Türk elçilik çalışanlarına saldırı: 1 ölü

28.07.2013 - 00:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Türk elçilik çalışanlarına saldırı: 1 ölü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk büyükelçilik çalışanlarının kaldığı binaya bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda bir kişinin öldüğü bildirildi. Reuters’a konuşan Ahmed Mohamud adlı polis yetkilisi, elçilik çalışanlarının bulunduğu K4 bölgesindeki binaya bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Somalili yetkilili, saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini söyledi ancak kimliklerini belirtmedi. Saldırıda bir özel harekat polisinin şehit olduğu öğrenildi. 3 canlı bomba olay yerinde öldürülürken, yaralı polisleri Türkiye’ye getirmek için ambulans uçak yola çıktı. Saldırıyı üstlenen olmadı. El Kaide bağlantılı El Şebab militanları geçmişte benzer saldırılar düzenlemişti. Son olarak bu ay ortasında da sekiz sivil, El Şebab saldırısında ölmüştü. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Mogadişu Büyükelçisi Kani Torun’la görüştüğünü söyleyen Gümrükçü, Davutoğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da konuyla ilgili bilgi aktardığını söyledi. “TÜRK DİPLOMATLARI HEDEF ALDIK” Saldırıyı El Kaide bağlantılı El Şebab üstlendi. El şebab militanları geçmişte de benzer saldırılar düzenlemişti. Son olarak bu ay ortasında da sekiz sivil, El Şebab saldırısında ölmüştü. Örgütün Twitter adresinden paylaşılan mesajda, bugunkü saldırıda Türk diplomatların hedef alındığı belirtildi DIŞİŞLERİ’NDEN KINAMA Saldırının ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye, Büyükelçiliğimiz çalışanlarını hedef alan bu alçakça saldırıyı en güçlü şekilde lanetlemektedir. Saldırıda şehit olan polis memurumuzun ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyor, yaralanan görevlilerimize acil şifa temenni ediyoruz. Mogadişu Büyükelçiliğimize karşı yapılan bu hain saldırının faillerinin süratle yakalanıp adalet önüne çıkarılmasını beklemekteyiz. Ülkemiz, kardeş Somali halkının yanında yer almaya ve Somali halkına yardım etmeye devam edecektir” denildi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk büyükelçilik çalışanlarının kaldığı binaya bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda bir kişinin öldüğü bildirildi.

Reuters’a konuşan Ahmed Mohamud adlı polis yetkilisi, elçilik çalışanlarının bulunduğu K4 bölgesindeki binaya bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

Somalili yetkilili, saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini söyledi ancak kimliklerini belirtmedi.

Saldırıda bir özel harekat polisinin şehit olduğu öğrenildi. 3 canlı bomba olay yerinde öldürülürken, yaralı polisleri Türkiye’ye getirmek için ambulans uçak yola çıktı.

Saldırıyı üstlenen olmadı. El Kaide bağlantılı El Şebab militanları geçmişte benzer saldırılar düzenlemişti. Son olarak bu ay ortasında da sekiz sivil, El Şebab saldırısında ölmüştü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Mogadişu Büyükelçisi Kani Torun’la görüştüğünü söyleyen Gümrükçü, Davutoğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da konuyla ilgili bilgi aktardığını söyledi.

“TÜRK DİPLOMATLARI HEDEF ALDIK”

Saldırıyı El Kaide bağlantılı El Şebab üstlendi. El şebab militanları geçmişte de benzer saldırılar düzenlemişti. Son olarak bu ay ortasında da sekiz sivil, El Şebab saldırısında ölmüştü.

Örgütün Twitter adresinden paylaşılan mesajda, bugunkü saldırıda Türk diplomatların hedef alındığı belirtildi

DIŞİŞLERİ’NDEN KINAMA

Saldırının ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye, Büyükelçiliğimiz çalışanlarını hedef alan bu alçakça saldırıyı en güçlü şekilde lanetlemektedir. Saldırıda şehit olan polis memurumuzun ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyor, yaralanan görevlilerimize acil şifa temenni ediyoruz. Mogadişu Büyükelçiliğimize karşı yapılan bu hain saldırının faillerinin süratle yakalanıp adalet önüne çıkarılmasını beklemekteyiz. Ülkemiz, kardeş Somali halkının yanında yer almaya ve Somali halkına yardım etmeye devam edecektir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.