LASTİK İŞ
ismail

TÜRK METAL EYLEMDE

Gündem 02.12.2017 - 13:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TÜRK METAL EYLEMDE

Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Şener, Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde uyuşmazlık tutanağı tutulduğunu bildirdi.

Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Şener, Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde uyuşmazlık tutanağı tutulduğunu bildirdi. Şener, yaptığı yazılı açıklamada, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar yapılan 6 oturumda, 55 maddenin kabul edildiğini, 50 maddede ve sözleşmenin eki niteliğindeki 3 yönetmelikte ise anlaşma sağlanamadığını bildirdi. Anlaşma sağlanamayan maddeler arasında ücret artışı ve sosyal haklara bağlı parasal maddelerin başta geldiğini vurgulayan Şener, açıklamasına şöyle devam etti:  "Sendikamız Türk Metal, bugüne kadar olduğu gibi, bu sözleşme sürecinde de sosyal diyalog anlayışını terk etmemiş, çalışma barışını tehdit eden uzlaşmaz bir tavır ortaya koymamış ve sözleşmenin masada sonuçlanması için elinden gelen çabayı ortaya koymuştur. Ancak Türk Metal Sendikasının bu duyarlı yaklaşımı karşısında, ne yazık ki muhatabımız olan MESS, önce bazı basın-yayın kuruluşları özgürlüklerini hiçe sayarak, sendikamızın kabul edemeyeceği bir ücret artışı teklifinde bulunmuştur. Sendikamızın teklifine karşılık ilk 6 ay için 1 Mart 2017-31 Ağustos 2017 tarihleri arasındaki enflasyon oranında artış önerilmiştir. Sosyal haklara ise yıllık enflasyon oranında artış teklif edilmiştir." Şener, Türk Metal Sendikası'nın sergilenen uzlaşmaz tutum nedeniyle sözleşme masasını terk ettiğini ve uyuşmazlık tutanağı tutularak arabulucu sürecinin başlattığına işaret etti. Konu hakkında açıklama yapan Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Şener ise şunları kaydetti:  "Ülkemizin son derece hassas bir dönemden geçtiğinin, devletimizin uluslararası alanda birçok baskının altında kaldığının, ülkemizin bir terör tehdidi yaşadığının bilincinde olan sendikamız, böyle bir dönemde çalışma barışını ortadan kaldırmayı amaçlayan bu yaklaşıma karşı tavrını açıkça ortaya koymuştur. Türk Metal Sendikası, üyelerinin sendikamıza emanet ettiği alın terlerine halel getirmemeye, emeğin hak ve özgürlüklerinden ve çalışma yaşamında adaletten taviz vermemeye kararlıdır. Sendikamız MESS'in ilan ettiği kırmızı çizgilere karşı Türk Metal üyelerinin de kırmızı çizgileri olduğunu ve bu çizgilerden taviz verilmeyeceğini bir kez daha açıklamaktadır. Türk Metal, MESS'in uzlaşmaz tutum ve yaklaşımına karşı, yasal ve meşru eylemleri ortaya koymaktan çekinmeyecektir. Sendikamız ilk olarak aldığı kararla, uyuşmazlığın tutulduğu bugünden itibaren, iş yerlerinde fazla mesaiye kalmayacaktır. Türk Metal Sendikası, bundan sonraki etkili ve yaygın eylemlerin önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını ve bu yasal ve meşru eylemlerin, sonuç alınıncaya kadar artarak devam edeceğini üyelerimize ve kamuoyuna ilan etmektedir."
Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Şener, Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde uyuşmazlık tutanağı tutulduğunu bildirdi.

Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Şener, Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasındaki MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde uyuşmazlık tutanağı tutulduğunu bildirdi.

Şener, yaptığı yazılı açıklamada, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar yapılan 6 oturumda, 55 maddenin kabul edildiğini, 50 maddede ve sözleşmenin eki niteliğindeki 3 yönetmelikte ise anlaşma sağlanamadığını bildirdi.

Anlaşma sağlanamayan maddeler arasında ücret artışı ve sosyal haklara bağlı parasal maddelerin başta geldiğini vurgulayan Şener, açıklamasına şöyle devam etti: 

"Sendikamız Türk Metal, bugüne kadar olduğu gibi, bu sözleşme sürecinde de sosyal diyalog anlayışını terk etmemiş, çalışma barışını tehdit eden uzlaşmaz bir tavır ortaya koymamış ve sözleşmenin masada sonuçlanması için elinden gelen çabayı ortaya koymuştur. Ancak Türk Metal Sendikasının bu duyarlı yaklaşımı karşısında, ne yazık ki muhatabımız olan MESS, önce bazı basın-yayın kuruluşları özgürlüklerini hiçe sayarak, sendikamızın kabul edemeyeceği bir ücret artışı teklifinde bulunmuştur. Sendikamızın teklifine karşılık ilk 6 ay için 1 Mart 2017-31 Ağustos 2017 tarihleri arasındaki enflasyon oranında artış önerilmiştir. Sosyal haklara ise yıllık enflasyon oranında artış teklif edilmiştir."

Şener, Türk Metal Sendikası'nın sergilenen uzlaşmaz tutum nedeniyle sözleşme masasını terk ettiğini ve uyuşmazlık tutanağı tutularak arabulucu sürecinin başlattığına işaret etti.

Konu hakkında açıklama yapan Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Şener ise şunları kaydetti: 

"Ülkemizin son derece hassas bir dönemden geçtiğinin, devletimizin uluslararası alanda birçok baskının altında kaldığının, ülkemizin bir terör tehdidi yaşadığının bilincinde olan sendikamız, böyle bir dönemde çalışma barışını ortadan kaldırmayı amaçlayan bu yaklaşıma karşı tavrını açıkça ortaya koymuştur. Türk Metal Sendikası, üyelerinin sendikamıza emanet ettiği alın terlerine halel getirmemeye, emeğin hak ve özgürlüklerinden ve çalışma yaşamında adaletten taviz vermemeye kararlıdır. Sendikamız MESS'in ilan ettiği kırmızı çizgilere karşı Türk Metal üyelerinin de kırmızı çizgileri olduğunu ve bu çizgilerden taviz verilmeyeceğini bir kez daha açıklamaktadır. Türk Metal, MESS'in uzlaşmaz tutum ve yaklaşımına karşı, yasal ve meşru eylemleri ortaya koymaktan çekinmeyecektir. Sendikamız ilk olarak aldığı kararla, uyuşmazlığın tutulduğu bugünden itibaren, iş yerlerinde fazla mesaiye kalmayacaktır. Türk Metal Sendikası, bundan sonraki etkili ve yaygın eylemlerin önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını ve bu yasal ve meşru eylemlerin, sonuç alınıncaya kadar artarak devam edeceğini üyelerimize ve kamuoyuna ilan etmektedir."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.