TÜM ENGELLER KALKIYOR

Sağlık 02.11.2016 - 17:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

TÜM ENGELLER KALKIYOR

Fizomer Tıp Merkezi, bir ilke imza atarak belden aşağısı tutmayan hastalar için mucize bir robotu ilimize getirtti

İlimizin fizik tedavi konusunda saygın ve başarılı sağlık kuruluşlarından Fizomer Tıp Merkezi, bir ilke daha imza attı. Daha önce de fizik tedavi, rehabilitasyon konusunda ilklere imza atan Fizomer, bu kez belden aşağısı tutmayan hastalar için mucize niteliğinde bir robotu ilimize getirdi. “Rewalk Personel 0.6” isimli robotik alet, bel kırığı nedeniyle yürüyemeyen hastaların ayağa kalkmasını, merdiven inip çıkmasını, oturup kalkmasını, kendi işlerini rahatlıkla kendilerinin görmelerini sağlıyor. Rewalk’ın bölge bayiliğini alan Fizomer, aletin hem eğitimini hem de satışını yapacak. Kocaeli’de sadece Fizomer’de bulunan Rewalk’ın fiyatı 120 bin dolar.   TÜM ENGELLER KALKIYOR Rewalk’ın tanıtımı için Fizomer Tıp Merkezi’nde bir toplantı yapıldı. Toplantıya Rewalk’ın Türkiye dispiratörü Ali Naki Solak, şirktin fizyoterapistleri Helin Efe ve Özgür Aydoğan ile Fizomer’in sahibi Metin Demirelli, mesul müdür Ersin Şahin, işletme müdürü Ayfer Eraslan ile tıp merkezinin doktorları katıldı. Çeşitli kaza ya da yaralanmalar neticesinde bel kırığı olan ve hiç yürüyemeyen hastalar için adeta bir mucize alet olan Rewalk, hastanıN yaşamının önündeki engeli kaldırıyor.   4-8 HAFTALIK EĞİTİM Rewalk Personel 0.6 isimli robotik alet hakkında bilgi veren fizyoterapist Özgür Aydoğan şunları söyledi: “Belden aşağısı felç olan, bacaklarını kullanamayan hastalar için ve MS ile spinabifida rahatsızlığı olan hastalar için tasarlanmış bir alet. Aleti kullanabilmenin bir yaş sınırı yok. Lakin 1.60-1.90 boylarında ve maksimum 100 kilo ağırlığında olmak gerek. Aynı zamanda hastanın kolları, elleri ve dirsekleri sağlam olmalı. Hastanın bu robotik aleti kullanmaya uygun olup olmadığı yapılacak muayene sonucunda belli olduğunda 4-8 hafta kadar hastaya robotu kullanabilmesi için eğitim veriyoruz.   PEK ÇOK FAYDASI VAR Daha sonra Rewalk’u hasta kendi kendine kullanmaya başladığında onu aletle baş başa bırakıyoruz. Hasta robotu günde 4 saat kullanabiliyor. 2.6 kilometre hızla 10 kilometreye kadar kullanabiliyor. Rewalk’un şarj olma süresi ise 8 saat. Şunu söylemekte yarar var; bu alet destekleyici bir alet, tedavi etmez. Ancak pekçok faydası vardır. Mesela; kemik erimesinin önüne geçer, yatağa bağlı kalmaktan dolayı oluşan yaraların önüne geçer, psikolojik olarak çok iyi gelir ki en önemli yanı budur. Dolaşım ve sindirim sistemi rahat çalışır. Rewalk 20 Temmuz’dan beridir Türkiye’de. İsrail menşeli bir alettir. Şu an Amerika’da da üretiliyor.  
Fizomer Tıp Merkezi, bir ilke imza atarak belden aşağısı tutmayan hastalar için mucize bir robotu ilimize getirtti

İlimizin fizik tedavi konusunda saygın ve başarılı sağlık kuruluşlarından Fizomer Tıp Merkezi, bir ilke daha imza attı. Daha önce de fizik tedavi, rehabilitasyon konusunda ilklere imza atan Fizomer, bu kez belden aşağısı tutmayan hastalar için mucize niteliğinde bir robotu ilimize getirdi. “Rewalk Personel 0.6” isimli robotik alet, bel kırığı nedeniyle yürüyemeyen hastaların ayağa kalkmasını, merdiven inip çıkmasını, oturup kalkmasını, kendi işlerini rahatlıkla kendilerinin görmelerini sağlıyor. Rewalk’ın bölge bayiliğini alan Fizomer, aletin hem eğitimini hem de satışını yapacak. Kocaeli’de sadece Fizomer’de bulunan Rewalk’ın fiyatı 120 bin dolar.

 

TÜM ENGELLER KALKIYOR

Rewalk’ın tanıtımı için Fizomer Tıp Merkezi’nde bir toplantı yapıldı. Toplantıya Rewalk’ın Türkiye dispiratörü Ali Naki Solak, şirktin fizyoterapistleri Helin Efe ve Özgür Aydoğan ile Fizomer’in sahibi Metin Demirelli, mesul müdür Ersin Şahin, işletme müdürü Ayfer Eraslan ile tıp merkezinin doktorları katıldı. Çeşitli kaza ya da yaralanmalar neticesinde bel kırığı olan ve hiç yürüyemeyen hastalar için adeta bir mucize alet olan Rewalk, hastanıN yaşamının önündeki engeli kaldırıyor.

 

4-8 HAFTALIK EĞİTİM
Rewalk Personel 0.6 isimli robotik alet hakkında bilgi veren fizyoterapist Özgür Aydoğan şunları söyledi: “Belden aşağısı felç olan, bacaklarını kullanamayan hastalar için ve MS ile spinabifida rahatsızlığı olan hastalar için tasarlanmış bir alet. Aleti kullanabilmenin bir yaş sınırı yok. Lakin 1.60-1.90 boylarında ve maksimum 100 kilo ağırlığında olmak gerek. Aynı zamanda hastanın kolları, elleri ve dirsekleri sağlam olmalı. Hastanın bu robotik aleti kullanmaya uygun olup olmadığı yapılacak muayene sonucunda belli olduğunda 4-8 hafta kadar hastaya robotu kullanabilmesi için eğitim veriyoruz.

 

PEK ÇOK FAYDASI VAR

Daha sonra Rewalk’u hasta kendi kendine kullanmaya başladığında onu aletle baş başa bırakıyoruz. Hasta robotu günde 4 saat kullanabiliyor. 2.6 kilometre hızla 10 kilometreye kadar kullanabiliyor. Rewalk’un şarj olma süresi ise 8 saat. Şunu söylemekte yarar var; bu alet destekleyici bir alet, tedavi etmez. Ancak pekçok faydası vardır. Mesela; kemik erimesinin önüne geçer, yatağa bağlı kalmaktan dolayı oluşan yaraların önüne geçer, psikolojik olarak çok iyi gelir ki en önemli yanı budur. Dolaşım ve sindirim sistemi rahat çalışır. Rewalk 20 Temmuz’dan beridir Türkiye’de. İsrail menşeli bir alettir. Şu an Amerika’da da üretiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.