TÜRK METAL SENDİKASI EYLEMDE

Gündem 30.11.2017 - 18:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TÜRK METAL SENDİKASI EYLEMDE

Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayii İşverenleri Sendikası MESS arasında 5 Ekim 2017 günü başlayan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine, bugün (1 Aralık 2017 Cuma günü) MESS Genel Merkezinde devam edilmiştir.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar yapılan 6 oturumda, 55 madde kabul edilmiş, 50 maddede ve sözleşmenin eki niteliğindeki 3 yönetmelikte ise anlaşma sağlanamamıştır. Anlaşma sağlanamayan maddeler arasında ücret artışına ilişkin maddeler ve sosyal haklara bağlı olan parasal maddeler başta gelmektedir.   Sendikamız Türk Metal, bugüne kadar olduğu gibi, bu sözleşme sürecinde de sosyal diyalog anlayışını terk etmemiş, çalışma barışını tehdit eden uzlaşmaz bir tavır ortaya koymamış ve sözleşmenin masada sonuçlanması için elinden gelen çabayı ortaya koymuştur.   Ancak Türk Metal Sendikası’nın bu duyarlı yaklaşımı karşısında, ne yazık ki muhatabımız olan MESS, önce bazı basın-yayın kuruluşları aracılığıyla taleplerimize karşı kırmızı çizgiler ilan etmiş, bugün yapılan oturumda da işçi hak ve özgürlüklerini hiçe sayarak, Sendikamızın kabul edemeyeceği bir ücret artışı teklifinde bulunmuştur. Sendikamızın teklifine karşılık ilk 6 ay için 1 Mart 2017-31 Ağustos 2017 tarihleri arasındaki enflasyon oranında artış önerilmiştir. Sosyal haklara ise yıllık enflasyon oranında artış teklif edilmiştir.   Türk Metal Sendikası, sergilenen bu uzlaşmaz tutum nedeniyle sözleşme masasını terk etmiş, uyuşmazlık tutanağını tutarak arabulucu sürecini başlatmıştır. Ülkemizin son derece hassas bir dönemden geçtiğinin, devletimizin uluslararası alanda birçok baskının altında kaldığının, ülkemizin bir terör tehdidi yaşadığının bilincinde olan Sendikamız, böyle bir dönemde çalışma barışını ortadan kaldırmayı amaçlayan bu yaklaşıma karşı tavrını açıkça ortaya koymuştur.   Türk Metal Sendikası, üyelerinin sendikamıza emanet ettiği alınterlerine halel getirmemeye, emeğin hak ve özgürlüklerinden ve çalışma yaşamında adaletten taviz vermemeye kararlıdır. Sendikamız MESS’in ilan ettiği kırmızı çizgilere karşı Türk Metal üyelerinin de kırmızı çizgileri olduğunu ve bu çizgilerden taviz verilmeyeceğini bir kez daha açıklamaktadır. Türk Metal, MESS’in uzlaşmaz tutum ve yaklaşımına karşı, yasal ve meşru eylemleri ortaya koymaktan çekinmeyecektir. Sendikamız ilk olarak aldığı kararla, uyuşmazlığın tutulduğu bugünden itibaren, işyerlerinde fazla mesaiye kalmayacaktır. Türk Metal Sendikası, bundan sonraki etkili ve yaygın eylemlerin önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını ve bu yasal ve meşru eylemlerin, sonuç alınıncaya kadar artarak devam edeceğini üyelerimize ve kamuoyuna ilan etmektedir.   Basınımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Türk Metal Sendikası ve Metal Sanayii İşverenleri Sendikası MESS arasında 5 Ekim 2017 günü başlayan Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine, bugün (1 Aralık 2017 Cuma günü) MESS Genel Merkezinde devam edilmiştir.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bugüne kadar yapılan 6 oturumda, 55 madde kabul edilmiş, 50 maddede ve sözleşmenin eki niteliğindeki 3 yönetmelikte ise anlaşma sağlanamamıştır. Anlaşma sağlanamayan maddeler arasında ücret artışına ilişkin maddeler ve sosyal haklara bağlı olan parasal maddeler başta gelmektedir.

 

Sendikamız Türk Metal, bugüne kadar olduğu gibi, bu sözleşme sürecinde de sosyal diyalog anlayışını terk etmemiş, çalışma barışını tehdit eden uzlaşmaz bir tavır ortaya koymamış ve sözleşmenin masada sonuçlanması için elinden gelen çabayı ortaya koymuştur.

 

Ancak Türk Metal Sendikası’nın bu duyarlı yaklaşımı karşısında, ne yazık ki muhatabımız olan MESS, önce bazı basın-yayın kuruluşları aracılığıyla taleplerimize karşı kırmızı çizgiler ilan etmiş, bugün yapılan oturumda da işçi hak ve özgürlüklerini hiçe sayarak, Sendikamızın kabul edemeyeceği bir ücret artışı teklifinde bulunmuştur. Sendikamızın teklifine karşılık ilk 6 ay için 1 Mart 2017-31 Ağustos 2017 tarihleri arasındaki enflasyon oranında artış önerilmiştir. Sosyal haklara ise yıllık enflasyon oranında artış teklif edilmiştir.

 

Türk Metal Sendikası, sergilenen bu uzlaşmaz tutum nedeniyle sözleşme masasını terk etmiş, uyuşmazlık tutanağını tutarak arabulucu sürecini başlatmıştır.

Ülkemizin son derece hassas bir dönemden geçtiğinin, devletimizin uluslararası alanda birçok baskının altında kaldığının, ülkemizin bir terör tehdidi yaşadığının bilincinde olan Sendikamız, böyle bir dönemde çalışma barışını ortadan kaldırmayı amaçlayan bu yaklaşıma karşı tavrını açıkça ortaya koymuştur.

 

Türk Metal Sendikası, üyelerinin sendikamıza emanet ettiği alınterlerine halel getirmemeye, emeğin hak ve özgürlüklerinden ve çalışma yaşamında adaletten taviz vermemeye kararlıdır. Sendikamız MESS’in ilan ettiği kırmızı çizgilere karşı Türk Metal üyelerinin de kırmızı çizgileri olduğunu ve bu çizgilerden taviz verilmeyeceğini bir kez daha açıklamaktadır.

Türk Metal, MESS’in uzlaşmaz tutum ve yaklaşımına karşı, yasal ve meşru eylemleri ortaya koymaktan çekinmeyecektir. Sendikamız ilk olarak aldığı kararla, uyuşmazlığın tutulduğu bugünden itibaren, işyerlerinde fazla mesaiye kalmayacaktır. Türk Metal Sendikası, bundan sonraki etkili ve yaygın eylemlerin önümüzdeki haftadan itibaren başlayacağını ve bu yasal ve meşru eylemlerin, sonuç alınıncaya kadar artarak devam edeceğini üyelerimize ve kamuoyuna ilan etmektedir.

 

Basınımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.