LASTİK İŞ
ismail

TRAFİK CANAVARI OLMAYIN

09.05.2019 - 16:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TRAFİK CANAVARI OLMAYIN

Trafik haftası dolayısı ile Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü Gölcük Şirinköy anaokulunda düzenlediği trafik haftası programında anaokulu öğrencileri trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrendiler. Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu “Trafikte biz biri birimize saygı gösterdiğimizde saygı görürüz. Biri birimize saygılı olmak için kurallara uymalıyız. Kurallara uymazsak trafik canavarı oluruz. ” dedi.

Trafik haftası kapsamında Gölcük Milli Eğitim müdürlüğü tarafından Gölcük Şirinköy Anaokulu bahçesinde uygulamalı trafik haftası programını düzenlediler. Düzenlenen programa Gölcük Milli Eğitim müdürü Ercan Gülsuyu, Milli Eğitim Gölcük Şube Müdürü Yakup Alptekin, Gölcük İlçe Spor Müdürü Hasan Ceyhan, Gölcük Şirinköy Anaokulu Müdürü Fatma Köroğlu, okul müdürleri ve okul velileri katılım sağladılar. 1 GÜNDE 1000 KAZA OLUYOR Program saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okunarak başladı. Gölcük Şirinköy anaokulu müdürü Fatma Köroğlu; “Kamuoyunda trafik güvenliğine yönelik duyarlılığın artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü karayolu trafik günü olarak kutlanmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye genelinde günlük ortalama bin 124 kaza meydana gelirken, bu kazalarda her gün 9 kişi hayatını kayıp ediyor. Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının nedenlerine bakıldığında, ilk sırada sürücülerin hataları yer aldığı onu sırasıyla yaya yol ve araç hataların takip ettiği tespit edilmiş. Bu vahim tablo karşısında içişleri bakanlığı tarafından 2019 yaya öncelikli Trafik Yılı ve Trafik Haftası planlamış olup sonuçları almaya başlamış. İlk 4 ayda trafik kazalarında yüzde 41 azalma görülmüş”dedi. ÇOCUKLAR KURALLARI ÖĞRENİYOR Köroğlu Yine sürücü eğitimcileri konfederasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı özel öğretim genel müdürlüğü arasında yapılan bir protokol. İle ülkemizdeki resmi, özel bütün okul öncesi ve okul öğrencilerine Trafik Kuralları ile Trafiğe uyulması gereken davranışların neler olacağının neler olacağını, öğretilmesi ve trafik bilincinin erken yaşlarda öğrenicinin zihinlerine yerleştirilmesi amaçlamış. Bu amaç doğrultusunda trafik kuralları ve uyulması gereken davranışlarda, farkındalık oluşturmak, çocuklarımıza küçük yaşta bu bilinci yerleştirmek, ebeveynlerin hatalarını kontrol etmelerini ve yapacak uygulamalarla onlarında dikkatini çekmelerini sağlamak için bu haftanın önemini bir kez daha sizlerle paylaşmak istedik” dedi. ÇOCUKLARINIZA ÖRNEK OLUN Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu; “değerli veliler trafik haftası ne söylene bilir diye baktığımız zaman şöyle düşünüyorum. Büyüklerin küçüklere nasihat kadar, söz kadar ondan daha önemli örnek olması gerekiyor. Yani siz çocuğunuzla birlikte yürürken, kırmızı ışıkta durmuyor, bakmıyor, yeşilde geçmiyorsanız, siz bilgi olarak çocuğunuza aktarmalısınız. Kırmızı ışıkta dur. Yeşil ışıkta geç. İnsana ne zaman ve nasıl saygı gösterilir? Trafikte biz biri birimize saygı gösterdiğimizde saygı görürüz.  Biri birimize saygılı olmak için kurallara uymalıyız. Kurallara uymazsak trafik canavarı oluruz. ” dedi. UYGULAMALI KURALLARI ÖĞRENDİLER  Bu konuşmaların ardından ilkokullar arasında düzenlenen resim yarışmalarda ödülleri verildi. Minik öğrenciler trafik ışıkları trafik kontrol ve ardından pistte nasıl hareket edilecek şekilde uygulamalı olarak kendi arabaları ile gezdiler. Fahri Haner 
Trafik haftası dolayısı ile Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü Gölcük Şirinköy anaokulunda düzenlediği trafik haftası programında anaokulu öğrencileri trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrendiler. Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu “Trafikte biz biri birimize saygı gösterdiğimizde saygı görürüz. Biri birimize saygılı olmak için kurallara uymalıyız. Kurallara uymazsak trafik canavarı oluruz. ” dedi.

Trafik haftası kapsamında Gölcük Milli Eğitim müdürlüğü tarafından Gölcük Şirinköy Anaokulu bahçesinde uygulamalı trafik haftası programını düzenlediler. Düzenlenen programa Gölcük Milli Eğitim müdürü Ercan Gülsuyu, Milli Eğitim Gölcük Şube Müdürü Yakup Alptekin, Gölcük İlçe Spor Müdürü Hasan Ceyhan, Gölcük Şirinköy Anaokulu Müdürü Fatma Köroğlu, okul müdürleri ve okul velileri katılım sağladılar.
1 GÜNDE 1000 KAZA OLUYOR
Program saygı duruşu ve ardından istiklal marşı okunarak başladı. Gölcük Şirinköy anaokulu müdürü Fatma Köroğlu; “Kamuoyunda trafik güvenliğine yönelik duyarlılığın artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü karayolu trafik günü olarak kutlanmaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye genelinde günlük ortalama bin 124 kaza meydana gelirken, bu kazalarda her gün 9 kişi hayatını kayıp ediyor. Ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının nedenlerine bakıldığında, ilk sırada sürücülerin hataları yer aldığı onu sırasıyla yaya yol ve araç hataların takip ettiği tespit edilmiş. Bu vahim tablo karşısında içişleri bakanlığı tarafından 2019 yaya öncelikli Trafik Yılı ve Trafik Haftası planlamış olup sonuçları almaya başlamış. İlk 4 ayda trafik kazalarında yüzde 41 azalma görülmüş”dedi.
ÇOCUKLAR KURALLARI ÖĞRENİYOR
Köroğlu Yine sürücü eğitimcileri konfederasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı özel öğretim genel müdürlüğü arasında yapılan bir protokol. İle ülkemizdeki resmi, özel bütün okul öncesi ve okul öğrencilerine Trafik Kuralları ile Trafiğe uyulması gereken davranışların neler olacağının neler olacağını, öğretilmesi ve trafik bilincinin erken yaşlarda öğrenicinin zihinlerine yerleştirilmesi amaçlamış. Bu amaç doğrultusunda trafik kuralları ve uyulması gereken davranışlarda, farkındalık oluşturmak, çocuklarımıza küçük yaşta bu bilinci yerleştirmek, ebeveynlerin hatalarını kontrol etmelerini ve yapacak uygulamalarla onlarında dikkatini çekmelerini sağlamak için bu haftanın önemini bir kez daha sizlerle paylaşmak istedik” dedi.
ÇOCUKLARINIZA ÖRNEK OLUN
Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu; “değerli veliler trafik haftası ne söylene bilir diye baktığımız zaman şöyle düşünüyorum. Büyüklerin küçüklere nasihat kadar, söz kadar ondan daha önemli örnek olması gerekiyor. Yani siz çocuğunuzla birlikte yürürken, kırmızı ışıkta durmuyor, bakmıyor, yeşilde geçmiyorsanız, siz bilgi olarak çocuğunuza aktarmalısınız. Kırmızı ışıkta dur. Yeşil ışıkta geç. İnsana ne zaman ve nasıl saygı gösterilir? Trafikte biz biri birimize saygı gösterdiğimizde saygı görürüz.  Biri birimize saygılı olmak için kurallara uymalıyız. Kurallara uymazsak trafik canavarı oluruz. ” dedi.
UYGULAMALI KURALLARI ÖĞRENDİLER
 Bu konuşmaların ardından ilkokullar arasında düzenlenen resim yarışmalarda ödülleri verildi. Minik öğrenciler trafik ışıkları trafik kontrol ve ardından pistte nasıl hareket edilecek şekilde uygulamalı olarak kendi arabaları ile gezdiler.
Fahri Haner 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.