LASTİK İŞ
ismail

TRAFİK POLİSİNİN ADI DEĞİŞİYOR

Gündem 06.06.2017 - 17:19, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TRAFİK POLİSİNİN ADI DEĞİŞİYOR

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, trafikte çalışan memurların adı "Trafik hizmetleri barışı destekleme ve koruma misyonlarında görevlendirilen personel" oldu. Yönetmeliğe göre "kep veya bere"den sonra "başını kapatan bayanlar için kumaş başlık" ibare konuldu

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. İçişleri Bakanlığı imzalı yönetmeliğe göre, "Trafik hizmetlerinde çalışan personel" ibaresinden hemen sonra "barışı destekleme ve koruma misyonlarında görevlendirilen personel" ibaresi eklendi.   Bunun yanında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine "kep veya bere," ibaresinden sonra gelmek üzere "başını kapatan bayanlar için kumaş başlık," ibaresi konuldu.   EMNİYET'TE KIYAFET YÖNETMELİĞİ DE RESMİ GAZETE'DE Bundan sonra emniyet mensuplarının yazlık gömlekleri, açık mavi renk kumaştan olacak. Apoletler ile cep kapakları aynı cins koyu lacivert olacak. Düğmeleri ise, emniyet amiri rütbesindeki personel dahil gümüşrenk, emniyet müdürlerinde ise altın sarısı renk polis yıldızlı metaldendir.   BAYAN POLİSLER İSTERLERSE UZUN KOLLU YAZLIK GÖMLEK GİYEBİLECEK İstekleri halinde bayan personele uzun kollu yazlık gömlek verilecek. Tişörtler ise yazlık gömlek renginde, polo yakalı, omuz kısmında koyu lacivert renk apoletli, yazlık gömlekte belirtilen arma ve işaretler aynen yer alacak. İstekleri halinde bayan personele uzun kollu yazlık tişört verilecek.   BAŞINI ÖRTMEK İSTEYEN POLİSLERE ÜNİFORMA RENGİNDE KUMAŞ VERİLECEK Yönetmelikte yer alan "kep veya bere," ibaresinden sonra gelmek üzere "başını kapatan bayanlar için kumaş başlık," ibaresi eklendi. Başını kapatan bayan personel için başı kapatacak ancak yüzü örtmeyecek şekilde desensiz, koyu lacivert renkte kumaştan yapılır. Branş ayrımı yapılmaksızın tüm birimlerde görev yapan başı kapalı üniformalı bayan personele her yıl iki adet üniforma renginde kumaş başlık verilecek.   ÖZEL HAREKAT VE BOMBA İMHA UZMANI'NIN ADI DA DEĞİŞTİ Aynı yönetmelikle, "Özel Harekat"taki personelin adı "Özel Harekat Barışı Destekleme ve Koruma Misyonlarında Görev Yapan Personel" oldu. Bomba imha uzmanları ise "Bomba İmha Uzmanı Barışı Destekleme ve Koruma Hizmetlerinde Görevli Personel" oldu.
Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, trafikte çalışan memurların adı "Trafik hizmetleri barışı destekleme ve koruma misyonlarında görevlendirilen personel" oldu. Yönetmeliğe göre "kep veya bere"den sonra "başını kapatan bayanlar için kumaş başlık" ibare konuldu

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. İçişleri Bakanlığı imzalı yönetmeliğe göre, "Trafik hizmetlerinde çalışan personel" ibaresinden hemen sonra "barışı destekleme ve koruma misyonlarında görevlendirilen personel" ibaresi eklendi.

 

Bunun yanında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine "kep veya bere," ibaresinden sonra gelmek üzere "başını kapatan bayanlar için kumaş başlık," ibaresi konuldu.

 

EMNİYET'TE KIYAFET YÖNETMELİĞİ DE RESMİ GAZETE'DE

Bundan sonra emniyet mensuplarının yazlık gömlekleri, açık mavi renk kumaştan olacak. Apoletler ile cep kapakları aynı cins koyu lacivert olacak. Düğmeleri ise, emniyet amiri rütbesindeki personel dahil gümüşrenk, emniyet müdürlerinde ise altın sarısı renk polis yıldızlı metaldendir.

 

BAYAN POLİSLER İSTERLERSE UZUN KOLLU YAZLIK GÖMLEK GİYEBİLECEK

İstekleri halinde bayan personele uzun kollu yazlık gömlek verilecek. Tişörtler ise yazlık gömlek renginde, polo yakalı, omuz kısmında koyu lacivert renk apoletli, yazlık gömlekte belirtilen arma ve işaretler aynen yer alacak. İstekleri halinde bayan personele uzun kollu yazlık tişört verilecek.

 

BAŞINI ÖRTMEK İSTEYEN POLİSLERE ÜNİFORMA RENGİNDE KUMAŞ VERİLECEK

Yönetmelikte yer alan "kep veya bere," ibaresinden sonra gelmek üzere "başını kapatan bayanlar için kumaş başlık," ibaresi eklendi. Başını kapatan bayan personel için başı kapatacak ancak yüzü örtmeyecek şekilde desensiz, koyu lacivert renkte kumaştan yapılır. Branş ayrımı yapılmaksızın tüm birimlerde görev yapan başı kapalı üniformalı bayan personele her yıl iki adet üniforma renginde kumaş başlık verilecek.

 

ÖZEL HAREKAT VE BOMBA İMHA UZMANI'NIN ADI DA DEĞİŞTİ

Aynı yönetmelikle, "Özel Harekat"taki personelin adı "Özel Harekat Barışı Destekleme ve Koruma Misyonlarında Görev Yapan Personel" oldu. Bomba imha uzmanları ise "Bomba İmha Uzmanı Barışı Destekleme ve Koruma Hizmetlerinde Görevli Personel" oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.