TURİZM KENTİ OLACAĞIZ

08.11.2015 - 13:57, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

TURİZM KENTİ OLACAĞIZ

Başkanlığını Gölcük Belediye Başkanı Mehmet ELLİBEŞ'in yaptığı, Kocaeli Gölcük – Başiskele Termal Turizm Merkezi Birliği tarafından hazırlanan Doğu Marmara Kalkına Ajansı (MARKA ve Gölcük Belediyesince finanse edilen ve desteklenen “Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam Projesi” çerçevesinde Bursa Cumalıkazık beldesine inceleme gezisi yapıldı.

Turizm Birlik Müdürü Ayşe Dışpınar'ın koordinatörlüğünü üslendiği proje çerçevesinde Saraylı ve Örcün halkından yaklaşık 80 kişinin katıllımıyla örnek incelemesi amacıyla  iki otobüs eşliğinde Bursa'ya gidildi. Öncelikle Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığınca geziye katılanlara birim görevlisi Yüksek Sanat Tarihçisi Eser Çalıkuşu'nun sunumuyla; Bursa'nın kültür ve turizm değerlerinden ve bu değerlerin turizme kazandırılması noktasında dünden bugüne gelişiminden bahsedildi.   2014 yılında UNESCO dünya mirasları listesine giren Cumalıkızık ve diğer kültür varlıkları ile ilgili yapılan çalışmalardan söz ederek, Cumalıkızık köyünün şimdiki durumuna gelmesi için uzun süren çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmalara devam edildiğini belirtti. TURİZİM KENTİ OLACAĞIZ Proje koordinatörü Ayşe Dışpınar ise proje faaliyetlerinden bahsederek Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde bulunan Cumalıkızık köyü gezisi ile Saraylı – Örcün'de yapılacak projenin önemli benzerlikleri olduğunu belirterek “Saraylı – Örcün'de yaşayanların Cumalıkızık'ı yerinde görmelerini istedik. Bursa Büyükşehir Belediyemizin  ve Kocaeli Üniversitesi öğretim üyelerimizin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Projemizin süresi 24 ay ile sınırlı olacak, bizim hedefimiz bu süreyi en iyi şekilde geçirerek, Gölcük halkının projesi benimsemesi ve sahiplenmesiyle, Saraylı ve Örcün'ün kültür ve turizm değerlerini tanıtmak, koruma kullanma dengesi içerisinde, doğal dokusunu bozmadan bir turizm cazibe merkezi yapmaktır. Bölgemizin kültür ve turizm değerlerinin ortaya çıkarılması ve turizme kazandırılması konularına önem veren proje iştirakçilerimiz olan  Gölcük Kaymakamamımız  Adem Yazıcı ve proje iştirakçimiz Gölcük Belediye Başkamımız ve Birlik Başkanı Mehmet Ellibeş'e bizlere bu imkanı sağladıkları ve destekleri için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" diyerek konuşmasını tamamladı. KÖY HALKI ETKİLENDİ Daha sonra Yeşil Türbe gezisi ve öğle yemeğinin ardından Cumalıkızık 'a gidilerek yerinde inceleme yapıldı.  Geziden oldukça memnun kaldıklarıne söyleyen katılımcılar gezi sonunda oldukça ilgili ve heyecanlı olduğu gözlenen katılımcılar Saraylı ve Örcün halkıda Saraylı ve Örcün'ün de Cumalıkızık gibi turizme katılmasını istediklerini ve bu projede seve seve yer alacaklarını bildirerek geziyi düzenleyen ve projede  emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söylediler. KATILIMCILAR Bursa'ya yapılan geziye Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sami Karacan ve Doç. Dr. Esin Karacan ile birlikte Gölcük Belediyesi İmar Müdürü Berrin Özdil ile Proje Ofisinden Fatih GENÇ,  Eğitmen ve Mali Danışman Sinan-Aytül Berkdemir,  Saraylı Muhtarı Rıdvan Büyükbudak ve Örcün Muhtarı Mustafa Uyar ile birlikte Saraylı ve Örcün'de halkından proje gönüllüleri  katıldı
Başkanlığını Gölcük Belediye Başkanı Mehmet ELLİBEŞ'in yaptığı, Kocaeli Gölcük – Başiskele Termal Turizm Merkezi Birliği tarafından hazırlanan Doğu Marmara Kalkına Ajansı (MARKA ve Gölcük Belediyesince finanse edilen ve desteklenen “Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam Projesi” çerçevesinde Bursa Cumalıkazık beldesine inceleme gezisi yapıldı.

Turizm Birlik Müdürü Ayşe Dışpınar'ın koordinatörlüğünü üslendiği proje çerçevesinde Saraylı ve Örcün halkından yaklaşık 80 kişinin katıllımıyla örnek incelemesi amacıyla  iki otobüs eşliğinde Bursa'ya gidildi. Öncelikle Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığınca geziye katılanlara birim görevlisi Yüksek Sanat Tarihçisi Eser Çalıkuşu'nun sunumuyla; Bursa'nın kültür ve turizm değerlerinden ve bu değerlerin turizme kazandırılması noktasında dünden bugüne gelişiminden bahsedildi.   2014 yılında UNESCO dünya mirasları listesine giren Cumalıkızık ve diğer kültür varlıkları ile ilgili yapılan çalışmalardan söz ederek, Cumalıkızık köyünün şimdiki durumuna gelmesi için uzun süren çalışmalar yapıldığını ve bu çalışmalara devam edildiğini belirtti.

TURİZİM KENTİ OLACAĞIZ
Proje koordinatörü Ayşe Dışpınar ise proje faaliyetlerinden bahsederek Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nde bulunan Cumalıkızık köyü gezisi ile Saraylı – Örcün'de yapılacak projenin önemli benzerlikleri olduğunu belirterek “Saraylı – Örcün'de yaşayanların Cumalıkızık'ı yerinde görmelerini istedik. Bursa Büyükşehir Belediyemizin  ve Kocaeli Üniversitesi öğretim üyelerimizin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Projemizin süresi 24 ay ile sınırlı olacak, bizim hedefimiz bu süreyi en iyi şekilde geçirerek, Gölcük halkının projesi benimsemesi ve sahiplenmesiyle, Saraylı ve Örcün'ün kültür ve turizm değerlerini tanıtmak, koruma kullanma dengesi içerisinde, doğal dokusunu bozmadan bir turizm cazibe merkezi yapmaktır. Bölgemizin kültür ve turizm değerlerinin ortaya çıkarılması ve turizme kazandırılması konularına önem veren proje iştirakçilerimiz olan  Gölcük Kaymakamamımız  Adem Yazıcı ve proje iştirakçimiz Gölcük Belediye Başkamımız ve Birlik Başkanı Mehmet Ellibeş'e bizlere bu imkanı sağladıkları ve destekleri için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum" diyerek konuşmasını tamamladı.


KÖY HALKI ETKİLENDİ
Daha sonra Yeşil Türbe gezisi ve öğle yemeğinin ardından Cumalıkızık 'a gidilerek yerinde inceleme yapıldı.  Geziden oldukça memnun kaldıklarıne söyleyen katılımcılar gezi sonunda oldukça ilgili ve heyecanlı olduğu gözlenen katılımcılar Saraylı ve Örcün halkıda Saraylı ve Örcün'ün de Cumalıkızık gibi turizme katılmasını istediklerini ve bu projede seve seve yer alacaklarını bildirerek geziyi düzenleyen ve projede  emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söylediler.

KATILIMCILAR
Bursa'ya yapılan geziye Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sami Karacan ve Doç. Dr. Esin Karacan ile birlikte Gölcük Belediyesi İmar Müdürü Berrin Özdil ile Proje Ofisinden Fatih GENÇ,  Eğitmen ve Mali Danışman Sinan-Aytül Berkdemir,  Saraylı Muhtarı Rıdvan Büyükbudak ve Örcün Muhtarı Mustafa Uyar ile birlikte Saraylı ve Örcün'de halkından proje gönüllüleri  katıldı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.