİĞFAR kapısı Allah tarafından açılmıştır. İnsanların tamamı doğarken günahsız olarak, İslam fıtratı üzerine dünyaya gelirler. Daha sonra kimisi hak din olan İslam'a, kimisi de diğer batıl dinlere girer. Bazıları da dinleri kabul etmeyip ateist oluyorlar. Gerek Müslüman gerekse diğer batıl dinlere mensup kişiler veya ateistlerin hatadan dönmeleri için dünyada iken AF kapısı Mevla tarafından açılmıştır. Allah c.c. Günahlarından pişmanlık duyup kendisine yalvaranları affeder. Önemli olan kişinin işlemiş olduğu günahlardan dolayı PİŞMANLIK duymasıdır. Duanın tesiriyle tövbenin kabul olmasının bir diğer şartı da kişinin eski günahlarına dönmesini kendini ateşe atmak kadar tehlikeli ve çirkin görmesidir. Devamlı günah işleyip devamlı tövbe eden ve sonra da günah işlemeye devam eden insanın tövbesi kabul olmaz. Allah 'a inanmayıp İslam'ı yaşamayan insan için “günde yetmiş defa” tövbe edilse bile Allah. C.c. onu affetmeyeceği Kur'an-ı Kerimde bildirilmektedir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v: Ey insanlar Allah'a tövbe ediniz. Zira ben günde O'na yüz defa tövbe ediyorum”. Buyurmaktadır. Kur'an-ı Kerim'de ise: Ey Nefislerine günahlarla uyan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz; Muhakkak ki Allah. c.c. bütün günahları affeder. Zira o Gafûr ve Rahimdir. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v. günahlarına dönmemek üzere nokta koyan kişiler için de: “ Günahlarından tövbe eden kişi, günah işlememiş gibi olur buyurmaktadır. Önemli olan ölüm vakti gelmeden önce tövbeyi yapmaktır. Yoksa Azrail'i gördükten sonra Firavn gibi “Ben Musanın ve Harunun Rabbine iman ettim.”desek bile Allah O andaki tövbeyi kabul etmediğini Bizzat Kur'an-ı Kerimde Yunus suresinde belirmektedir. Öyleyse Aklımız başımızda iken gelin günahlarımıza nokta koyarak pişmanlığımızı ifade ederek Allah'a yalvaralım. Günahsız olarak Allah'ın huzuruna çıkmaya çalışalım. Kul hakkı yememeye çalışalım. Tövbe ve İstiğfar insana huzur getirir, mutluluk getirir. Kur'an-ı Kerimde Allah c.c. Tövbe ve İstiğfara devam edenler için şöyle buyurmaktadır. “Onlar istiğfar ettikçe Allah. c.c. onlara azap etmez”  Allah cümlemizi günahlarından dolayı pişmanlık duyup, tövbe eden ve tövbesi kabul olanlardan eylesin. Bir takım yüzlerin aydınlanacağı bir takım yüzlerin kararacağı kıyamet günün de Rabbim bizleri yüzleri nurlular arasına katsın. Cumanız Mübarek olsun. Gölcük KOCAELİ den tüm dünya Müslümanlarına selamlar dualar

Allah c.c. insanları dünyaya gönderirken onlara doğru yolu gösterecek peygamberler, kitaplar da beraberinde göndermiştir. Bununla beraber insanlara nefislerinin veya şeytanın isteklerine uyup günah işleyebilirler. Allah'ın c.c. sevmediği şeyleri yapabilirler. 

İmtihan dünyası olan bu dünyada günah işleyen, isyan eden, emirlere uymayan insanlara bu dünyada TEVBE ve İSTİĞFAR kapısı Allah tarafından açılmıştır.
İnsanların tamamı doğarken günahsız olarak, İslam fıtratı üzerine dünyaya gelirler. Daha sonra kimisi hak din olan İslam'a, kimisi de diğer batıl dinlere girer. Bazıları da dinleri kabul etmeyip ateist oluyorlar. Gerek Müslüman gerekse diğer batıl dinlere mensup kişiler veya ateistlerin hatadan dönmeleri için dünyada iken AF kapısı Mevla tarafından açılmıştır.
Allah c.c. Günahlarından pişmanlık duyup kendisine yalvaranları affeder. Önemli olan kişinin işlemiş olduğu günahlardan dolayı PİŞMANLIK duymasıdır. Duanın tesiriyle tövbenin kabul olmasının bir diğer şartı da kişinin eski günahlarına dönmesini kendini ateşe atmak kadar tehlikeli ve çirkin görmesidir.
Devamlı günah işleyip devamlı tövbe eden ve sonra da günah işlemeye devam eden insanın tövbesi kabul olmaz. Allah 'a inanmayıp İslam'ı yaşamayan insan için “günde yetmiş defa” tövbe edilse bile Allah. C.c. onu affetmeyeceği Kur'an-ı Kerimde bildirilmektedir.
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v: Ey insanlar Allah'a tövbe ediniz. Zira ben günde O'na yüz defa tövbe ediyorum”. Buyurmaktadır.
Kur'an-ı Kerim'de ise: Ey Nefislerine günahlarla uyan kullarım! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz; Muhakkak ki Allah. c.c. bütün günahları affeder. Zira o Gafûr ve Rahimdir.
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v. günahlarına dönmemek üzere nokta koyan kişiler için de: “ Günahlarından tövbe eden kişi, günah işlememiş gibi olur buyurmaktadır.
Önemli olan ölüm vakti gelmeden önce tövbeyi yapmaktır. Yoksa Azrail'i gördükten sonra Firavn gibi “Ben Musanın ve Harunun Rabbine iman ettim.”desek bile Allah O andaki tövbeyi kabul etmediğini Bizzat Kur'an-ı Kerimde Yunus suresinde belirmektedir.
Öyleyse Aklımız başımızda iken gelin günahlarımıza nokta koyarak pişmanlığımızı ifade ederek Allah'a yalvaralım. Günahsız olarak Allah'ın huzuruna çıkmaya çalışalım. Kul hakkı yememeye çalışalım.
Tövbe ve İstiğfar insana huzur getirir, mutluluk getirir. Kur'an-ı Kerimde Allah c.c.
Tövbe ve İstiğfara devam edenler için şöyle buyurmaktadır.
“Onlar istiğfar ettikçe Allah. c.c. onlara azap etmez” 
Allah cümlemizi günahlarından dolayı pişmanlık duyup, tövbe eden ve tövbesi kabul olanlardan eylesin. Bir takım yüzlerin aydınlanacağı bir takım yüzlerin kararacağı kıyamet günün de Rabbim bizleri yüzleri nurlular arasına katsın.
Cumanız Mübarek olsun. Gölcük KOCAELİ den tüm dünya Müslümanlarına selamlar dualar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.