TÜRKİYE DÜNYADA PARLAYAN BİR YILDIZ HALİNE GELMİŞTİR

Spor 06.12.2020 - 12:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

TÜRKİYE DÜNYADA PARLAYAN BİR YILDIZ HALİNE GELMİŞTİR

2025 yılında ülkelerinde yapılacak olan Afrika Futbol Şampiyonasında kullanılması planlanan statların yapımı ve modernizasyonu hakkında fikir edinebilmek için ülkemize gelen Gine Cumhuriyeti Spor, Kültür ve Tarihi Miras Bakanı Sanoussy Bantama Sow ve beraberindeki heyet, Vali Seddar Yavuz ile birlikte Kocaeli Stadyumunu gezerek bilgi aldılar.

Gine Cumhuriyeti Spor, Kültür ve Tarihi Miras Bakanı Sanoussy Bantama Sow ve Vali Seddar Yavuz’a Gine Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Daouda Bangoura, Vali Yardımcısı Ali Ada, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Ali Temurci, Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk ve inceleme heyetinde bulunan Madame Djene Saran Camara ve Niamey Dlabate,  Yönetim Kurulu Özel Danışmanı  Djibril Dlarra, İdari Müdür  Alhassane Camara, Operasyon Müdürü Kadiatou Dlallo, Bakan Asistanı Aminata Pauline Sylla inclemelerde eşlik etti.   Stadyumda soyunma odaları, saha ve çeşitli alanların gezilmesinin ardından Vali Seddar Yavuz yaptığı açıklamalarında; “Biz ülke olarak dünyadaki bütün ülkelerle çok iyi ilişkiler geliştirmek, dünya barışına katkı sunmak ve dünyadaki adaletsizlikleri de kuvvetle dile getirmek gibi bir misyon üstlenmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla son 20 yılda Türkiye gerçekten dünyada parlayan bir yıldız haline gelmiştir. Bu ilişkilerimizi daha fazla geliştirmek, daha fazla işbirliği yapmak, tecrübelerimizi paylaşmak, sizin tecrübelerinizden de istifade etmek bizim içinde çok değerlidir. Özellikle spor alanındaki bu işbirliğinin bugün somut olarak ortaya çıkmış olması da bizi ayrıca memnun ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle mühendislik, mimarlık ve müteahhitlik konusunda dünyada ön sıralarda bulunuyor.  Gerçekten başarılı taahhütleri yerine getiren büyük müteahhitlerimiz söz konusu. Bu ziyaretin somut sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum.” diyen Vali Yavuz, Gine Cumhuriyeti Spor, Kültür ve Tarihi Miras Bakanı Sanoussy Bantama Sow ve beraberindeki heyeti ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
2025 yılında ülkelerinde yapılacak olan Afrika Futbol Şampiyonasında kullanılması planlanan statların yapımı ve modernizasyonu hakkında fikir edinebilmek için ülkemize gelen Gine Cumhuriyeti Spor, Kültür ve Tarihi Miras Bakanı Sanoussy Bantama Sow ve beraberindeki heyet, Vali Seddar Yavuz ile birlikte Kocaeli Stadyumunu gezerek bilgi aldılar.

Gine Cumhuriyeti Spor, Kültür ve Tarihi Miras Bakanı Sanoussy Bantama Sow ve Vali Seddar Yavuz’a Gine Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Daouda Bangoura, Vali Yardımcısı Ali Ada, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Ali Temurci, Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk ve inceleme heyetinde bulunan Madame Djene Saran Camara ve Niamey Dlabate,  Yönetim Kurulu Özel Danışmanı  Djibril Dlarra, İdari Müdür  Alhassane Camara, Operasyon Müdürü Kadiatou Dlallo, Bakan Asistanı Aminata Pauline Sylla inclemelerde eşlik etti.

 

Stadyumda soyunma odaları, saha ve çeşitli alanların gezilmesinin ardından Vali Seddar Yavuz yaptığı açıklamalarında; “Biz ülke olarak dünyadaki bütün ülkelerle çok iyi ilişkiler geliştirmek, dünya barışına katkı sunmak ve dünyadaki adaletsizlikleri de kuvvetle dile getirmek gibi bir misyon üstlenmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla son 20 yılda Türkiye gerçekten dünyada parlayan bir yıldız haline gelmiştir. Bu ilişkilerimizi daha fazla geliştirmek, daha fazla işbirliği yapmak, tecrübelerimizi paylaşmak, sizin tecrübelerinizden de istifade etmek bizim içinde çok değerlidir. Özellikle spor alanındaki bu işbirliğinin bugün somut olarak ortaya çıkmış olması da bizi ayrıca memnun ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle mühendislik, mimarlık ve müteahhitlik konusunda dünyada ön sıralarda bulunuyor.  Gerçekten başarılı taahhütleri yerine getiren büyük müteahhitlerimiz söz konusu. Bu ziyaretin somut sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum.” diyen Vali Yavuz, Gine Cumhuriyeti Spor, Kültür ve Tarihi Miras Bakanı Sanoussy Bantama Sow ve beraberindeki heyeti ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.