LASTİK İŞ
ismail

TÜRKÇEDEN UZAKLAŞIYORUZ

Eğitim 21.05.2016 - 13:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

TÜRKÇEDEN UZAKLAŞIYORUZ

8. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk olan Aydın, Türkçenin önündeki tehlikelere dikkat çekti

8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Türkçenin sorunları ve çözümleri masaya yatırıldı. Kitap Fuarı’na konuk olan Kenan Aydın, Türkçenin önündeki tehlikelere dikkat çekerek, “Alfabemizi 29 harfe çekmezsek, Türkçe ve onunla beraber Anadolu Türklüğü yok olacaktır. Bu yok olursa dünyada Türk nüfus kalmayacaktır” dedi. TÜRKÇEDEN UZAKLAŞIYORUZ Uluslararası Fuar Merkezi Akçakoca Salonu’nda gerçekleşen söyleşide Kenan Aydın günümüzde Türk dilinin yaşadığı sorunları ve çözümlerini dile getirdi. Türkologların, Türkçe konuşan topluluklara “Türk” dediklerini hatırlatan Aydın, “Bu görüşün ışığında ne kadar Türkçe konuşuyoruz” sorusunu yöneltti. Alfabede 29 harfin olduğunu kaydeden Kenan Aydın, “Ama biz bugün yabancı isimlerden dolayı; X, W ve Q harflerini de kullanıyoruz. Böylece A Be Ce’nin dışına çıkıyoruz. Türkçe’den uzaklaşıyoruz. Ne kadar Türkçe konuşuyorsak o kadar Türküz tezine de dönersek, Türkçeden uzaklaşmak aynı zamanda Türklükten de uzaklaşmak anlamını taşıyor” şeklinde konuştu. GEREKEN ÖNEMİ VERMEZSEK TÜRKÇE YOK OLACAK Türkçeye gereken önemin verilmediğine dikkat çeken Kenan Aydın, “Başta Türkler olmak üzere hiç kimse, Türkçeyi adam yerine koymuyor. Türkçeye gereken önemi vermiyoruz.  A Be Ce’yi 29 harfe çekemezseniz bu dil giderek bozulacak ve yok olacaktır. Bu Anadolu Türklüğünü de yok edecektir. Bu yok olursa dünyada Türk nüfus kalmayacaktır” dedi. YABANCI KELİMELERİ KENDİ KURALLARIMIZA UYDURMALIYIZ Aydın, söyleşinde Türkçenin sorunlarına yönelik çözüm önerileri de dile getirdi.  Türkçe’nin yazıldığı gibi okunan bir dil olduğunu kaydeden Kenan Aydın, “Ama bunu kullanmıyoruz. Yabancı isimleri kendi alfabemize göre yazmıyoruz. İsmin aslı bizi ilgilendirmez. Biz o yabancı ismi kendi ses uyumumuza uydurmalıyız” dedi.
8. Kocaeli Kitap Fuarı’na konuk olan Aydın, Türkçenin önündeki tehlikelere dikkat çekti

8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Türkçenin sorunları ve çözümleri masaya yatırıldı. Kitap Fuarı’na konuk olan Kenan Aydın, Türkçenin önündeki tehlikelere dikkat çekerek, “Alfabemizi 29 harfe çekmezsek, Türkçe ve onunla beraber Anadolu Türklüğü yok olacaktır. Bu yok olursa dünyada Türk nüfus kalmayacaktır” dedi.

TÜRKÇEDEN UZAKLAŞIYORUZ

Uluslararası Fuar Merkezi Akçakoca Salonu’nda gerçekleşen söyleşide Kenan Aydın günümüzde Türk dilinin yaşadığı sorunları ve çözümlerini dile getirdi. Türkologların, Türkçe konuşan topluluklara “Türk” dediklerini hatırlatan Aydın, “Bu görüşün ışığında ne kadar Türkçe konuşuyoruz” sorusunu yöneltti. Alfabede 29 harfin olduğunu kaydeden Kenan Aydın, “Ama biz bugün yabancı isimlerden dolayı; X, W ve Q harflerini de kullanıyoruz. Böylece A Be Ce’nin dışına çıkıyoruz. Türkçe’den uzaklaşıyoruz. Ne kadar Türkçe konuşuyorsak o kadar Türküz tezine de dönersek, Türkçeden uzaklaşmak aynı zamanda Türklükten de uzaklaşmak anlamını taşıyor” şeklinde konuştu.

GEREKEN ÖNEMİ VERMEZSEK TÜRKÇE YOK OLACAK

Türkçeye gereken önemin verilmediğine dikkat çeken Kenan Aydın, “Başta Türkler olmak üzere hiç kimse, Türkçeyi adam yerine koymuyor. Türkçeye gereken önemi vermiyoruz.  A Be Ce’yi 29 harfe çekemezseniz bu dil giderek bozulacak ve yok olacaktır. Bu Anadolu Türklüğünü de yok edecektir. Bu yok olursa dünyada Türk nüfus kalmayacaktır” dedi.

YABANCI KELİMELERİ KENDİ KURALLARIMIZA UYDURMALIYIZ

Aydın, söyleşinde Türkçenin sorunlarına yönelik çözüm önerileri de dile getirdi.  Türkçe’nin yazıldığı gibi okunan bir dil olduğunu kaydeden Kenan Aydın, “Ama bunu kullanmıyoruz. Yabancı isimleri kendi alfabemize göre yazmıyoruz. İsmin aslı bizi ilgilendirmez. Biz o yabancı ismi kendi ses uyumumuza uydurmalıyız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.