TRAKYALI KADINLAR 8 MART'A HAZIRLANIYOR

Gölcük 23.01.2020 - 17:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TRAKYALI KADINLAR 8 MART'A HAZIRLANIYOR

İlçemizin en etkin hemşeri derneklerinden birisi olan, Gölcük Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Kadın Kolları Yönetimi ve Trakyalı Kadınlar, yaptıkları el işleri ile düzenleyecekleri kermesle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne hazırlanıyorlar.

ÖRGÜ ÖREREK TERAPİ YAPIYORLAR Kocaeli Trakya İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları El Örgü etkinliği, Kadın kolları yönetimi bayan üyeleri için düzenlediği etkinlik kapsamında, haftada bir gün dernek binasında toplanarak el örgüsü yapmaya başladılar. Envai çeşit renk ve iplerden kazak, atkı, bebek takımları, atkı, bere, v.s. örüyorlar. Yaptıkları el emeği göz nuru örgüleri değerlendirip, derneğe katkıda bulunmayı amaçlıyorlar. Bayanlarımız bir yanda derneğe katkı vermeye çalışırken diğer yandan da Örgü Örmenin duygusal faydalarını hissetmeye çalışıyorlar. Bir nevi terapi yapıyorlar. Kocaeli Trakya İlleri Derneği İzmit Kadın kolları Başkanı Havva Demirkol  (Havva ana ) örgü örmenin faydalarını şöyle sıralıyor.   DENLİKOL’DAN, ÖRGÜ TERAPİSİNE DAVET “Örgü örme konsantrasyon isteyen bir iştir bu nedenle örgü örme esnasında sorunları düşünemezssiniz. Bu da duygularınızı kontrol etmek için iyi bir yoldur. Bu nedenle öfke, endişe ve mutsuzluk gibi olumsuz duyguların bu aktivite esnasında olmaz deprasyona girmez ve stres atarsınız. Örgü beyin ve el arasındaki koordine çalışma olduğu için beynimiz örmeye başlandığında daha rafine çalışmayı öğrenir. Sonuç olarak bu iş yaşlılar için, oldukça yararlı bir hobidir. Araştırmacılar bunun bazı yaşlanma belirtilerini de ortadan kaldırdığı söylüyor, buda yaşlanmayı önlediğini gösteriyor. Bir araya gelerek, örgü örme de yapılan konuşmalar ile üretim yapılan bir ortam yaratıldığı için  sosyalleşme sağlıyor. Sonuçta, yeni bir beceri öğreniyor ve üretken bir şeyler yapıyoruz. Ayrıca, arkadaşlarımız ve derneğimiz için bir şeyler yapmak, bizleri mutlu ediyor. Tüm üye ve hemşerilerimizi her hafta Çarşamba günleri dernek binamıza “Örgü Terapi” sine ‘’ bekliyoruz. Hanımlar alın şişleriniz gelin.” Kadınların El Örgü etkinliğine, Kocaeli Trakya İlleri Derneği İzmit Şube Başkanı Kazım Bayari ile 2. Başkan Orhan Karagöz de katılarak, kadınlara moral verdiler.    ********************  
İlçemizin en etkin hemşeri derneklerinden birisi olan, Gölcük Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Kadın Kolları Yönetimi ve Trakyalı Kadınlar, yaptıkları el işleri ile düzenleyecekleri kermesle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne hazırlanıyorlar.

ÖRGÜ ÖREREK TERAPİ YAPIYORLAR

Kocaeli Trakya İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları El Örgü etkinliği, Kadın kolları yönetimi bayan üyeleri için düzenlediği etkinlik kapsamında, haftada bir gün dernek binasında toplanarak el örgüsü yapmaya başladılar. Envai çeşit renk ve iplerden kazak, atkı, bebek takımları, atkı, bere, v.s. örüyorlar. Yaptıkları el emeği göz nuru örgüleri değerlendirip, derneğe katkıda bulunmayı amaçlıyorlar. Bayanlarımız bir yanda derneğe katkı vermeye çalışırken diğer yandan da Örgü Örmenin duygusal faydalarını hissetmeye çalışıyorlar. Bir nevi terapi yapıyorlar. Kocaeli Trakya İlleri Derneği İzmit Kadın kolları Başkanı Havva Demirkol  (Havva ana ) örgü örmenin faydalarını şöyle sıralıyor.

 

DENLİKOL’DAN, ÖRGÜ TERAPİSİNE DAVET

“Örgü örme konsantrasyon isteyen bir iştir bu nedenle örgü örme esnasında sorunları düşünemezssiniz. Bu da duygularınızı kontrol etmek için iyi bir yoldur. Bu nedenle öfke, endişe ve mutsuzluk gibi olumsuz duyguların bu aktivite esnasında olmaz deprasyona girmez ve stres atarsınız. Örgü beyin ve el arasındaki koordine çalışma olduğu için beynimiz örmeye başlandığında daha rafine çalışmayı öğrenir. Sonuç olarak bu iş yaşlılar için, oldukça yararlı bir hobidir. Araştırmacılar bunun bazı yaşlanma belirtilerini de ortadan kaldırdığı söylüyor, buda yaşlanmayı önlediğini gösteriyor. Bir araya gelerek, örgü örme de yapılan konuşmalar ile üretim yapılan bir ortam yaratıldığı için  sosyalleşme sağlıyor. Sonuçta, yeni bir beceri öğreniyor ve üretken bir şeyler yapıyoruz. Ayrıca, arkadaşlarımız ve derneğimiz için bir şeyler yapmak, bizleri mutlu ediyor. Tüm üye ve hemşerilerimizi her hafta Çarşamba günleri dernek binamıza “Örgü Terapi” sine ‘’ bekliyoruz. Hanımlar alın şişleriniz gelin.”

Kadınların El Örgü etkinliğine, Kocaeli Trakya İlleri Derneği İzmit Şube Başkanı Kazım Bayari ile 2. Başkan Orhan Karagöz de katılarak, kadınlara moral verdiler. 













 

********************

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.