LASTİK İŞ
ismail

TUNÇBİLEK "GENÇLER SANATA YÖNLENDİRİLMELİ"

20.08.2014 - 17:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

TUNÇBİLEK "GENÇLER SANATA YÖNLENDİRİLMELİ"

İlçemizin emekli efsane pastanecilerinden, aynı zamanda Gölcük Belediyesi Türk Halk Müziği korosu Bozlak sanatçısı Vahit Tunçbilek gençlerin sanata yönlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Son günlerde ilçemizi  ve ülkemizi derinden sarsan uyuşturucu madddesi bonzainin çok canlara kıydığını ifade eden Tunçbilek gençlerin başıboş kaldığını söyledi. Ailelere ve yetkililere büyük görevler düştüğünü ifade eden Tunçbilek "Gençlerimizin uğraşısı yok. Vakitlerinin çoğunu sokakta ne olduğu belirsiz yerlerde geçiriyorlar. Bizim gibi sanata gönül vermiş kişilerin bu çocuklara örnek olması gerekiyor. Gençler sanata yönlendirilmeli" dedi. SANATÇIYA DEĞER VERİLMİYOR İlçemizde sanatçıya değer verilmediğini ifade eden Tunçbilek "Ben belediye korosunda senede iki defa konser veriyorum. Bunun haricinde Gölcük'te hiç bir dernek, vakıf, kurum kültürel etkinlik düzenlemiyor. Bu tür etkinlikler olsa bizlerde destek veririz" dedi. VAHİT TUNÇBİLEK KİM? 44 yıllık bitmeyen mahareti, sosyal kişiliği ile sevilen ve tanınan emekli eski pastaneci Vahit Tunçbilek, evinde istirahat ediyor, zamanını sosyal ve kültürel alanda değerlendiriyor. İlçe genelinde Türk Halk Müziği korolarında bozlak ustası olarak da tanınıyor. Pastacılık sektörüne 1968 yılında İstanbul’da modern pastanesinde başlayan Tunçbilek; İzmir, Edirne, Silivri, Keşan, Adapazarı, İzmit ve Gölcük’te hizmet sundu. Ayrıca Almanya ve Hollanda’da yurt dışı hizmetinde de bulunan Tunçbilek, günümüzde pastanecilik hizmetinin monotonlaşmasına anlam veremediğini, artık üretimin yeterli kalitede olmadığını belirtti.  
İlçemizin emekli efsane pastanecilerinden, aynı zamanda Gölcük Belediyesi Türk Halk Müziği korosu Bozlak sanatçısı Vahit Tunçbilek gençlerin sanata yönlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Son günlerde ilçemizi  ve ülkemizi derinden sarsan uyuşturucu madddesi bonzainin çok canlara kıydığını ifade eden Tunçbilek gençlerin başıboş kaldığını söyledi. Ailelere ve yetkililere büyük görevler düştüğünü ifade eden Tunçbilek "Gençlerimizin uğraşısı yok. Vakitlerinin çoğunu sokakta ne olduğu belirsiz yerlerde geçiriyorlar. Bizim gibi sanata gönül vermiş kişilerin bu çocuklara örnek olması gerekiyor. Gençler sanata yönlendirilmeli" dedi.

SANATÇIYA DEĞER VERİLMİYOR

İlçemizde sanatçıya değer verilmediğini ifade eden Tunçbilek "Ben belediye korosunda senede iki defa konser veriyorum. Bunun haricinde Gölcük'te hiç bir dernek, vakıf, kurum kültürel etkinlik düzenlemiyor. Bu tür etkinlikler olsa bizlerde destek veririz" dedi.

VAHİT TUNÇBİLEK KİM?

44 yıllık bitmeyen mahareti, sosyal kişiliği ile sevilen ve tanınan emekli eski pastaneci Vahit Tunçbilek, evinde istirahat ediyor, zamanını sosyal ve kültürel alanda değerlendiriyor. İlçe genelinde Türk Halk Müziği korolarında bozlak ustası olarak da tanınıyor. Pastacılık sektörüne 1968 yılında İstanbul’da modern pastanesinde başlayan Tunçbilek; İzmir, Edirne, Silivri, Keşan, Adapazarı, İzmit ve Gölcük’te hizmet sundu. Ayrıca Almanya ve Hollanda’da yurt dışı hizmetinde de bulunan Tunçbilek, günümüzde pastanecilik hizmetinin monotonlaşmasına anlam veremediğini, artık üretimin yeterli kalitede olmadığını belirtti.  


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.