LASTİK İŞ
ismail

TÜRK HARB-İŞ “HAYIR” DEDİ

Ekonomi 27.11.2019 - 17:01, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TÜRK HARB-İŞ “HAYIR” DEDİ

Türk İş Sendikası yaptığı açıklamada 2020 yılı asgari ücreti için 2 bin 526 lira olmasını talep ettiğini açıkladı. Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız, asgari ücretin en az geçim sınırında olması gerektiğini ifade ederek 2 bin 526 Lirayı az bulduklarını ifade etti.

Yaklaşık 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiriyor 2 Aralık tarihinde başlayacak 2020 asgari ücret zam görüşmeleri öncesinde işçi tarafını temsil edecek Türk İş Sendikası ilk teklifini açıkladı.  İşçi tarafından gelen teklif ile asgari ücretin 2020 yılında 2 Bin 526 TL olması öngörülüyor. Yaklaşık 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücret teklifi, açlık ve yoksulluk sınırlarının göz önünde bulundurularak yeni bir araştırma yapıldığı açıklandı. Bu araştırma sonucunda 2020 yılı için asgari ücretin aylık 2 bin 526 TL olarak ödenmesi istendiği ifade edildi. Yıldız, “Ülkemizde bir asgari ücret geçim sınırı kadar ya da en yakın tutar olması gerekiyor” Türk-İş’in 2020 asgari ücreti için teklif verdiği 2 Bin 526 Lira’yı az bulduklarını ifade eden Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız, “2019 yılında Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.008,66 TL olarak, Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 6.542,88 TL olarak açıklanmıştı. Buna karşılık 2019 yılında asgari ücret 2020 TL olarak verilmişti. Türkiye’de 7 Milyondan fazla asgari ücretle çalışan işçi var ve bizler asgari ücretin geçim sınırı neyse o kadar verilmesini ve vergi kesilmemesini istiyoruz. Bu rakamlar asgari ücretlilerin ihtiyaçlarını karşılamayacağı için biz tutarın aşağı yönlü değil, yukarı yönlü değiştirilmesini teklif ediyoruz. Ülkemizde bir asgari ücret geçim sınırı kadar ya da en yakın tutar olması gerekiyor. Asgari ücret Türkiye’deki yaşam kaliteleri göz önünde bulundurularak belirlenmeli” dedi.  
Türk İş Sendikası yaptığı açıklamada 2020 yılı asgari ücreti için 2 bin 526 lira olmasını talep ettiğini açıkladı. Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız, asgari ücretin en az geçim sınırında olması gerektiğini ifade ederek 2 bin 526 Lirayı az bulduklarını ifade etti.

Yaklaşık 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiriyor
2 Aralık tarihinde başlayacak 2020 asgari ücret zam görüşmeleri öncesinde işçi tarafını temsil edecek Türk İş Sendikası ilk teklifini açıkladı.  İşçi tarafından gelen teklif ile asgari ücretin 2020 yılında 2 Bin 526 TL olması öngörülüyor. Yaklaşık 7 milyondan fazla çalışanı ilgilendiren asgari ücret teklifi, açlık ve yoksulluk sınırlarının göz önünde bulundurularak yeni bir araştırma yapıldığı açıklandı. Bu araştırma sonucunda 2020 yılı için asgari ücretin aylık 2 bin 526 TL olarak ödenmesi istendiği ifade edildi.

Yıldız, “Ülkemizde bir asgari ücret geçim sınırı kadar ya da en yakın tutar olması gerekiyor”
Türk-İş’in 2020 asgari ücreti için teklif verdiği 2 Bin 526 Lira’yı az bulduklarını ifade eden Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız, “2019 yılında Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.008,66 TL olarak, Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 6.542,88 TL olarak açıklanmıştı. Buna karşılık 2019 yılında asgari ücret 2020 TL olarak verilmişti. Türkiye’de 7 Milyondan fazla asgari ücretle çalışan işçi var ve bizler asgari ücretin geçim sınırı neyse o kadar verilmesini ve vergi kesilmemesini istiyoruz. Bu rakamlar asgari ücretlilerin ihtiyaçlarını karşılamayacağı için biz tutarın aşağı yönlü değil, yukarı yönlü değiştirilmesini teklif ediyoruz. Ülkemizde bir asgari ücret geçim sınırı kadar ya da en yakın tutar olması gerekiyor. Asgari ücret Türkiye’deki yaşam kaliteleri göz önünde bulundurularak belirlenmeli” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.