TÜLÜ ''DERNEK LOKALİ YENİ GENELGEYE KADAR KAPALI''

Gündem 21.11.2020 - 14:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

TÜLÜ ''DERNEK LOKALİ YENİ GENELGEYE KADAR KAPALI''

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, dernekleri açısından 2020 yılına dair bir değerlendirmede bulundu. Yeni bir genelgeye kadar lokalin kapılı olduğunu belirtti.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, dernekleri açısından 2020 yılına yönelik bir değerlendirmede bulundu ve koronavirüsle mücadele ve bu mücadele kapsamında uygulanacak yasaklarla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Başkan Tülü, yaptığı açıklamada “Aslında 2020’yi değerlendirecek çok bir şey yaşamadık. 2020 yılı herkes için adeta ölü bir yıl oldu diyebiliriz. Adeta, keşke 2020’yi yaşamasaydık diyebilecek bir pozisyondayız. Dernek olarak faaliyette bulunamadık. Çoğu dernek de kısıtlı bir hareket yaşadı. Adeta 2020’yi yaşamadık gibi değerlendiriyoruz. Yine 2020’de dernek seçimleri, pandemi dolayısıyla devamlı ertelendi. Muhtemelen bir daha ertelenecek. Yani genel anlamda bakarsak 2020’de çok da değerlendirecek bir şey göremedik. Dileriz ki insanlar, üyelerimiz, kendilerine dikkat etsin. Sağlığımızı korumak için öncelikle birey olarak önlem alalım” dedi.  ‘EVLERİNDE SPOR AKTİVİTELERİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRLER’ Sözlerine devam eden Başkan Tülü, “Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı kararlar var. Bugün akşam itibariyle uygulanacak yasaklar söz konusu. 65 yaş üstü kişiler, 10.00-13.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. Böyle bir serbestlik var. İnsanlar o saatler arasında dışarı çıkarlar mı bilmiyoruz. İhtiyaçlarını karşılamak için bu saatlerde dışarıya çıkabilirler. 65 yaş üstündeki kişilerin biraz daha hareket etmesi gerekirken onlarda eve kapanmalarından dolayı hareketsizlikten doğabilecek hastalıklara davetiye çıkabilir. Şahsen tavsiyem, bu yaş üstündeki herkes evlerinde bile olsa spor aktiviteleri gerçekleştirebilirler. Evlerinde, odadan odaya yürüyerek günlük hareket ihtiyacını karşılayabilirler. Benim bu şekilde bir önerim olur” ifadelerini kullandı.  ‘ÇOK KRİTİK BİR AŞAMADAN GEÇİYORUZ’ Başkan Tülü, açıklamasının devamında, “Ülke olarak, dünya olarak çok kritik bir aşamadan geçiyoruz. İnşallah sonu hayırlı olur. Salgınla mücadele öncelikle kişisel bazda yapılmalı. Temizliğe biraz daha önem verme, önerilen kurallara uyma, maske ve mesafeye dikkat etme, mücadele açısından oldukça önemli. Vücut direncimizi yüksek tutabilmek için organik ve direnci arttırıcı besinleri tercih edelim. İmkan varsa doğal yollardan besin alarak direncimizi, bağışıklığımızı arttırmamız, hastalıkla mücadelede önem taşıyor. Mümkünse temas seviyesini, mesafe seviyesini koruyarak diyalog kurmaya dikkat edelim. Bu hastalıktan el birliği ile kurtulalım” ifadelerine yer verdi.  
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, dernekleri açısından 2020 yılına dair bir değerlendirmede bulundu. Yeni bir genelgeye kadar lokalin kapılı olduğunu belirtti.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, dernekleri açısından 2020 yılına yönelik bir değerlendirmede bulundu ve koronavirüsle mücadele ve bu mücadele kapsamında uygulanacak yasaklarla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Başkan Tülü, yaptığı açıklamada “Aslında 2020’yi değerlendirecek çok bir şey yaşamadık. 2020 yılı herkes için adeta ölü bir yıl oldu diyebiliriz. Adeta, keşke 2020’yi yaşamasaydık diyebilecek bir pozisyondayız. Dernek olarak faaliyette bulunamadık. Çoğu dernek de kısıtlı bir hareket yaşadı. Adeta 2020’yi yaşamadık gibi değerlendiriyoruz. Yine 2020’de dernek seçimleri, pandemi dolayısıyla devamlı ertelendi. Muhtemelen bir daha ertelenecek. Yani genel anlamda bakarsak 2020’de çok da değerlendirecek bir şey göremedik. Dileriz ki insanlar, üyelerimiz, kendilerine dikkat etsin. Sağlığımızı korumak için öncelikle birey olarak önlem alalım” dedi.
 ‘EVLERİNDE SPOR AKTİVİTELERİ GERÇEKLEŞTİREBİLİRLER’
Sözlerine devam eden Başkan Tülü, “Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı kararlar var. Bugün akşam itibariyle uygulanacak yasaklar söz konusu. 65 yaş üstü kişiler, 10.00-13.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. Böyle bir serbestlik var. İnsanlar o saatler arasında dışarı çıkarlar mı bilmiyoruz. İhtiyaçlarını karşılamak için bu saatlerde dışarıya çıkabilirler. 65 yaş üstündeki kişilerin biraz daha hareket etmesi gerekirken onlarda eve kapanmalarından dolayı hareketsizlikten doğabilecek hastalıklara davetiye çıkabilir. Şahsen tavsiyem, bu yaş üstündeki herkes evlerinde bile olsa spor aktiviteleri gerçekleştirebilirler. Evlerinde, odadan odaya yürüyerek günlük hareket ihtiyacını karşılayabilirler. Benim bu şekilde bir önerim olur” ifadelerini kullandı.

 ‘ÇOK KRİTİK BİR AŞAMADAN GEÇİYORUZ’
Başkan Tülü, açıklamasının devamında, “Ülke olarak, dünya olarak çok kritik bir aşamadan geçiyoruz. İnşallah sonu hayırlı olur. Salgınla mücadele öncelikle kişisel bazda yapılmalı. Temizliğe biraz daha önem verme, önerilen kurallara uyma, maske ve mesafeye dikkat etme, mücadele açısından oldukça önemli. Vücut direncimizi yüksek tutabilmek için organik ve direnci arttırıcı besinleri tercih edelim. İmkan varsa doğal yollardan besin alarak direncimizi, bağışıklığımızı arttırmamız, hastalıkla mücadelede önem taşıyor. Mümkünse temas seviyesini, mesafe seviyesini koruyarak diyalog kurmaya dikkat edelim. Bu hastalıktan el birliği ile kurtulalım” ifadelerine yer verdi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.