LASTİK İŞ
ismail

TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI

Eğitim 09.05.2016 - 17:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

TÜBİTAK BİLİM FUARI AÇILDI

Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu ile Tübitak'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği 4006 Bilim Fuarı büyük ilgi gördü. Öğrencilerin düzenlediği bilim köşeleri yarışmalara katılmaya hazırlanıyor.

  Bilim Fuarının açılışını Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük ilçe Müftüsü Mehmet Yazıcı ve Ak Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp birlikte yaptı. YARIŞMAYA KATILACAKLAR TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetler. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır. SADAKA TAŞI Fuarda en çok ilgi çeken kısım ise Sadaka Taşı oldu. Okul Müdür Yardımcısı Demircan Kaymak  “Öğrencilerin kendi hazırladıkları bu proje sayesinde okulun bir köşesinde erzak köşesi yapılıp yardım etmek isteyen öğrenciler bu köşeden istediği bir erzakı alıp hayır dolabına katıyor ve sonrada yapılan bu kolileri okulumuzda okuyan Suriyeli ve yardıma muhtaç olan öğrenciler için de kıyafet yardımı yapılıyor. Bu projemiz yeni değil ve sürekli düzenlenecek olan bir yardım” denildi. Kaymak  “TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu Fuarların amacı Öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktadır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır” dedi. 
Mecit Kavan İmam Hatip Ortaokulu ile Tübitak'ın ortaklaşa gerçekleştirdiği 4006 Bilim Fuarı büyük ilgi gördü. Öğrencilerin düzenlediği bilim köşeleri yarışmalara katılmaya hazırlanıyor.

 

Bilim Fuarının açılışını Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük ilçe Müftüsü Mehmet Yazıcı ve Ak Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp birlikte yaptı.

YARIŞMAYA KATILACAKLAR
TÜBİTAK Bilim Fuarları, temel eğitimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda düzenlenen bilimsel faaliyetler. Okullarda gerçekleştirilen bu fuarlarla, ortaokul öğrencilerinin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyebilecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturulması amaçlanmaktadır.

SADAKA TAŞI
Fuarda en çok ilgi çeken kısım ise Sadaka Taşı oldu. Okul Müdür Yardımcısı Demircan Kaymak  “Öğrencilerin kendi hazırladıkları bu proje sayesinde okulun bir köşesinde erzak köşesi yapılıp yardım etmek isteyen öğrenciler bu köşeden istediği bir erzakı alıp hayır dolabına katıyor ve sonrada yapılan bu kolileri okulumuzda okuyan Suriyeli ve yardıma muhtaç olan öğrenciler için de kıyafet yardımı yapılıyor. Bu projemiz yeni değil ve sürekli düzenlenecek olan bir yardım” denildi.

Kaymak  “TÜBİTAK Bilim Fuarları bir yarışma etkinliği değildir. Bu Fuarların amacı Öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktadır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşayacaktır” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.