TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Spor 24.10.2016 - 11:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI BÜYÜK ÇEKİŞMELERE SAHNE OLDU

Gölcük Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu birlikteliğinde düzenlenen Rahvan At Yarışları Ali Muslu Türkiye Şampiyonası 17 Ağustos Rahvan At Yarışı Koşu pistinde gerçekleştirildi.

Yarışları izlemek üzere Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Küçük Meral, Gölcük Değirmendere Rahvan Atçılar Kulübü Başkanı Osman Kalyoncu, ilçe halkı ve çevre illerden gelen vatandaşlar katıldı.   Gölcük Saraylı 17 Ağustos Mezarlığı yanındaki 17 Ağustos Koşu Parkuru’nda yapılan Rahvan At Yarışları Ali Muslu Türkiye Şampiyonası’na toplam derece yapmış olan 90 at katıldı. Bu Yarışların bir ayrı özelliği de Türkiye genelinde yıl boyu yapılan Rahvan At Yarışlarında ilk 3’e girerek derece yapan koşucuların yarışmış olması.Ayrıca Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan, at sahiplerinin ve atların rahatlığı için yapılan Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi de katılıcımlara tam hizmet vererek yarışlara en iyi şekilde hazırlanmalarına katkı sağladı. Yarışlar Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta,Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar, İthal atlar(A-B), olmak üzere 8 dalda yapıldı.   Rahvan At Yarışları’nı izlemeye gelen vatandaşlar ve yarışçılara hitaben bir konuşma yapan Başkan Ellibeş,’ Gölcük’te Rahvan At Yarışları adı altında yılda 3 defa yarış yapılıyor.Yarışlara ilgi her geçen sene daha da artıyor. Bu anlamda Geleneksel Rahvan At Yarışları’na yurdun dört bir tarafından gelip bizleri yalnız bırakmayan tüm yarış severlere teşekkür ediyorum. Bu sene de Gölcük’te 4. Rahvan At Yarışlarını Türkiye Şampiyonası adı altında gerçekleştiriyoruz. Bu yarışda da görüyoruz ki ilgi her geçen sene artıyor. Gösterilen ilgi nedeniyle bizler de bu heyecana ortak olmak ve destek vermek için elimizden gelen gayreti her daim göstereceğiz’ dedi.   Nefes kesen yarışmalar sonunda dereceye giren atlar;   BAŞ ATLAR Murat Kölemenoğlu Hüsamettin Küçükmeral Çetin Karadağ   BAŞALTI ATLAR Süleyman Avcı Mehmet Barut Mehmet Gürsoy   BÜYÜKORTA ATLAR Hüsamettin Küçükmeral Recep Şimşir Serhat Enişken   KÜÇÜKORTA ATLAR Erdoğan Yıldız Adnan Burgaz Ahmet Altın   4’LÜ TAYLAR Ahmet Gökçe Hüsamettin Küçükmeral Hüseyin Karcıoğlu   3’LÜ TAYLAR Metin Solak Yakup Serçe Ahmet Alan   İTHAL ATLAR A Erdoğan Yıldı Murat Kölemen Osman Arslan   İTHAL ATLAR B 1.Abdurrahman Baranok 2.Şerif Ünlü, 3.Ali Baranok   Ayrıca Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e ve Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci’ye şampiyona anısına plaket takdiminde bulunuldu.  
Gölcük Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu birlikteliğinde düzenlenen Rahvan At Yarışları Ali Muslu Türkiye Şampiyonası 17 Ağustos Rahvan At Yarışı Koşu pistinde gerçekleştirildi.

Yarışları izlemek üzere Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Küçük Meral, Gölcük Değirmendere Rahvan Atçılar Kulübü Başkanı Osman Kalyoncu, ilçe halkı ve çevre illerden gelen vatandaşlar katıldı.

 

Gölcük Saraylı 17 Ağustos Mezarlığı yanındaki 17 Ağustos Koşu Parkuru’nda yapılan Rahvan At Yarışları Ali Muslu Türkiye Şampiyonası’na toplam derece yapmış olan 90 at katıldı. Bu Yarışların bir ayrı özelliği de Türkiye genelinde yıl boyu yapılan Rahvan At Yarışlarında ilk 3’e girerek derece yapan koşucuların yarışmış olması.Ayrıca Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan, at sahiplerinin ve atların rahatlığı için yapılan Rahvan At Bakım ve Konaklama Tesisi de katılıcımlara tam hizmet vererek yarışlara en iyi şekilde hazırlanmalarına katkı sağladı. Yarışlar Baş, Başaltı, Büyük Orta, Küçük Orta,Dörtlü Taylar, Üçlü Taylar, İthal atlar(A-B), olmak üzere 8 dalda yapıldı.

 

Rahvan At Yarışları’nı izlemeye gelen vatandaşlar ve yarışçılara hitaben bir konuşma yapan Başkan Ellibeş,’ Gölcük’te Rahvan At Yarışları adı altında yılda 3 defa yarış yapılıyor.Yarışlara ilgi her geçen sene daha da artıyor. Bu anlamda Geleneksel Rahvan At Yarışları’na yurdun dört bir tarafından gelip bizleri yalnız bırakmayan tüm yarış severlere teşekkür ediyorum. Bu sene de Gölcük’te 4. Rahvan At Yarışlarını Türkiye Şampiyonası adı altında gerçekleştiriyoruz. Bu yarışda da görüyoruz ki ilgi her geçen sene artıyor. Gösterilen ilgi nedeniyle bizler de bu heyecana ortak olmak ve destek vermek için elimizden gelen gayreti her daim göstereceğiz’ dedi.


 

Nefes kesen yarışmalar sonunda dereceye giren atlar;

 

BAŞ ATLAR

  1. Murat Kölemenoğlu

  2. Hüsamettin Küçükmeral

  3. Çetin Karadağ

 

BAŞALTI ATLAR

  1. Süleyman Avcı

  2. Mehmet Barut

  3. Mehmet Gürsoy

 

BÜYÜKORTA ATLAR

  1. Hüsamettin Küçükmeral

  2. Recep Şimşir

  3. Serhat Enişken


 

KÜÇÜKORTA ATLAR

  1. Erdoğan Yıldız

  2. Adnan Burgaz

  3. Ahmet Altın

 

4’LÜ TAYLAR

  1. Ahmet Gökçe

  2. Hüsamettin Küçükmeral

  3. Hüseyin Karcıoğlu

 

3’LÜ TAYLAR

  1. Metin Solak

  2. Yakup Serçe

  3. Ahmet Alan

 

İTHAL ATLAR A

  1. Erdoğan Yıldı

  2. Murat Kölemen

  3. Osman Arslan

 

İTHAL ATLAR B

1.Abdurrahman Baranok

2.Şerif Ünlü,

3.Ali Baranok

 

Ayrıca Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e ve Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci’ye şampiyona anısına plaket takdiminde bulunuldu.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.