TÜRK MİLLETİ EGEMENLİĞİNDEN ÖDÜN VERMEYECEK

Gündem 17.03.2017 - 13:22, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TÜRK MİLLETİ EGEMENLİĞİNDEN ÖDÜN VERMEYECEK

ADD Gölcük Şube Başkanı İsmet Bucak Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında “Türk milleti egemenliğinden asla ödün vermeyecek ve bu torakların sonsuza kadar tek sahibi olarak özgür kalacaktır” dedi.

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanı İsmet Bucak’ın Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü hakkında yayınladığı mesajında şunları dile getirdi: “Çanakkale Zaferi, sadece ulusal tarihimizin değil, sonuçlarını hepimizin bildiği dünya tarihinin de akışını değiştiren önemli bir savaş olmuştur. Bu zafer emperyalistlere, işgalcilere, mazlum halklara tepeden bakanlara, onları sömürge yapmak isteyenlere, ülkelerin ve halkların özgürlüklerine kast edenlere hayır dediği çok büyük bir zaferdir.  Çanakkale Savaşları Milli Mücadele’ye kadar varan ve Atatürk devrimleriyle bayraklaşan askeri ve siyasi gelişmeler sürecinde tam bir dönüm noktasıdır. Dünya savaş tarihinde savaşanların birbirlerini saygıyla andığı hatırladığı tek yer Çanakkale olmuştur. Bu saygıyı savaş alanındaki centilmen Mehmetçik yaratmıştır. Gündüz birbirlerine kurşun sıkıp, gece mataralarındaki suyun son damlasını paylaşan yaralı askerlerinin birbirlerini sırtladıkları, düşmanken dost olup savaşanların savaşıdır. 1915 yılında Çanakkale’de cereyan eden savaşın her yönüyle günümüze aktardığı hissiyat ve manevi duygular, aradan bir asır geçmesine rağmen sıcaklığını korumaktadır. Çünkü Çanakkale haritalardan ve hafızalardan silinmek istenen bir milletin varoluş mücadelesi verdiği ‘ yok olmayacağım ‘ dediği yerdir. Çanakkale savaşı gecesini gündüzü katan kahraman Türk askerinin mücadelesi değil aynı zamanda cephe gerisinde kalanlarında savaşı olmuştur. Çocukları, eşleri cephede savaşan anaların savaşı olmuştur. Mücadele böylelikle sadece muharebe siperlerinde değil evde tarlada ve yaşamın her alanında, Anadolu da topyekün verilmiştir. Bir millet kahramanlık destanını hep birlikte yazmıştır. Bu zaferle, Çanakkale bir boğazın, bir şehrin, adı olmaktan çıkmış, bir zaferin ve dirilişin adı olmuştur. Cumhuriyet kuşakları, Çanakkale’yi ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanan bilinci koruyacak ve bu bilinci genç nesillere eksiksiz aktaracaktır. Türk Milleti 102 yıl önce işgalcilere nasıl hayır dediyse, Vatan toraklarımızda gözü olanların emperyalist oyunlarına her zaman aynı ruh ve kararlılıkla hayır diyerek egemenliğinden asla ödün vermeyeceğini ve bu torakların sonsuza kadar tek sahibi olduğunu gösterecektir 102.yıldönümünde Türk ulusu olarak Çanakkale deniz, kara ve hava savaşlarında memleket menfaat ve şerefini kendi canlarından bile aziz bilerek toprağa girenlerin tümüne yüce tanrıdan rahmet diler. Büyük hatıralarına en içten minnet duyguları ile saygılarımızı sunmayı bir borç biliriz. Ne mutlu bize ki! Böyle bir milletin ferdi; Mustafa Kemal’in askeriyiz.”    
ADD Gölcük Şube Başkanı İsmet Bucak Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında “Türk milleti egemenliğinden asla ödün vermeyecek ve bu torakların sonsuza kadar tek sahibi olarak özgür kalacaktır” dedi.

 Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanı İsmet Bucak’ın Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü hakkında yayınladığı mesajında şunları dile getirdi:

“Çanakkale Zaferi, sadece ulusal tarihimizin değil, sonuçlarını hepimizin bildiği dünya tarihinin de akışını değiştiren önemli bir savaş olmuştur. Bu zafer emperyalistlere, işgalcilere, mazlum halklara tepeden bakanlara, onları sömürge yapmak isteyenlere, ülkelerin ve halkların özgürlüklerine kast edenlere hayır dediği çok büyük bir zaferdir.

 Çanakkale Savaşları Milli Mücadele’ye kadar varan ve Atatürk devrimleriyle bayraklaşan askeri ve siyasi gelişmeler sürecinde tam bir dönüm noktasıdır. Dünya savaş tarihinde savaşanların birbirlerini saygıyla andığı hatırladığı tek yer Çanakkale olmuştur. Bu saygıyı savaş alanındaki centilmen Mehmetçik yaratmıştır. Gündüz birbirlerine kurşun sıkıp, gece mataralarındaki suyun son damlasını paylaşan yaralı askerlerinin birbirlerini sırtladıkları, düşmanken dost olup savaşanların savaşıdır.

1915 yılında Çanakkale’de cereyan eden savaşın her yönüyle günümüze aktardığı hissiyat ve manevi duygular, aradan bir asır geçmesine rağmen sıcaklığını korumaktadır. Çünkü Çanakkale haritalardan ve hafızalardan silinmek istenen bir milletin varoluş mücadelesi verdiği ‘ yok olmayacağım ‘ dediği yerdir. Çanakkale savaşı gecesini gündüzü katan kahraman Türk askerinin mücadelesi değil aynı zamanda cephe gerisinde kalanlarında savaşı olmuştur. Çocukları, eşleri cephede savaşan anaların savaşı olmuştur. Mücadele böylelikle sadece muharebe siperlerinde değil evde tarlada ve yaşamın her alanında, Anadolu da topyekün verilmiştir. Bir millet kahramanlık destanını hep birlikte yazmıştır.

Bu zaferle, Çanakkale bir boğazın, bir şehrin, adı olmaktan çıkmış, bir zaferin ve dirilişin adı olmuştur.

Cumhuriyet kuşakları, Çanakkale’yi ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanan bilinci koruyacak ve bu bilinci genç nesillere eksiksiz aktaracaktır. Türk Milleti 102 yıl önce işgalcilere nasıl hayır dediyse, Vatan toraklarımızda gözü olanların emperyalist oyunlarına her zaman aynı ruh ve kararlılıkla hayır diyerek egemenliğinden asla ödün vermeyeceğini ve bu torakların sonsuza kadar tek sahibi olduğunu gösterecektir

102.yıldönümünde Türk ulusu olarak Çanakkale deniz, kara ve hava savaşlarında memleket menfaat ve şerefini kendi canlarından bile aziz bilerek toprağa girenlerin tümüne yüce tanrıdan rahmet diler. Büyük hatıralarına en içten minnet duyguları ile saygılarımızı sunmayı bir borç biliriz.

Ne mutlu bize ki! Böyle bir milletin ferdi; Mustafa Kemal’in askeriyiz.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.