LASTİK İŞ

TÜRKKAN ,DEMİR VE TAŞÇI'YA ÜNVAN İSTEDİ

03.07.2019 - 16:27, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

TÜRKKAN ,DEMİR VE TAŞÇI'YA ÜNVAN İSTEDİ

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan TBMM Genel Kurulu’nda Karamürselli Başpehlivan Aydın Demir ve Ahmet Taşçı Hakkında Konuştu

Meclis Genel Kurulu’nda Başpehlivanlara devlet sporcusu unvanı verilmesi konusunda CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’in geçen yıl Temmuz ayında verdiği kanun teklifinin gündeme alınması görüşmesi gerçekleşti.  İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da kanun teklifiyle ilgili kısa bir konuşma yaptı. Türkkan konuşmasında seçim bölgesi Kocaeli’nin ve Türkiye’nin gururu güreşçilere de yer verdi.  “Sayın milletvekilimizin bütün grupları ziyaretinde ifade ettiği bu konu, gerçekten ata sporu güreşimiz için de çok önem arz ediyor. İsmi geçen güreşçilerden ikisi benim de milletvekilliğini yaptığım Kocaeli'den, Karamürsel'den; şu anda hayatta olan en yaşlı başpehlivan Aydın Demir ve Ahmet Taşçı. İkisi de gerçekten Türk sporuna gerçek anlamda hizmet etmiş iki sporcu.  Bakın, bu çok önemli. "Sporcu" kelimesinin altına bir sürü şey sığıyor artık. Ahlaken, manen kendini sporcu hisseden çok az kaldı. Bunlar gerçekten spora gönül vermiş, Türk güreşine hizmet etmiş insanlar ve gidin, Karamürsel'de onurlarıyla yaşıyorlar; belki çok zengin değiller ama hâlâ çok saygın, çok güzel bir hayat yaşıyorlar hepimizin imreneceği. Türk toplumu tarafından ciddi örnek alınması gereken sporcular bunlar. Hayatta olanlar hayli fazla.  Bu konuda Meclis’in yapacağı, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin yapacağı çalışmaya da biz İYİ Parti olarak olumlu baktığımızı belirtmek istiyorum. Sayın milletvekilimize de ayrıca teşekkür ediyorum, sağ olsun.” CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’in başpehlivanlara devlet sporcusu unvanı verilmesi yönündeki kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’ndaki tüm partileri birleştirdi. Önümüzdeki günlerde Meclis’te kanun çalışmasının görüşülmesi yönünde ortak karar alındı.  
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan TBMM Genel Kurulu’nda Karamürselli Başpehlivan Aydın Demir ve Ahmet Taşçı Hakkında Konuştu

Meclis Genel Kurulu’nda Başpehlivanlara devlet sporcusu unvanı verilmesi konusunda CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’in geçen yıl Temmuz ayında verdiği kanun teklifinin gündeme alınması görüşmesi gerçekleşti. 

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da kanun teklifiyle ilgili kısa bir konuşma yaptı. Türkkan konuşmasında seçim bölgesi Kocaeli’nin ve Türkiye’nin gururu güreşçilere de yer verdi. 

“Sayın milletvekilimizin bütün grupları ziyaretinde ifade ettiği bu konu, gerçekten ata sporu güreşimiz için de çok önem arz ediyor. İsmi geçen güreşçilerden ikisi benim de milletvekilliğini yaptığım Kocaeli'den, Karamürsel'den; şu anda hayatta olan en yaşlı başpehlivan Aydın Demir ve Ahmet Taşçı. İkisi de gerçekten Türk sporuna gerçek anlamda hizmet etmiş iki sporcu. 

Bakın, bu çok önemli. "Sporcu" kelimesinin altına bir sürü şey sığıyor artık. Ahlaken, manen kendini sporcu hisseden çok az kaldı. Bunlar gerçekten spora gönül vermiş, Türk güreşine hizmet etmiş insanlar ve gidin, Karamürsel'de onurlarıyla yaşıyorlar; belki çok zengin değiller ama hâlâ çok saygın, çok güzel bir hayat yaşıyorlar hepimizin imreneceği. Türk toplumu tarafından ciddi örnek alınması gereken sporcular bunlar. Hayatta olanlar hayli fazla. 

Bu konuda Meclis’in yapacağı, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin yapacağı çalışmaya da biz İYİ Parti olarak olumlu baktığımızı belirtmek istiyorum. Sayın milletvekilimize de ayrıca teşekkür ediyorum, sağ olsun.”

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’in başpehlivanlara devlet sporcusu unvanı verilmesi yönündeki kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’ndaki tüm partileri birleştirdi. Önümüzdeki günlerde Meclis’te kanun çalışmasının görüşülmesi yönünde ortak karar alındı.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.